Салат з омлетом і куркою

Салат з омлетом і куркою
Закуска у французькому стилі – це не тільки «сирна тарілка» з фруктами, жульєн (жюльєн) або терен з шматочками підсмаженого багета. Наприклад салат з омлетом і куркою теж має французьке коріння, адже крепи, або тонкі яєчні млинці, – один з основних його компонентів. Гурмани оцінять незвичайне поєднання продуктів і можливість урізноманітнити стіл, а люди, що стежать за фігурою, – легкість і користь.

У чому особливість легкого курячого салату з омлетом

Рецептів салатів з омлетом і куркою існує безліч, що не дивно. Обидва базові компоненти прекрасно поєднуються з різними овочами, соусами і зеленню.

При бажанні, таку закуску можна зробити гострої, пікантною, дуже соковитою і свіжої або, навпаки, ситної і живильної. Деякі з варіантів ви знайдете в наших покрокових рецептах нижче.

salat-s-omletom-i-kuricej

Тим, хто дотримується принципів правильного харчування, теж варто приділити увагу цій страві.

На відміну від традиційних млинців, омлет не містить борошна, а в якості м’ясної складової можна взяти дієтичну відварну або запечену грудку.

До того ж покупної майонез можна замінити домашнім або використовувати інший соус для заправки. В цьому випадку салат залишиться корисним і легким навіть на новорічному святковому столі.

Простий салат з курячою грудкою і омлетом

Складові

  • Куряче філе – 1 шт. + –
  • Яйця курячі – 3 шт. + –
  • Молоко – 150 г + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Зелень – 1 пучок + –
  • Майонез – для заправки + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Спеції для бульйону – за смаком + –
  • Оцет столовий – за смаком + –
  • Рослинна олія – ​​к-ть тільки для смаження + –

Як приготувати класичний салат з курячої грудки з омлетом

Базовий рецепт цього салату заснований всього на трьох компонентах: курка, омлет і маринована цибуля. Проте він дуже гармонійний і займе гідне місце серед ситних закусок на святковому столі.

Варимо грудку птиці до готовності

  • Відварюємо курячу грудку (це можна зробити заздалегідь). Філе промиваємо, заливаємо холодною водою і ставимо на вогонь.
  • Коли вода закипить, знімаємо піну, що утворилася, якщо вона є, і кладемо овочі і спеції як для звичайного бульйону. Сюди добре підійдуть ароматні трави: кріп, петрушка, чебрець, лавровий лист. Можна додати цибулю, моркву і селеру, приправити чорним або запашним горошком. Зменшуємо вогонь і залишаємо на 20 хвилин.
  • Після солимо за смаком і даємо покипіти ще 10 хвилин. Вимикаємо і охолоджуємо прямо в бульйоні.

Замість вареної курки філе можна запекти у фользі в духовці або приготувати в мультиварці.

Готуємо омлет на молоці для майбутнього салату

  • Поки курка остигає, зробимо омлет. Яйця добре збиваємо виделкою, додаємо сіль за смаком і молоко.
  • Невелику сковороду з антипригарним покриттям розігріваємо на сильному вогні з невеликою кількістю рослинного масла.
  • Трохи яєчно-молочної маси наливаємо на сковороду і розподіляємо її, як ніби ми готуємо млинець. Секрет в тому, щоб зробити його якомога тонше. Смажимо омлет до готовності, перевертати не потрібно.
  • Викладаємо готовий омлет на тарілку і повторюємо кроки з наступною порцією, поки тісто не закінчиться.

Маринуємо лушпиння нарізку в оцтовому маринаді

  • Цибулю нарізаємо півкільцями, обдаємо окропом і перекладаємо в посуд відповідного розміру. Заливаємо оцтом і даємо постояти кілька хвилин.

