Салат з корейською морквою, куркою і ківі володіє ніжним і злегка пікантним дуже приємним смаком. Завдяки соковитим інгредієнтів майонезу в салаті трохи, але при цьому він не відчувається сухим. Готується салат легко і досить швидко.
Вхідні в салат продукти чудово поєднуються, хоча, можливо, це когось і здивує. Курка, яйця і сир роблять салат ситним, ківі дає легку кислинку, яблука кисло-солодкий присмак, корейська морква гостроту, а всі разом поглинається з неймовірною швидкістю (смачно!!!). Між собою ми називаємо цей салат «Дівчача радість», тому що далеко не всі чоловіки визнають поєднання м’яса з фруктами, але нам ще не зустрілася жодна дама-дівчина-дівчинка-добродійко, яка не прийшла б від цього салату в повний захват. Із зазначеного нижче кількості продуктів виходить великий салатник «Дівчачої радості», людина на 8-9, якщо для вас це багато – робіть півпорції.
Потрібно:
- Куряче філе (у нас грудки) – близько 400-450 грамів
- Ківі – 2 шт.
- Яйця – 5 штук
- Яблука (ми воліємо кисло-солодкі) – 2 штуки середнього розміру
- Сир (будь-який твердий на ваш смак, ми воліємо негострий) – близько 250 грамів
- Корейська морква (вона ж «морква по-корейськи») – близько 200 грамів (ми купуємо готову)
- Майонез – близько 350 грамів
Приготування:
Першим ділом куряче м’ясо потрібно зварити до готовності (якщо ви не знаєте, як це робиться – подивіться тут). Зварити курку можна напередодні (у цьому випадку залиште м’ясо в бульйоні, дайте охолонути і поставте на ніч у холодильник, дістанете курку з бульйону безпосередньо перед приготуванням салату).
Яйця потрібно зварити круто, охолодити. Це теж можна зробити напередодні.
Зварене філе курки дрібно кришимо (намагаємося, звичайно, кубиками, але, як показує досвід, кубики все одно розваляться «в мотлох»).
Потім яйця очищаємо від шкаралупи, розрізаємо навпіл і відокремлюємо жовтки від білків.
Ківі вимити, промокнути, з допомогою ножа тонко зрізати шкірку. Зелену м’якоть нарізаємо тонкими чверть-кільцями, можна дрібніше, але обов’язково тонкими скибочками, не кубиками.
Морква по-корейськи теж потрібно обов’язково дрібно нарізати. Якщо ви цього не зробите, то довгі смужки моркви при першій же спробі розкласти по тарілках зроблений шарами салат «утягнуть» за собою чи не весь шар. Крім того, корейська морква – єдиний жорсткуватий інгредієнт в салаті, так що чим дрібніше ви її нарежете, тим ніжніше буде результат.
Сир натираємо на крупній тертці.
Яблука потрібно вимити, витерти, видалити серцевину і теж натерти на крупній тертці. Це зручно робити, якщо розрізати головку на четвертинки і «прикладати» їх на тертку шкіркою вгору, при цьому м’якоть яблука зітреться, а грубувата шкірка залишиться, і її можна викинути, а ви заощадите час на очищення від шкірки яблук (перегляньте наш відео-рецепт!).
Тепер беремо глибокий салатник з плоским дном і прямими стінками (якщо такого у вашому господарстві немає – беремо плоске блюдо). Салат, як ми вже сказали, робиться шарами. Першим шаром викладаємо нарізане куряче філе, наминати його злегка ложкою, щоб шар був рівним, і шар змащуємо майонезом.
Потім другим шаром викладаємо ківі (намагаємося рівномірно, ківі у нас небагато). Цей шар можна НЕ змащувати майонезом.
Третій шар – яєчні білки, потерті на крупній тертці. Можна потерти прямо над салатником, а потім ложкою зробити рівний шар. Цей шар теж злегка прим’яти ложкою і змастити майонезом.
Наступним шаром викладаємо терті яблука, приминаем ложкою і трохи змащуємо майонезом.
Далі викладаємо шар тертого сиру, і його теж треба прим’яти ложкою (інакше вам просто не вдасться змастити його майонезом) – і таки змащуємо майонезом.
Викладаємо шар корейської моркви, його теж приминаем і змащуємо майонезом.
Останній шар – терті яєчні жовтки (зауважте, їх можна потерти на дрібній, так і на крупній тертці, як вам більше подобається «естетично»). Цей верхній шар ми вже НЕ будемо змащувати майонезом. Тепер наш салат з корейською морквою готовий, можна його якось прикрасити, наприклад, викласти візерунок шматочками ківі і помідорів «Черрі» або смужками моркви, коротше, на що вистачить фантазії, сил і часу. Краще дати салату постояти 30-40 хвилин перед подачею на стіл, щоб він просочився майонезом і соками покладених на нього фруктів. Сподіваємося, вам сподобається цей не зовсім звичайний салат з куркою.
Ви можете також подивитися наш відео-рецепт: