Салат з копченою куркою і печерицями: прості і листкові закуски

Салат з копченою куркою і печерицями прості і листкові закуски
Салатні закуски – одні з улюблених на святковому столі, вони прекрасно прикрашають стіл, насичують шлунок і доповнюють ситні гарячі страви. Але щоб здивувати гостей, вам не обов’язково годинами вистоювати на кухні, роблячи неймовірне, досить просто зробити салат з копченою куркою і печерицями. На перший погляд повсякденним здається все: і поєднання інгредієнтів, і назва страви, але якщо правильно підійти до процесу готування, то можна створити делікатес.

Швидкий і смачний салат зі свіжих печериць з копченою куркою

Складові

  • Печериці свіжі – 200 г + –
  • Масло вершкове – 1 ст. л. + –
  • Майонез – 2 ст. л. + –
  • Копчена курка – 200 г + –
  • Часник – 2 зубки + –
  • Чорний мелений перець – за смаком + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Сіль – за смаком + –

Як швидко і легко зробити апетитний копчений салат з куркою і грибами

Закуска за цим рецептом воістину створюється на швидку руку. Загальний час, який вам знадобиться на її приготування, – 20 хвилин.

Ні підготовка, ні етап нарізки компонентів не викличе складнощів, зате готовий результат цілком може спровокувати бурю приємних емоцій. Адже копчений аромат і запах часнику залишити байдужими точно нікого не зможуть.

  • Очищаємо печериці, моєму, потім нарізаємо тоненькими шматочками.
  • Ріпчасту цибулину подрібнюємо дрібно кухонним ножем.
  • У сковороду кладемо шматочок вершкового масла, розтоплюємо його, а потім обсмажуємо в топленому маслечко нарізану цибулю до напівпрозорості.
  • Слідом в сковорідку відправляємо гриби і смажимо їх разом з цибулею кілька хвилин.
  • Солимо, перчимо цибульний-грибну масу і знімаємо сковороду з вогню. Даємо шампіньйонів трохи охолонути.
  • Часник дрібно нарізаємо вручну або продавлюємо через прес, після чого змішуємо його з майонезом.
  • М’ясо птиці нарізаємо не надто великими кубиками і з’єднуємо з обсмаженими грибами і цибулею.

salat-s-kopchyonoj-kuricej-i-shampinonami-prostye-i-sloyonye-zakuski1

  • Наостанок все заправляємо майонезним соусом, ретельно перемішуємо і подаємо до столу в загальній тарілці або невеликими порціями, використовуючи верріни, креманки, овочеві половинки / човники і т. Д. Чим незвичніше подача, тим більше вріжеться в пам’ять ваше блюдо.

Рецепт листкового грибного салату з копченої курячої грудкою і ананасами

Якщо ви любитель багатошарових закусок, тоді нам є, що вам запропонувати. Салат з курячої подкопченной грудки, свіжих грибів шампіньйонів і ананасів, законсервованих в банку, вийде настільки смачним і красивим, що вам доведеться повторювати його на своїх урочистих трапезах ще ні один раз.

Оригінальне оформлення додасть шарм цієї страви і зверне на себе увагу гостей, які явно загубляться серед розмаїття закусок. Ну а коли салат буде прямуючи і випробуваний – готуйтеся слухати на свою адресу компліменти.

Складові

  • Куряча грудка (копчена) – 1 шт .;
  • Ананаси консервовані – 1 банка;
  • Яйця варені – 3 шт .;
  • Печериці (свіжі) – 400 г;
  • Майонез (для заправки) – за смаком;
  • Сир твердих сортів – 200 г;
  • Ріпчасту цибулю – 1 шт.