Нарізаємо готові інгредієнти і з’єднуємо їх в салат

  • Омлет нарізаємо довгою соломкою. Це зручно зробити, якщо попередньо згорнути його в трубочку.
  • Куряче м’ясо поділяємо на довгасті шматочки або розбираємо руками на великі волокна.
  • Зелень рубаємо. Для базового рецепта підійде кріп, петрушка або зелену цибулю, а їх кількість вибираємо на свій розсуд.
  • Ріпчасту цибулю віджимаємо від надлишків оцту. Він втратив свою гіркоту і став злегка пряним.
  • Змішуємо всі інгредієнти і заправляємо майонезом. При бажанні, можна додати трохи меленого чорного перцю.

salat-s-omletom-i-kuricej3

Омлетний салат з куркою готовий. Якщо все інгредієнти підготувати заздалегідь, то часу на складання знадобиться зовсім небагато.

Тепер, коли ми знаємо, як приготувати основний варіант салату, подивимося, як можна урізноманітнити смак і кожен раз радувати себе і близьких новими варіантами цієї закуски.

Читайте ще схожі записи:


Як приготувати салати без майонезу

Сирний салат з омлетом і куркою

Ця версія салату припаде до смаку справжнім любителям сиру. Вибирайте свій улюблений сорт: пармезан, Едам, гауда, маасдам, тільзітер або будь-який інший. Вдалою ідеєю буде змішати кілька сортів, щоб зробити смак закуски ще багатшим.

Складові

  • Курка – 400 г;
  • Яйця – 3 шт .;
  • Молоко – 150 г;
  • Цибуля – 1 шт .;
  • Печериці – 150 г;
  • Сир твердих або напівтвердих сортів – 150 г;
  • Майонез – для заправки;
  • Сіль за смаком;
  • Чорний мелений перець – за смаком;
  • Спеції для бульйону – за смаком;
  • Рослинна олія – ​​для смаження.

Рецепт приготування сирного салату з омлетом і курячим м’ясом

  • Готуємо курку як в базовому рецепті: запікаємо в фользі, відварюємо на плиті або в мультиварці. Не забуваємо посолити і додати спеції.

У цій версії рецепта також буде доречно використання копченого курячого м’яса.

  • Яйця збиваємо виделкою, додаємо сіль за смаком і молоко.
  • Трохи сиру дрібно натираємо і додаємо до яєчно-молочної суміші. Добре перемішуємо.
  • Розігріваємо сковороду на сильному вогні. Наливаємо трохи рослинного масла і випікаємо тонкі сирні млинці.
  • Цибулю нарізаємо чверть або півкільцями, а потім обсмажуємо до золотистої скоринки.
  • Печериці промиваємо від залишків землі і подрібнюємо великими кубиками або часточками. Додаємо до цибулі і обсмажуємо, поки не випарується зайва рідина. Трохи солимо і перчимо.
  • Готовий омлет нарізаємо шматочками або довгими смужками.
  • Курку поділяємо на волокна.
  • Сир, що подрібнюємо такого ж розміру, як і гриби.
  • Змішуємо всі інгредієнти, заправляємо майонезом і подаємо.

salat-s-omletom-i-kuricej5

Салат виходить дуже ситним і ароматним. Його зручно подавати порційно в верріни або на невеликих листках салату.

Для любителів ПП-рецептів той же салат з курячою грудкою і омлетом можна зробити вельми дієтичним. Для цього вибираємо пісну частину птиці, додаємо свіжі овочі, а замість майонезу використовуємо нежирну сметану. Білок і клітковина – те, що потрібно для тих, хто дотримується здорового способу життя.

Омлетний салат «Дачний» з куркою і овочами

Складові

  • Куряче філе – 1 шт .;
  • Яйця – 3 шт .;
  • Молоко – 150 г;
  • Огірок – 2 шт .;
  • Солодкий болгарський перець – 1 шт .;
  • Помідор – 2 шт .;
  • Зелень – 1 пучок;
  • Нежирна сметана – для заправки;
  • Сіль за смаком;
  • Рослинна олія – ​​для смаження;
  • Спеції для бульйону – за смаком.

