Салат з рисовою локшиною і куркою

salat-s-risovoj-lapshoj-i-kuricej2
Азіатська кухня в останні роки настільки міцно увійшла в наше життя, що її традиційні страви вже давно не викликають ніякого подиву. Сьогодні ми будемо готувати салат з рисовою локшиною і куркою – класичне китайське страву, яке все частіше з’являється і на наших буденних столах. За ілюзорною простотою цього незвичайного страви ховається неймовірна гамма смаків, що долає з першого разу навіть найвимогливіших гурманів.

Простий салат зі скляною локшиною і курячими грудками «Натхнення»

Всі ми звикли до того, що салати це традиційно холодні страви, які неодмінно повинні бути заправлені будь-яким вершковим соусом або майонезом. Звичайно, це справедливо для російської кухні, проте в Азії даний тип страв виготовляється зовсім інакше.

salat-s-risovoj-lapshoj-i-kuricej1

Тут, найчастіше, салатна закуска – це щось тепле (і навіть гаряче) і настільки ситне, що цілком може замінити повноцінний обід. Саме таким і є ароматний салатик, опис готування якого ми зараз розглянемо.

Складові

  • Рисова скляна локшина – 300 г;
  • Куряче філе – 0,5 кг;
  • Цукор тростинний – 3 ст.л .;
  • Соняшникова олія – ​​50 мл;
  • Укус рисовий – 3 ст.л .;
  • Салат – пучок;
  • Соус соєвий – 3 ч.л .;
  • Олія кунжутна – 1,5 ст.л .;
  • Кунжутне насіння – жменя;
  • Цибуля зелена – кілька пір’я.

Як своїми руками правильно приготувати салат з локшиною і курячим філе

Для початку нам необхідно добре підготувати нашу курочку. Ми її будемо відварювати, оскільки якщо її обсмажити, то страву в цілому вийде занадто жирним і важким.

  1. Добре моєму філейні шматочки прибираємо різні плівочки і білі хрящові тканини. Розрізаємо філейку надвоє, щоб скоротити час варіння. Відправляємо в каструльку з трохи підсоленою водою.
  2. Поки м’ясо готується, займаємося безпосередньо рисовою локшиною. Її слід розділити на відносно плоскі шари, щоб у нас вийшло її рівномірно посмажити.
  3. Наливаємо рослинне масло в сковороду, розігріваємо його на середньому вогні і обсмажуємо все частини локшини з обох сторін до золотистого. Готову локшину переносимо на паперові рушники або серветки, які вберуть зайве масло.
  4. До цього моменту куряче філе вже має бути готове. Виймаємо його з води і даємо охолонути деякий час.
  5. Тепер підготуємо заправку для нашого салату. Для цього необхідно змішати соєвий соус, рисовий оцет, кунжутне масло, тростинний цукор і столову ложку рослинної олії. Перемішувати майбутню заправку слід до розчинення цукру.
  6. Якщо ви придбали сирі кунжутне насіння, то їх доведеться трохи підсмажити. Так їх смак зміниться в кращу сторону, і вони стануть куди більш ароматними.
  7. До цього моменту куряче м’ясо вже має охолонути. Нарізаємо його невеликими кубиками і перекладаємо в глибоку миску.
  8. Салат моєму під проточною водою і нарізаємо на невеликі шматочки. Пір’я лука також промиваємо і рубаємо кільцями. Всипаємо зелень до м’яса. Сюди ж додаємо кунжутне насіння і дуже добре перемішуємо.
  9. Перед самою подачею додаємо в миску обсмажену скляну локшину і заправку, ще раз перемішуємо і подаємо до столу.

Класичний рецепт китайського салату з рисовою локшиною і куркою

Складові

  • Скляна локшина – 250-300 г + –
  • Куряча філе – 350 г + –
  • Салат – пучок + –
  • Часник – 1 зубок + –
  • Помідори (краще черрі) – 1-2 шт. (3-4 шт.) + –
  • Лук червоний – 1 головка + –
  • Масло оливи – 4 ст.л. + –
  • Оцет винний – 100 мл + –
  • Сіль і перець чорний мелений – за смаком + –
  • Перець чилі в порошку – за смаком + –
  • Тростинний цукор – пучку + –

Як легко зробити теплий салат в китайському стилі зі скляною локшиною і куркою по-домашньому

