Азіатська кухня в останні роки настільки міцно увійшла в наше життя, що її традиційні страви вже давно не викликають ніякого подиву. Сьогодні ми будемо готувати салат з рисовою локшиною і куркою – класичне китайське страву, яке все частіше з’являється і на наших буденних столах. За ілюзорною простотою цього незвичайного страви ховається неймовірна гамма смаків, що долає з першого разу навіть найвимогливіших гурманів.
Простий салат зі скляною локшиною і курячими грудками «Натхнення»
Всі ми звикли до того, що салати це традиційно холодні страви, які неодмінно повинні бути заправлені будь-яким вершковим соусом або майонезом. Звичайно, це справедливо для російської кухні, проте в Азії даний тип страв виготовляється зовсім інакше.
Тут, найчастіше, салатна закуска – це щось тепле (і навіть гаряче) і настільки ситне, що цілком може замінити повноцінний обід. Саме таким і є ароматний салатик, опис готування якого ми зараз розглянемо.
Складові
- Рисова скляна локшина – 300 г;
- Куряче філе – 0,5 кг;
- Цукор тростинний – 3 ст.л .;
- Соняшникова олія – 50 мл;
- Укус рисовий – 3 ст.л .;
- Салат – пучок;
- Соус соєвий – 3 ч.л .;
- Олія кунжутна – 1,5 ст.л .;
- Кунжутне насіння – жменя;
- Цибуля зелена – кілька пір’я.
Як своїми руками правильно приготувати салат з локшиною і курячим філе
Для початку нам необхідно добре підготувати нашу курочку. Ми її будемо відварювати, оскільки якщо її обсмажити, то страву в цілому вийде занадто жирним і важким.
- Добре моєму філейні шматочки прибираємо різні плівочки і білі хрящові тканини. Розрізаємо філейку надвоє, щоб скоротити час варіння. Відправляємо в каструльку з трохи підсоленою водою.
- Поки м’ясо готується, займаємося безпосередньо рисовою локшиною. Її слід розділити на відносно плоскі шари, щоб у нас вийшло її рівномірно посмажити.
- Наливаємо рослинне масло в сковороду, розігріваємо його на середньому вогні і обсмажуємо все частини локшини з обох сторін до золотистого. Готову локшину переносимо на паперові рушники або серветки, які вберуть зайве масло.
- До цього моменту куряче філе вже має бути готове. Виймаємо його з води і даємо охолонути деякий час.
- Тепер підготуємо заправку для нашого салату. Для цього необхідно змішати соєвий соус, рисовий оцет, кунжутне масло, тростинний цукор і столову ложку рослинної олії. Перемішувати майбутню заправку слід до розчинення цукру.
- Якщо ви придбали сирі кунжутне насіння, то їх доведеться трохи підсмажити. Так їх смак зміниться в кращу сторону, і вони стануть куди більш ароматними.
- До цього моменту куряче м’ясо вже має охолонути. Нарізаємо його невеликими кубиками і перекладаємо в глибоку миску.
- Салат моєму під проточною водою і нарізаємо на невеликі шматочки. Пір’я лука також промиваємо і рубаємо кільцями. Всипаємо зелень до м’яса. Сюди ж додаємо кунжутне насіння і дуже добре перемішуємо.
- Перед самою подачею додаємо в миску обсмажену скляну локшину і заправку, ще раз перемішуємо і подаємо до столу.
Класичний рецепт китайського салату з рисовою локшиною і куркою
Складові
- Скляна локшина – 250-300 г + –
- Куряча філе – 350 г + –
- Салат – пучок + –
- Часник – 1 зубок + –
- Помідори (краще черрі) – 1-2 шт. (3-4 шт.) + –
- Лук червоний – 1 головка + –
- Масло оливи – 4 ст.л. + –
- Оцет винний – 100 мл + –
- Сіль і перець чорний мелений – за смаком + –
- Перець чилі в порошку – за смаком + –
- Тростинний цукор – пучку + –
Як легко зробити теплий салат в китайському стилі зі скляною локшиною і куркою по-домашньому
- М’ясо курки потрібно як слід промити під проточною водою, після чого необхідно його трохи підсушити. Зробити це можна паперовим рушником.
- Тепер зрізаємо з філе жирок, плівочки і хрящики, якщо вони є. Нарізаємо курку на невеликі квадратики розміром, приблизно, в 2 сантиметри.