salat-s-kopchyonoj-kuricej-i-shampinonami-prostye-i-sloyonye-zakuski4

Приготування салату з курки (копченої), грибів і ананаса по верствам

  • Цибулину і запашні гриби очищаємо, промиваємо у воді, середньо нарізаємо.
  • Пасеруємо печериці з цибулею на сковороді до остаточного випаровування з них всієї рідини. Тільки не пережарьте!
  • Консервовані ананаси нарізаємо кубиками, за таким же принципом подрібнюємо куряче м’ясо, потім на тертці з великими отворами трьом яйце, зварене круто, а наостанок натираємо сир, тільки його подрібнюємо на дрібні тертці.
  • На плоске блюдо ставимо форму-кільце і починаємо з її допомогою поетапно викладати всі необхідні шари з нарізаних раніше продуктів (за традицією, всі шари, крім верхнього, прикрашаємо сіткою з майонезу):
    1. Самий низ – смажені шампіньйони з цибулею.
    2. Слідом кладемо шматочки копченої курки.
    3. Далі буде шар з солодких ананасів.
    4. Після укладаємо терті яйця.
    5. А завершить формування салату тертий сир.
    6. Акуратно, щоб не пошкодити кулінарну композицію, знімаємо круглу форму. На верхівці святкового салату, що складається з 5 шарів, поміщаємо ніжну «трояндочку» з ананаса і «листя», зроблені зі свіжого огірка.

    salat-s-kopchyonoj-kuricej-i-shampinonami-prostye-i-sloyonye-zakuski

    Безумовно, цей варіант прикраси закуски – не остаточний. Декорувати святкове блюдо ви можете і інакше, на свій розсуд. Не бійтеся фантазувати і включати в елементи декору оригінальні деталі, адже ваше оформлення і подача – це ваше уявлення себе, як господині.

    Багатошаровий салат з копченою куркою, маринованими грибами і яйцями

    Продовжуючи тему виготовлення листкових салатів, хочеться запропонувати вам на пробу ще один цікавий, але дуже простий рецепт. У його складі є свіжі овочі, що тануть у роті ароматні печериці та відварені яйця.

    Все це, звичайно ж, завершує часниковий соус, який буквально надає закусці бажану пікантність. Обов’язково спробуйте цей салат приготувати, адже цілком можливо, що робити його ви будете не тільки у свята, а й у звичайні дні, коли душа забажає якогось свята.

    Складові

    • Підкопченим курка – 400 г;
    • Яйця курячі – 4 шт .;
    • Часник – 3 зубки;
    • Сир твердий – 200 г;
    • Майонез – за смаком;
    • Помідори свіжі – 5 шт .;
    • Сіль за смаком;
    • Гриби консервовані – 50 г;
    • Сік лимона – за смаком;
    • Цибуля ріпчаста – 1 шт.

    Робимо будинку листковий курячо-грибний салат з яйцями своїми руками

    1. Нарізаємо дрібно очищений сиру цибулю, також чинимо і з грибами.
    2. Печериці з цибулею обсмажуємо в маслі на сковороді до рум’яності.
    3. Копчену курятину подрібнюємо кубиками.
    4. Відварені яйця з сиром по черзі трьом на тертці.
    5. Готуємо запашний майонезно-часниковий соус для заправки салату: змішуємо майонез, подрібнений часник і лимонний сік.
    6. Викладаємо на тарілку наш салат, не забуваючи кожен шар промащувати соусом. Черговість шарів така: копченості, печериці, обсмажені з цибулею, яйця, сирок, помідори. Всі верстви трохи придавлюємо.

    salat-s-kopchyonoj-kuricej-i-shampinonami-prostye-i-sloyonye-zakuski3

    На цьому приготування багатоярусного салату закінчено. Як бачите, зовсім нескладно на своїй кухні відтворити прекрасну закуску, яка потішить гостей своїм зовнішнім виглядом і смаковими якостями, а господиню – несерйозними витратами і цілком помірною швидкістю приготування.

    Експериментувати зі складом такого блюда, як салат з копченою куркою і печерицями, можна до нескінченності. Вносити авторські зміни вам ніхто не заборонить, тому, якщо вам здається, що закусці чогось не вистачає, – додавайте, тільки не перестарайтеся з ініціативою.

    А в іншому – удачі вам в готуванні, насолоди від дегустації і хвалебних слів від дорогих гостей.

    Смачного!