Всі досвідчені кулінари знають, що багато в чому якість фінального страви залежить від того, скільки часу інгредієнти будуть піддаватися термічній обробці. Особливо це актуально для різного роду м’яса і субпродуктів, а тому сьогодні ми поговоримо про те, скільки смажити курячу печінку на сковороді. Не варто недооцінювати цю інформацію – грамотний розподіл часу обсмажування не тільки дозволить зберегти соковитість печінки, а й залишить її максимально м’якою і ніжною.
Час смаження печінки курки на сковорідці для збереження м’якості
Важко уявити більш корисний субпродукт в тушці птиці, ніж печінку. У цьому органі міститься величезна кількість поживних речовин, вітамінів і мікроелементів, які так необхідні нашому організму.
Природно, що при тривалій обсмажуванні велика частина цих корисних з’єднань просто-напросто руйнується під дією високих температур. Крім того, змінюється і сама структура субпродукту, від чого вона стає жорсткою і втрачає свою соковитість.
Саме тому важливо не пересмажувати курячий лівер. Щоб добре прожарити печінку птиці, порізану на шматочки середнього розміру, досить готувати її протягом 8-10 хвилин (4-5 хвилин з одного боку і з іншого).
При цьому тип сковорідки не має особливого значення. Звичайно, зручніше за все підсмажувати печінку на толстостенной посуді з антипригарним покриттям, але на часі готування це ніяк не відіб’ється.
Скільки за часом готується печінка кури в соусі на сковороді
Припустимо, використовується класичне поєднання – куряча печінка і вершковий соус, головним інгредієнтом якого є вершки або сметана, скільки готувати страву в цьому випадку?
Насправді, додавання соусу досить помітно спрощує завдання по обсмажуванні курячої печінки. Вам вже не доведеться турбуватися про те, що печінка може вийти сухою або жорсткою, оскільки гасіння в вершковому компоненті вберігає від цього.
Якщо ви готуєте курячий субпродукт на сковороді зі сметаною чи вершками, то потрібно спочатку прожарити печінку на сильному вогні протягом 2-4 хвилин, потім влити соус і томити м’ясне частування ще протягом 20 хвилин під кришкою.
У тому випадку, якщо ви готуєте це блюдо з луком, то його обсмажування краще проводити перед відправкою печінки в сковорідку. Таким чином, ви будете точно впевнені, що цибулька вийде м’яким і не зіпсує підсумкове страва.
Як швидко посмажити курячу печінку на сковорідці, покроковий рецепт
Для того, щоб мінімізувати витрати часу на приготування курячої печінки, рекомендуємо дотримуватися наступного простого алгоритму дій.
- Курячу печінку промиваємо під проточною холодною водою, підсушують паперовими рушниками і зрізаємо плівки і видаляємо жилки. Також потрібно акуратно позбавитися від жовчного міхура, якщо він є.
- Тепер нарізаємо печінку курки на невеликі шматочки. В окремій мисочці змішуємо сіль, борошно і чорний мелений перець. Обвалюють шматочки в цій «паніровці».
- Викладаємо лівер в сковорідку з розігрітою в ній соняшниковою олією. Робити це потрібно так, щоб субпродукт лежав в один шар.
- Смажимо печінку протягом пари хвилин, перевертаємо шматочки на протилежну сторону і виробляємо зажарку ще 4-5 хвилин.
- Після цього знову перемішуємо вміст посудини і остаточно доводимо до готовності печінку протягом 2-3 хвилин.
За одну хвилину до закінчення приготування субпродукту можна влити в сковорідку 1 столову ложку води і накрити посуд кришкою. Таким чином ви точно збережіть м’якість курячого ліверу і наділіть його додаткової соковитістю.
Поради по правильному і швидкому приготуванню курячої печінки на сковорідці
- На жорсткість печінки може впливати не тільки час її готування, але й наявність в субпродукти жив. З цієї причини рекомендується перед обжаркой обов’язково вирізати все жилки і плівки.
- Час підсмажування печінки не зможе позбавити продукт від гіркоти. З цим завданням справляється попереднє замочування м’ясного ласощі в молоці. На цю процедуру досить витратити півгодини. Деякі джерела також стверджують, що замочування в молоці може замінити обвалювання шматочків печінки в харчовій соді на півгодини, з подальшим їх промиті проточною водою.
- Щоб печінка точно добре присмажився і при цьому вийшла м’якою, рекомендується нарізати її на шматочки шириною не більше півтора сантиметрів.
- Рівномірність прожарювання забезпечується тільки в тому випадку, якщо шматочки печінки поміщаються на сковороду в один шар. Тому якщо у вас велика кількість курячого субпродукту, рекомендуємо розділити його на окремі партії і обсмажувати їх поетапно.
- Солити печінку курки потрібно тільки в самому кінці приготування, або ж додавати сіль в борошно. Таким чином забезпечується м’якість субпродукту.
- Важливий момент, що впливає на час і спосіб приготування ліверу – його стан. Якщо перед вами свіжий субпродукт, то його можна як підсмажувати, так і тушкувати. Заморожену ж курячу печінку слід спочатку розморозити, а потім загасити в сметані або вершках.
- Щоб точно бути впевненим в тому, що куряча печінка готова, рекомендується перед зняттям сковорідки з вогню перевірити м’ясну страву на готовність. Для цього дістаньте один шматочок і розріжте його навпіл. Зріз не повинен бути червоним, а сік, що виділяється з нього, повинен відрізнятися прозорістю.
Тепер, знаючи скільки смажити курячу печінку на сковороді, ви зможете швидко і просто готувати цю страву, радуючи своїх близьких корисним стравою. Пам’ятайте, що замочування субпродукту в молоці ніяк не впливає на час обсмажування, а лише позбавляє його від гіркоти. Тому ретельно прожарювати печінку протягом 8-10 хвилин, в якому б стані вона не знаходилася – вимоченому або ж сиром.