Робимо смачний салат «Дачний» з куркою і омлетом в домашніх умовах

  • Відварюємо або запікаємо курку звичним способом. Не забуваємо про спеції.
  • Змішуємо яйця з молоком, злегка підсолюємо і випікаємо тонкі млинчики.
  • Огірок, помідор і болгарський перець промиваємо і витираємо насухо. У овочів видаляємо плодоніжки, а перець додатково очищаємо від насіння.
  • Курку і овочі нарізаємо кубиками приблизно однакового розміру, не надто дрібно.
  • Омлет нарізаємо товстими короткими смужками.

salat-s-omletom-i-kuricej4

  • Зелень миємо, обсушуємо від надлишків вологи і рубаємо крупно.
  • Перемішуємо всі інгредієнти і заправляємо сметаною. При необхідності трохи подсаливаем.

Салат з омлетом і куркою по-азійському

Ще один варіант салату з омлетом і куркою – в азіатському стилі. Він стане прекрасною закускою під міцний алкоголь і припаде до смаку любителям гострих страв.

Складові

  • Куряче м’ясо – 500 г;
  • Яйце – 3 шт .;
  • Молоко – 150 г;
  • Морква по-корейськи – 200 г;
  • Цибуля – 1 шт .;
  • Гострий перець чилі – за смаком;
  • Імбир – за смаком;
  • Часник – 3 зубки;
  • Кінза – 1 пучок;
  • Соєвий соус – за смаком;
  • Рослинна олія – ​​для смаження;
  • Оцет – за смаком;
  • Сіль за смаком.

Пікантний салат з куркою і омлетом в азіатському стилі: покроковий рецепт

Для цього салату частина інгредієнтів потрібно підготувати заздалегідь, тому враховуйте це, щоб розпланувати час.

Маринуємо курку в соєвому соусі, а цибуля – в оцті

  • Перш за все необхідно замаринувати курку. Для цієї страви зручніше взяти грудку, але якщо в наявності є тільки стегенця, то вони теж чудово підійдуть. У цьому випадку попередньо потрібно буде видалити шкіру, а м’ясо зрізати з кісточок.
  • Курку нарізаємо довгими смужками трохи менше сантиметра товщиною. Перекладаємо в невелику ємність і заливаємо соєвим соусом. Ми залишаємо маринуватися на півгодини.
  • Цибулю нарізаємо півкільцями, обшпарюємо і в окремому посуді змішуємо з оцтом. Теж отставляем в сторону.

Випікаємо яєчні млинці для азіатського салату

  • Яйця збиваємо, змішуємо з молоком і трохи присаливаем. Якщо хочеться гостріше, то в тісто можна додати трохи меленого перцю чилі.
  • Розігріваємо сковороду з краплею олії і випікаємо тонкі млинчики. Відкладаємо їх в сторону остигати.

Млоїмо на сковороді прянощі і змішуємо їх з маринованої курятиною

  • Подрібнюємо перчик чилі, часник і імбир. Всі ці компоненти досить гострі, тому кількість регулюємо на власний розсуд.
  • На сковороді розігріваємо олію. Додаємо імбир і на сильному вогні обсмажуємо близько 30 секунд. Постійно помішувати.
  • Як тільки імбир перестане шипіти, додаємо до нього чилі і часник. Знову швидко обсмажуємо.
  • На ту ж сковороду перекладаємо курячі шматочки. Швидко обсмажуємо до готовності. Солити курку не треба.

Важливо, щоб вони не стикалися один з одним, так що, якщо ви готуєте на велику кількість гостей, то філе зручніше розділити на порції. 

З’єднуємо компоненти вишуканого салату в салатниці

  • Кінзу моєму і рубаємо досить крупно.
  • Млинці нарізаємо тонкими смужками. Щоб було зручніше, краще попередньо їх згорнути у вигляді рулету.
  • Лук віджимаємо від надлишків оцту.

salat-s-omletom-i-kuricej1

  • Перемішуємо курку разом з перцем і імбиром, додаємо корейську моркву, цибулю і млинчики. Приправляємо все кінзою. Додатково заправляти такий салат не потрібно, але для краси можна додати трохи насіння кунжуту.

Як ви вже переконалися, салат з омлетом і куркою дуже універсальний. Легко і просто ми приготували чотири абсолютно різні варіанти, але, звичайно, завжди можна придумати що-небудь своє. Експериментуйте і дивуйте своїх гостей.

Смачного!