Простий в приготуванні, зі звичайних і щодо бюджетних продуктів салат з куркою і горошком відмінно підходить для весняного чи літнього меню. Доповнений свіжим огірком і соковитими пір’ям лука, цей насичений зеленими фарбами мікс навіває думки про затишний відпочинок десь на природі, далеко від галасливого міста і вічної суєти. Аромат, приємна прохолода і відмінний смак – так можна охарактеризувати це нехитре блюдо, подати яке можна як на додаток до основного обіду, так і в якості заміни гарніру.
Цей салат не залишає відчуття тяжкості – він дуже легкий, без зайвих калорій, жирних або сильно щільних продуктів. Тут немає картоплі, рису, сиру та інших ситних компонентів, тому запросто можна з’їсти велику порцію, а то і попросити добавку. Але все ж про запас такий салат бажано не робити – їсти його краще свіжим, відразу після збирання і заправки.
Складові:
- курка (філе) – 300 г;
- горошок консервований – ½ банки;
- свіжий огірок – 1 шт .;
- зелена цибуля – кілька пір’я (або інша зелень);
- майонез або сметана – за смаком;
- сіль, перець – за смаком.
Салат з куркою і горошком рецепт з фото
- Промите філе птиці варимо 20-25 хвилин в киплячій підсоленій воді. Остудивши, готову курку ріжемо невеликими кубиками. Замість варіння філе можна запекти під фольгою, а при бажанні курка запросто замінюється шинкою, бужениною або іншим різновидом м’яса.
- Огірок ріжемо кубиками (приблизно такого ж розміру як і курку). Якщо шкірка груба або гірчить, попередньо знімаємо її з допомогою ножа або Овочечистка.
- Зелень подрібнюємо ножем. В даному прикладі використовуються пір’я цибулі, але прекрасно підійде кріп або петрушка, а можна взяти і збірний букет. Дозування зелені за смаком – можна додати в салат всього пару гілочок, а можна і цілий пучок.
- Змішуємо всі нарізані компоненти, додаємо консервований горошок.
- Заправляємо майонезом (для легшого варіанта – нежирною сметаною). Посипаємо сіллю, при бажанні гострим перцем. перемішуємо.
- Подавати салат з куркою і горошком можна відразу, довга просочення йому не потрібна.
Смачного!