  1. М’ясо курки потрібно як слід промити під проточною водою, після чого необхідно його трохи підсушити. Зробити це можна паперовим рушником.
  2. Тепер зрізаємо з філе жирок, плівочки і хрящики, якщо вони є. Нарізаємо курку на невеликі квадратики розміром, приблизно, в 2 сантиметри.
  3. З зубчики часнику знімаємо ніжну шкірку і нарізаємо його тоненькими пластинками. Зараз нам знадобиться, приблизно, половина зубки.
  4. Вливаємо в товстостінну сковороду 1 столову ложку оливкової олії і нагріваємо його на середньому вогні. Через хвилину всипаємо сюди пластинки часнику і даємо їм зарум’яниться з обох сторін. Після цього виймаємо їх з масла.
  5. Викладаємо шматочки курки в часникове масло, бажано робити це в один шар. Обсмажуємо їх до зарум’янювання. Тут важливо не перетримати курочку, оскільки тоді м’ясо стане жорстким і втратить соковитість.
  6. Обсмажені шматочки перекладаємо в блюдо, застелене паперовими рушниками.
  7. Тепер підготуємо нашу локшину. Її слід приготувати відповідно до інструкції на упаковці. Зазвичай для цього достатньо її залити окропом, витримати близько 5 хвилин, а потім промити під проточною водою, використовуючи друшляк.
  8. Останнє, що нам потрібно підготувати для нашого теплого салату – заправка. Робиться вона досить просто – в оливковій олії обсмажують друга половина зубчики часнику і виймається.
  9. Тепер сюди всипаємо сіль, обидва види перців і тростинний цукор. Перемішуємо і знімаємо з вогню.
  10. Даємо маслу трохи подостить, після чого вливаємо оцет і добре все змішуємо до однорідності.
  11. Салатні листя промиваємо, струшуємо краплі води і нарізаємо на невеликі шматочки довільної форми. Помідори обполіскувати і ріжемо на дольки, а цибулька очищаємо і нарізаємо кільцями чверть.
  12. У глибоку салатну миску додаємо всі інгредієнти і в самому кінці вливаємо заправку. Добре перемішуємо наш салат і подаємо до столу.

Перед самою подачею рекомендуємо посипати кожну порцію такого ароматного салату з локшиною арахісом або кедровими горішками. Це ще більше підкреслить національну особливість страви і гармонійно доповнити його смак.

Швидкий китайський салат з яєчної локшиною і курячим м’ясом «Ніжність»

Іноді трапляється так, що рисової локшини в найближчому супермаркеті не виявилося, або ж просто не хочеться експериментувати з досить дорогим продуктом.

salat-s-risovoj-lapshoj-i-kuricej

У цьому випадку цілком можна скористатися аналогом скляній локшини – яєчної. В азіатських країнах вона не менш популярна, ніж рисова різновид, при цьому вартість її нижче, а доступність вище.

Складові

  • Локшина яєчна – 150 г;
  • Грудинка куряча – 300 г;
  • Огірки свіжі – 1 шт .;
  • Морква – 1 шт .;
  • Соєвий соус – 2 ст.л .;
  • Кунжутне насіння – 50 г;
  • Арахіс – 50 г;
  • Цибуля зелена – пучок;
  • Базилік сушений – пучку.

Як покроково робиться ароматний салат з яєчної локшиною і курятиною по-азійському

  1. Особливих дій з курячим філе проробляти не потрібно – просто промиваємо його і прибираємо білі частини (хрящики). Відправляємо м’ясо варитися в злегка підсоленій воді.
  2. Паралельно з цим готуємо яєчну локшину відповідно до інструкції на упаковці. Після промивання залишаємо її в друшляку, щоб залишки води вільно стікали.
  3. До цього моменту вже повинна зваритися курка. М’ясо виймаємо з киплячого бульйону і викладаємо на тарілку, щоб воно трохи охололо.
  4. Тим часом займаємося овочами. Морква промиваємо і добре очищаємо від шкірки, ще раз обполіскувати і натираємо на спеціальній тертці, щоб вийшла довга тонка соломка.
  5. Огірки промиваємо і подрібнюємо точно так же, як ми це зробили з морквою.
  6. Арахіс, якщо він не обсмажена, очищаємо від шкірки і злегка підрум’янюємо на сковороді, щоб він став хрустким і ароматним. Насіння кунжуту також необхідно підсмажити.
  7. Пір’я лука промиваємо та нарізаємо кільцями.
  8. Тепер в глибоку миску вкладаємо овочеві інгредієнти, горішки, кунжут і локшину. Нарізаємо курячу філейку на невеликі кубики і також додаємо сюди. Всипаємо базилік, наливаємо соєвий соус і все добре перемішуємо.

Подібна салатна закуска має настільки ж яскраво-виражений аромат і смак як і класичний салат з рисовою локшиною і куркою. При бажанні ви можете додати до соєвого соусу трохи гострого соусу чілі, і тоді ваш кулінарний шедевр заграє новими гострими смаковими фарбами.