- З зубчики часнику знімаємо ніжну шкірку і нарізаємо його тоненькими пластинками. Зараз нам знадобиться, приблизно, половина зубки.
- Вливаємо в товстостінну сковороду 1 столову ложку оливкової олії і нагріваємо його на середньому вогні. Через хвилину всипаємо сюди пластинки часнику і даємо їм зарум’яниться з обох сторін. Після цього виймаємо їх з масла.
- Викладаємо шматочки курки в часникове масло, бажано робити це в один шар. Обсмажуємо їх до зарум’янювання. Тут важливо не перетримати курочку, оскільки тоді м’ясо стане жорстким і втратить соковитість.
- Обсмажені шматочки перекладаємо в блюдо, застелене паперовими рушниками.
- Тепер підготуємо нашу локшину. Її слід приготувати відповідно до інструкції на упаковці. Зазвичай для цього достатньо її залити окропом, витримати близько 5 хвилин, а потім промити під проточною водою, використовуючи друшляк.
- Останнє, що нам потрібно підготувати для нашого теплого салату – заправка. Робиться вона досить просто – в оливковій олії обсмажують друга половина зубчики часнику і виймається.
- Тепер сюди всипаємо сіль, обидва види перців і тростинний цукор. Перемішуємо і знімаємо з вогню.
- Даємо маслу трохи подостить, після чого вливаємо оцет і добре все змішуємо до однорідності.
- Салатні листя промиваємо, струшуємо краплі води і нарізаємо на невеликі шматочки довільної форми. Помідори обполіскувати і ріжемо на дольки, а цибулька очищаємо і нарізаємо кільцями чверть.
- У глибоку салатну миску додаємо всі інгредієнти і в самому кінці вливаємо заправку. Добре перемішуємо наш салат і подаємо до столу.
Перед самою подачею рекомендуємо посипати кожну порцію такого ароматного салату з локшиною арахісом або кедровими горішками. Це ще більше підкреслить національну особливість страви і гармонійно доповнити його смак.
Швидкий китайський салат з яєчної локшиною і курячим м’ясом «Ніжність»
Іноді трапляється так, що рисової локшини в найближчому супермаркеті не виявилося, або ж просто не хочеться експериментувати з досить дорогим продуктом.
У цьому випадку цілком можна скористатися аналогом скляній локшини – яєчної. В азіатських країнах вона не менш популярна, ніж рисова різновид, при цьому вартість її нижче, а доступність вище.
Складові
- Локшина яєчна – 150 г;
- Грудинка куряча – 300 г;
- Огірки свіжі – 1 шт .;
- Морква – 1 шт .;
- Соєвий соус – 2 ст.л .;
- Кунжутне насіння – 50 г;
- Арахіс – 50 г;
- Цибуля зелена – пучок;
- Базилік сушений – пучку.
Як покроково робиться ароматний салат з яєчної локшиною і курятиною по-азійському
- Особливих дій з курячим філе проробляти не потрібно – просто промиваємо його і прибираємо білі частини (хрящики). Відправляємо м’ясо варитися в злегка підсоленій воді.
- Паралельно з цим готуємо яєчну локшину відповідно до інструкції на упаковці. Після промивання залишаємо її в друшляку, щоб залишки води вільно стікали.
- До цього моменту вже повинна зваритися курка. М’ясо виймаємо з киплячого бульйону і викладаємо на тарілку, щоб воно трохи охололо.
- Тим часом займаємося овочами. Морква промиваємо і добре очищаємо від шкірки, ще раз обполіскувати і натираємо на спеціальній тертці, щоб вийшла довга тонка соломка.
- Огірки промиваємо і подрібнюємо точно так же, як ми це зробили з морквою.
- Арахіс, якщо він не обсмажена, очищаємо від шкірки і злегка підрум’янюємо на сковороді, щоб він став хрустким і ароматним. Насіння кунжуту також необхідно підсмажити.
- Пір’я лука промиваємо та нарізаємо кільцями.
- Тепер в глибоку миску вкладаємо овочеві інгредієнти, горішки, кунжут і локшину. Нарізаємо курячу філейку на невеликі кубики і також додаємо сюди. Всипаємо базилік, наливаємо соєвий соус і все добре перемішуємо.
Подібна салатна закуска має настільки ж яскраво-виражений аромат і смак як і класичний салат з рисовою локшиною і куркою. При бажанні ви можете додати до соєвого соусу трохи гострого соусу чілі, і тоді ваш кулінарний шедевр заграє новими гострими смаковими фарбами.