Салат з куркою і кальмарами: ТОП-3 рецепта до свята

Салат з куркою і кальмарами топ 3 рецепта до свята
Коли всі звичні поєднання продуктів в закусках, які ми готуємо для особливих випадків, набридли, хочеться чогось новенького. Салат з куркою і кальмарами стане прекрасним виходом в такій ситуації, головне – не лякатися інгредієнтів, які на перший погляд можуть здаватися непоєднуваними.

Зрештою ми ж не рибу з м’ясом змішуємо, а птицю з морепродуктами, та ще й додаємо до них свіжі овочі і смачну заправку.

Рецепт класичного курячого салату з кальмарами і сметаною

Складові

  • Філе куряче – 300 г + –
  • Тушка кальмара – 3 шт. + –
  • Болгарський перець – 1 шт. + –
  • Помідори – 2 шт. + –
  • Пекінська капуста – 300 г + –
  • Яблуко – 1 шт. середнього розміру + –
  • Сметана – 2-3 ст. л. + –
  • Лимонний сік – 1 ст. л. + –
  • Сіль – за смаком + –

Готуємо салат з куркою і кальмарами як в ресторані

Почнемо ми, мабуть, з класики. Саме в такому вигляді закуска часто подається в кафе і ресторанах. Заправка в ньому робиться зі сметани і лимонного соку, що надає готовому блюду приємний вершковий смак з легкою кислинкою. Але давайте перейдемо від слів до справи.

  • Курочку відварюємо до готовності, після чого нарізаємо кубиками.
  • Тушки кальмара варимо, а потім ріжемо соломкою. Якщо ви купили тушки з шкіркою – не забуваємо її видалити.
  • Помідори моєму, дрібніше кубиками.
  • Промитий болгарський перець також ріжемо кубиками, попередньо видаливши з нього насіння і плодоніжки.
  • З вимитого яблука видаляємо серцевину і насіння, а потім нарізаємо м’якоть кубиками. Щоб яблучко НЕ почорніло, скроплюємо його лимонним соком, адже напевно він у вас ще залишиться після того, як ви видавіть ложку соку для заправки.
  • Капустки пекінську моєму, просушуємо і шаткуємо, як звичайну.

salat-s-kuricej-i-kalmarami-top-3-recepta-k-prazdniku2

  • Змішуємо всі підготовлені інгредієнти в глибокій мисці, злегка підсолюємо, а потім заправляємо особливим соусом із суміші сметани і соку лимона.

Пікантний салат з грудки і кальмарів з майонезом

Дана рецептура – ще один цікавий покроковий варіант приготування курячо-кальмаровой закуски. На цей раз з додаванням секретного інгредієнта – маринованих огірочків.

Дивно, але непоєднувані на перший погляд компоненти так чудово гармонують один з одним, що від готового салату з улюбленої багатьма майонезной заправкою просто неможливо відірватися!

Складові

  • Філе курячої грудки – 300 г;
  • Кальмар (тушка або консервований) – 300 г;
  • Мариновані огірки – 300 г;
  • Яблуко – 1 шт. середнього розміру;
  • Майонез – 2 ст. л .;
  • Будь-які спеції – за смаком;
  • Сіль – за бажанням.

salat-s-kuricej-i-kalmarami-top-3-recepta-k-prazdniku4

Готуємо салат з кальмара, курячої грудки і маринованих огірків

  • Курочку і кальмари відварюємо до готовності в підсоленій воді. Якщо кальмари у нас консервовані, то їх відварювати, звичайно ж, не треба – достатньо просто злити з них сік.

Не забуваємо, що кальмари варяться не більше трьох-п’яти хвилин після закипання води, інакше вони стануть «гумовими» і зіпсують нам блюдо.

  • Відварену курку і кальмари ріжемо невеликими кубиками.
  • Яблуко моєму, видаляємо насіння і серцевину, а потім теж нарізаємо його кубиками. Шкірку можна не видаляти, якщо вона не дуже товста.
  • Мариновані огірочки ріжемо дрібно.
  • Заправляємо салат майонезом, додаємо будь-які спеції (за бажанням), пробуємо на смак, і, якщо не вистачає солі, трохи досолюємо. Блюдо готове!

Салат з кальмарами і філе курки в йогуртовій заправці

Цю закуску можна їсти навіть під час білкової дієти. Всі її компоненти містять в собі багато білка, до того ж вони прекрасно поєднуються за смаком між собою.

Пікантність надає часничок, аромат – свіжа зелень, а ніжність – йогуртовая заправка і сир.

Складові

  • Філе курячої грудки – 200 г;
  • Відварені кальмари – 200 г;
  • Твердий сир – 150 г;
  • Яйця – 3 шт .;
  • Часник – 3 зубки;
  • Свіжа зелень – 0,5 пучка;
  • Йогурт натуральний (без добавок) – 3-4 ст. л .:
  • Мелений чорний перець – за смаком;
  • Сіль за смаком.

salat-s-kuricej-i-kalmarami-top-3-recepta-k-prazdniku

Як зробити салат з кальмарами, куркою і сиром покроково

  1. Відварюємо до повної готовності три основних компоненти: курку, кальмари і яйця.
  2. Курочку розбираємо на волокна, кальмара ріжемо соломкою, яйця – дрібними кубиками, сир натираємо на середній тертці.
  3. Складаємо все підготовлені на кроці 2 компоненти в миску, видавлюємо туди ж часник.
  4. Подрібнюємо зелень, відправляємо її в салат.
  5. Солимо і перчимо наше страву на свій смак, а потім заправляємо його натуральним йогуртом, після чого відразу ж подаємо на стіл, поки йогурт не зробив закуску водянистою.

Швидкий салат з куркою і кальмарами – чудове блюдо для тих, хто любить не тільки смачні, але і ситні закуски. А вже представники чоловічої половини взагалі приходять від нього в повний захват. Спробуйте обов’язково!