Незалежно від того, які страви ви віддаєте перевагу – м’ясні, овочеві, гарячі або холодні, є універсальні рецепти. Однією з таких паличок-виручалочек стане салат з консервованим зеленим горошком, адже сам по собі цей продукт знаком і любимо усіма, хто його пробував. Ніжний солодкуватий смак, соковитість і прекрасна сполучуваність з іншими складовими роблять його незамінним інгредієнтом в різних закусках.
Як купити салатний горошок
Сьогодні дуже багато виробників, кому з них віддати перевагу, купуючи зелений горошок? Ось кілька моментів, які будемо враховувати при покупці консервів:
- При струшуванні банки не повинно бути чутно сплесків.
- Бажано, щоб термін виготовлення збігався з літніми місяцями – так смак буде більш насиченою.
- Найбільш рівними і красивими будуть горошини сорти extra, але якщо на полицях такого не виявилося, для салатів підуть і «перший», «вищий» сорти.
- Вуглеводів має бути від 5% і вище – це показник того, що всередині горошок нелущений, а хороших мозкових сортів.
Ось і все, що потрібно знати для того, щоб не помилитися з вибором по-справжньому смачних консервів!
При думці про салаті, який можна приготувати з зеленим горошком консервованим, відразу на думку спадає «Олів’є». Але на цей раз ми зробимо його трохи інакше, адже традиційна закуска знайома всім!
Салат «Олів’є» з горошком і авокадо
Виходить більш легкий варіант звичного страви, але не менш апетитний. Авокадо сам по собі не має вираженим смаком, тому не бійтеся їм салат зіпсувати.
Складові
- Креветки (хвостики) – 200 г;
- Зелений горошок – 1 банка (200 г);
- Авокадо – 2 шт .;
- Яйце – 2 шт .;
- Морква – 1 шт .;
- Огірок – 1 шт .;
- Лук – ½ шт .;
для заправки
- Горіхи кешью – 180 – 200 г;
- Оцет 6% – 1 ч.л .;
- Гірчичний порошок – 1 ч.л .;
- Лимонний сік – 2 ч.л .;
- Оливкова олія – 3 ст.л .;
- Перець, сіль – за смаком.
Приготування
- Неочищену моркву і яйця відварюємо до готовності і охолоджуємо.
- Креветки, не розморожуючи, кладемо в підсолену воду, доводимо до кипіння, чекаємо 2 хвилини і зливаємо. Також чекаємо, поки охолонуть.
- Стиглий авокадо розрізаємо на половинки, дістаємо кісточку і акуратно виймаємо його столовою ложкою з шкірки, намагаючись не пошкодити м’якоть. Якщо плід не надто м’який, спочатку чистимо шкірку, потім ріжемо на половинки і дістаємо ядро.
- Тепер нарізаємо всі інгредієнти крім креветок невеликими кубиками. Яйця можна подрібнити виделкою. Лук шаткуємо, обшпарюємо і додаємо в салат разом з банкою горошку без рідини.
горіховий соус
Звичайно, салат можна заправити і звичайним майонезом, але можна спробувати приготувати незвичайний горіховий соус. За смаком він буде дуже нагадувати традиційний майонез, тільки більш корисний.
- Для цього замочимо горіхи на 4-5 годин, вода повинна прикривати їх повністю. Потім, зливаємо в інший посуд – вона ще може стати в нагоді.
- Перекладаємо горіхи в чашу блендера (погружной не підійде), додаємо інші інгредієнти для заправки і збиваємо до отримання однорідної маси.
- При необхідності додаємо воду з горіхів, в якій вони були замочені.
Заправляємо салат готовим майонезом, даємо постояти в холодильнику 30 – 40 хвилин, і подаємо, прикрасивши зеленню.
Але рецепт салату з консервованим зеленим горошком може зустрітися і в східній кухні, приготуємо його!
Салат з горошком, рисовою локшиною і овочами
Ця страва виходить дуже ситним і цілком зможе замінити звичайний вечеря.
- Варимо до готовності 100 г рисової локшини. Відкидаємо на друшляк, скроплюємо маслом і відставляємо в сторону.
