Хто заперечить існування так званого «закону підлості»?)) І як часто в день пікніка, згідно з цим законом, йде дощ! «Ну, все, мати, з’їздив на курорт! Розбирай валізу! »Що робити з м’ясом? Пропоную вам sos-рецепт приготування шашлику в духовці.
Звичайно, жаданого шашликового серпанок НЕ буде (рідкий дим я в таке м’ясо не кладу, пробувала, мені не подобається). Що ж буде? Смачна вечеря, врятоване м’ясо і, можливо, врятоване настрій, що зовсім важливо. Не виключено, що вам сподобається ідея і ви будете навмисно користуватися таким способом приготування. Наприклад, я сьогодні приготувала такий шашлик просто на вечерю.
необхідно:
- Свинина (шийка, лопатка, не дуже жирна грудинка) – 1 кг (або скільки хочете, збільшуйте маринад пропорційно)
- Лук – 2-3 головки (цибуля при запіканні розм’якшується і виходить дуже смачним!)
для маринаду:
- Соєвий соус – 50-70 г
- Кефір (натуральний йогурт) – 100 г
- Майонез – 1 ст.л. з гіркою
- Оцет 6-9% – 2 ст.л.
- Спеції для шашлику – на ваш смак, у мене готова суміш близько 1 ст.л. з гіркою
- Сіль (додати перед найжаркішій !!!) – 1 ч.л. з гіркою враховуйте солоність соєвого соусу або змінюйте за смаком
приготування:
М’ясо нарізати на шматки розміром з 2-3 сірникових коробка.
Не раджу використовувати сухе м’ясо без єдиної жірінкі, шийка – ідеально.
Додаємо нарізану кільцями або шматочками цибулю.
Як його нарізати абсолютно не принципово.
Кладемо всі інгредієнти маринаду, КРІМ СОЛІ.
Маринад може бути вашим улюбленим, я зазвичай мариную саме так. І оцет додаю, мені подобається деяка пікантність. Жодного разу не помітила, що від оцту м’ясо сухе!
Але шашлик значно втратить в якості, якщо використовувати м’ясо заморожене.
Перемішуємо і залишаємо в холодильнику на кілька годин для маринування.
Можна на ніч або навіть на добу.
Мариноване м’ясо потрібно посолити і нанизати на дерев’яні або металеві шпажки.
Якщо будете використовувати дерев’яні, то замочіть їх у воді, щоб вони не горіли в духовці і не забирали вологу з м’яса.
Можна готувати і зовсім без шпаг, але з ними цікавіше.
Укладаємо м’ясо в пакет для запікання. Саме в пакет, фольга такого ефекту не дає, перевірено на практиці.
Для цього спочатку кладемо цибулю, який залишиться після маринування м’яса.
На цибулю кладемо шпажки з м’ясом.
Зав’язуємо пакет і відправляємо його в духовку на 1 годину при температурі 200-220 градусів.
У моїй духовці за цей час м’ясо покривається рум’яною скоринкою. Для цього не потрібно розкривати пакет, шашлички рум’яняться всередині і при цьому не пересихають.
Ось так вони виглядають.
Посипаємо м’ясо маринованою цибулькою і зеленню, подаємо до столу з улюбленими соусами.
Смачного!