Коли всі звичні поєднання продуктів в закусках, які ми готуємо для особливих випадків, набридли, хочеться чогось новенького. Салат з куркою і кальмарами стане прекрасним виходом в такій ситуації, головне – не лякатися інгредієнтів, які на перший погляд можуть здаватися непоєднуваними.
Зрештою ми ж не рибу з м’ясом змішуємо, а птицю з морепродуктами, та ще й додаємо до них свіжі овочі і смачну заправку.
Рецепт класичного курячого салату з кальмарами і сметаною
Складові
- Філе куряче – 300 г + –
- Тушка кальмара – 3 шт. + –
- Болгарський перець – 1 шт. + –
- Помідори – 2 шт. + –
- Пекінська капуста – 300 г + –
- Яблуко – 1 шт. середнього розміру + –
- Сметана – 2-3 ст. л. + –
- Лимонний сік – 1 ст. л. + –
- Сіль – за смаком + –
Готуємо салат з куркою і кальмарами як в ресторані
Почнемо ми, мабуть, з класики. Саме в такому вигляді закуска часто подається в кафе і ресторанах. Заправка в ньому робиться зі сметани і лимонного соку, що надає готовому блюду приємний вершковий смак з легкою кислинкою. Але давайте перейдемо від слів до справи.
- Курочку відварюємо до готовності, після чого нарізаємо кубиками.
- Тушки кальмара варимо, а потім ріжемо соломкою. Якщо ви купили тушки з шкіркою – не забуваємо її видалити.
- Помідори моєму, дрібніше кубиками.
- Промитий болгарський перець також ріжемо кубиками, попередньо видаливши з нього насіння і плодоніжки.
- З вимитого яблука видаляємо серцевину і насіння, а потім нарізаємо м’якоть кубиками. Щоб яблучко НЕ почорніло, скроплюємо його лимонним соком, адже напевно він у вас ще залишиться після того, як ви видавіть ложку соку для заправки.
- Капустки пекінську моєму, просушуємо і шаткуємо, як звичайну.
- Змішуємо всі підготовлені інгредієнти в глибокій мисці, злегка підсолюємо, а потім заправляємо особливим соусом із суміші сметани і соку лимона.
Пікантний салат з грудки і кальмарів з майонезом
Дана рецептура – ще один цікавий покроковий варіант приготування курячо-кальмаровой закуски. На цей раз з додаванням секретного інгредієнта – маринованих огірочків.
Дивно, але непоєднувані на перший погляд компоненти так чудово гармонують один з одним, що від готового салату з улюбленої багатьма майонезной заправкою просто неможливо відірватися!
Складові
- Філе курячої грудки – 300 г;
- Кальмар (тушка або консервований) – 300 г;
- Мариновані огірки – 300 г;
- Яблуко – 1 шт. середнього розміру;
- Майонез – 2 ст. л .;
- Будь-які спеції – за смаком;
- Сіль – за бажанням.
Готуємо салат з кальмара, курячої грудки і маринованих огірків
- Курочку і кальмари відварюємо до готовності в підсоленій воді. Якщо кальмари у нас консервовані, то їх відварювати, звичайно ж, не треба – достатньо просто злити з них сік.
Не забуваємо, що кальмари варяться не більше трьох-п’яти хвилин після закипання води, інакше вони стануть «гумовими» і зіпсують нам блюдо.
- Відварену курку і кальмари ріжемо невеликими кубиками.
- Яблуко моєму, видаляємо насіння і серцевину, а потім теж нарізаємо його кубиками. Шкірку можна не видаляти, якщо вона не дуже товста.
- Мариновані огірочки ріжемо дрібно.
- Заправляємо салат майонезом, додаємо будь-які спеції (за бажанням), пробуємо на смак, і, якщо не вистачає солі, трохи досолюємо. Блюдо готове!
Салат з кальмарами і філе курки в йогуртовій заправці
Цю закуску можна їсти навіть під час білкової дієти. Всі її компоненти містять в собі багато білка, до того ж вони прекрасно поєднуються за смаком між собою.
Пікантність надає часничок, аромат – свіжа зелень, а ніжність – йогуртовая заправка і сир.
Складові
- Філе курячої грудки – 200 г;
- Відварені кальмари – 200 г;
- Твердий сир – 150 г;
- Яйця – 3 шт .;
- Часник – 3 зубки;
- Свіжа зелень – 0,5 пучка;
- Йогурт натуральний (без добавок) – 3-4 ст. л .:
- Мелений чорний перець – за смаком;
- Сіль за смаком.
Як зробити салат з кальмарами, куркою і сиром покроково
- Відварюємо до повної готовності три основних компоненти: курку, кальмари і яйця.
- Курочку розбираємо на волокна, кальмара ріжемо соломкою, яйця – дрібними кубиками, сир натираємо на середній тертці.
- Складаємо все підготовлені на кроці 2 компоненти в миску, видавлюємо туди ж часник.
- Подрібнюємо зелень, відправляємо її в салат.
- Солимо і перчимо наше страву на свій смак, а потім заправляємо його натуральним йогуртом, після чого відразу ж подаємо на стіл, поки йогурт не зробив закуску водянистою.
Швидкий салат з куркою і кальмарами – чудове блюдо для тих, хто любить не тільки смачні, але і ситні закуски. А вже представники чоловічої половини взагалі приходять від нього в повний захват. Спробуйте обов’язково!