Скільки смажити курячу печінку на сковороді

skolko-zharit-kurinuyu-pechen-na-skovorode
Всі досвідчені кулінари знають, що багато в чому якість фінального страви залежить від того, скільки часу інгредієнти будуть піддаватися термічній обробці. Особливо це актуально для різного роду м’яса і субпродуктів, а тому сьогодні ми поговоримо про те, скільки смажити курячу печінку на сковороді. Не варто недооцінювати цю інформацію – грамотний розподіл часу обсмажування не тільки дозволить зберегти соковитість печінки, а й залишить її максимально м’якою і ніжною.

Час смаження печінки курки на сковорідці для збереження м’якості

Важко уявити більш корисний субпродукт в тушці птиці, ніж печінку. У цьому органі міститься величезна кількість поживних речовин, вітамінів і мікроелементів, які так необхідні нашому організму.

skolko-zharit-kurinuyu-pechen-na-skovorode1

Природно, що при тривалій обсмажуванні велика частина цих корисних з’єднань просто-напросто руйнується під дією високих температур. Крім того, змінюється і сама структура субпродукту, від чого вона стає жорсткою і втрачає свою соковитість.

Саме тому важливо не пересмажувати курячий лівер. Щоб добре прожарити печінку птиці, порізану на шматочки середнього розміру, досить готувати її протягом 8-10 хвилин (4-5 хвилин з одного боку і з іншого).

При цьому тип сковорідки не має особливого значення. Звичайно, зручніше за все підсмажувати печінку на толстостенной посуді з антипригарним покриттям, але на часі готування це ніяк не відіб’ється.

Скільки за часом готується печінка кури в соусі на сковороді

Припустимо, використовується класичне поєднання – куряча печінка і вершковий соус, головним інгредієнтом якого є вершки або сметана, скільки готувати страву в цьому випадку?

skolko-zharit-kurinuyu-pechen-na-skovorode2

Насправді, додавання соусу досить помітно спрощує завдання по обсмажуванні курячої печінки. Вам вже не доведеться турбуватися про те, що печінка може вийти сухою або жорсткою, оскільки гасіння в вершковому компоненті вберігає від цього.

Якщо ви готуєте курячий субпродукт на сковороді зі сметаною чи вершками, то потрібно спочатку прожарити печінку на сильному вогні протягом 2-4 хвилин, потім влити соус і томити м’ясне частування ще протягом 20 хвилин під кришкою.

У тому випадку, якщо ви готуєте це блюдо з луком, то його обсмажування краще проводити перед відправкою печінки в сковорідку. Таким чином, ви будете точно впевнені, що цибулька вийде м’яким і не зіпсує підсумкове страва.

Як швидко посмажити курячу печінку на сковорідці, покроковий рецепт

Для того, щоб мінімізувати витрати часу на приготування курячої печінки, рекомендуємо дотримуватися наступного простого алгоритму дій.

  1. Курячу печінку промиваємо під проточною холодною водою, підсушують паперовими рушниками і зрізаємо плівки і видаляємо жилки. Також потрібно акуратно позбавитися від жовчного міхура, якщо він є.
  2. Тепер нарізаємо печінку курки на невеликі шматочки. В окремій мисочці змішуємо сіль, борошно і чорний мелений перець. Обвалюють шматочки в цій «паніровці».
  3. Викладаємо лівер в сковорідку з розігрітою в ній соняшниковою олією. Робити це потрібно так, щоб субпродукт лежав в один шар.
  4. Смажимо печінку протягом пари хвилин, перевертаємо шматочки на протилежну сторону і виробляємо зажарку ще 4-5 хвилин.
  5. Після цього знову перемішуємо вміст посудини і остаточно доводимо до готовності печінку протягом 2-3 хвилин.

За одну хвилину до закінчення приготування субпродукту можна влити в сковорідку 1 столову ложку води і накрити посуд кришкою. Таким чином ви точно збережіть м’якість курячого ліверу і наділіть його додаткової соковитістю.

Поради по правильному і швидкому приготуванню курячої печінки на сковорідці

  • На жорсткість печінки може впливати не тільки час її готування, але й наявність в субпродукти жив. З цієї причини рекомендується перед обжаркой обов’язково вирізати все жилки і плівки.
  • Час підсмажування печінки не зможе позбавити продукт від гіркоти. З цим завданням справляється попереднє замочування м’ясного ласощі в молоці. На цю процедуру досить витратити півгодини. Деякі джерела також стверджують, що замочування в молоці може замінити обвалювання шматочків печінки в харчовій соді на півгодини, з подальшим їх промиті проточною водою.

skolko-zharit-kurinuyu-pechen-na-skovorode3

  • Щоб печінка точно добре присмажився і при цьому вийшла м’якою, рекомендується нарізати її на шматочки шириною не більше півтора сантиметрів.
  • Рівномірність прожарювання забезпечується тільки в тому випадку, якщо шматочки печінки поміщаються на сковороду в один шар. Тому якщо у вас велика кількість курячого субпродукту, рекомендуємо розділити його на окремі партії і обсмажувати їх поетапно.
  • Солити печінку курки потрібно тільки в самому кінці приготування, або ж додавати сіль в борошно. Таким чином забезпечується м’якість субпродукту.
  • Важливий момент, що впливає на час і спосіб приготування ліверу – його стан. Якщо перед вами свіжий субпродукт, то його можна як підсмажувати, так і тушкувати. Заморожену ж курячу печінку слід спочатку розморозити, а потім загасити в сметані або вершках.
  • Щоб точно бути впевненим в тому, що куряча печінка готова, рекомендується перед зняттям сковорідки з вогню перевірити м’ясну страву на готовність. Для цього дістаньте один шматочок і розріжте його навпіл. Зріз не повинен бути червоним, а сік, що виділяється з нього, повинен відрізнятися прозорістю.

Тепер, знаючи скільки смажити курячу печінку на сковороді, ви зможете швидко і просто готувати цю страву, радуючи своїх близьких корисним стравою. Пам’ятайте, що замочування субпродукту в молоці ніяк не впливає на час обсмажування, а лише позбавляє його від гіркоти. Тому ретельно прожарювати печінку протягом 8-10 хвилин, в якому б стані вона не знаходилася – вимоченому або ж сиром.