- Подрібнюємо ножем 2 зубчики часнику і обсмажуємо їх на оливковій олії.
- Як тільки шматочки зарум’яняться, тут же перекладаємо на тарілку, а на їх місце викладаємо прогрітися в часниковому маслі рисову локшину. Солимо її, перчимо до смаку і тримаємо на вогні не довше 5-7 хвилин. Потім відставляємо остигати.
- 2 середніх помідора обшпарюємо окропом, щоб видалити шкірку, а потім нарізаємо м’якоть на кубики.
- 1 солодкий перець ріжемо соломкою, а огірок можемо натерти на крупній тертці, а можемо порубати ножем.
- З банки з зеленим горошком нам знадобиться 3-4 ст.л. консервів без рідини. Всі з’єднуємо разом, заправляємо 3 ст.л. соєвого соусу, посипаємо рубаною зеленню і тут же подаємо!
Також ситне блюдо, що підходить в якості літньої трапези для всієї родини, є і наступний рецепт.
Італійський салат з рисом, горошком і тунцем
- Добре промиваємо ½ склянки довгого рису і відварюємо його в підсоленій воді до готовності (10 – 15 хвилин без замочування).
- Потім обов’язково знову промиваємо його холодною водою, заправляємо оливковою олією, щоб він не склеївся, і даємо відпочити.
- 2 свіжих печериць дрібно рубаємо і обсмажуємо на сильному вогні з оливковою олією і 1 зубчиком рубленого на дольки часнику. Остужаем.
- Ріжемо на кубики 1 великий помідор, ½ болгарського перцю і 3 кульки моцарели.
- Відкриваємо банку з горошком, беремо звідти 3 ст.л. і відправляємо до рису. Туди ж викладаємо гриби, рубані овочі і сир.
- Якщо тунець з банки потребує подрібненні, рубаємо його ножем, якщо ж ні, кладемо в салат прямо так разом із заливкою.
заправка
Салат заправляємо майонезом або сумішшю з 3 ст.л. оливкового масла і 1 ч.л. лимонного соку. Солимо, перчимо, заправляємо сухим базиліком, перемішуємо і подаємо!
Салат з дайконом і кунжутом
Але коли хочеться поставити на стіл щось зовсім легке, рекомендуємо приготувати закуску тільки зі свіжими овочами.
Складові
- Дайкон – 400 г
- Кунжутне насіння – 1,5 ст.л.
- Червоний цибулю – ½ шт.
- Консервований зелений горошок – 4 ст.л.
для заправки
- Рисовий оцет – 1 ст.л.
- Мед – 1 ст.л.
- Кунжутне масло – 2 ст.л.
- Соєвий соус – 1 ст.л.
Приготування
- Дайкон чистимо і тремо на крупній тертці або подрібнюємо за допомогою овочерізки – повинні вийти тонкі довгі скибочки.
- Лук ріжемо на тонкі півкільця і обшпарюємо, щоб пропала гіркоту. Даємо стекти і охолонути, і додаємо до дайкон. Туди ж кладемо зелений горошок.
- Всі інгредієнти для заправки з’єднуємо в баночці з кришкою, щоб можна було добре їх збовтати. Якщо мед твердий, краще розтопити його на водяній бані прямо в посуді.
- Готової заправкою поливаємо овочі, пробуємо на сіль, посипаємо кунжутним насінням і прибираємо в холодильник на годину для просочення. Легка освіжаюча закуска готова!
Літній «Олів’є»
На завершення пропонуємо зробити низькокалорійний олів’є. Не думайте, що він сподобається тільки худне, навіть на традиційному столі такий салат буде виглядати доречно, завдяки своїм складом.
- 300 г білокачанної капусти шаткуємо і злегка віджимаємо руками з додаванням солі, щоб вона дала сік.
- 1 свіжий огірок пробуємо на гіркоту, якщо необхідно, чистимо, ріжемо на кубики і додаємо до капусти.
- 100 г маринованих огірочків також шаткуємо і разом з 3 нарізаними на пластинки редисками 3 ст.л. консервованого горошку кладемо в салат.
Заправляємо все таким чином:
- Змішуємо 1 ст.л. йогурту + 2 ч.л. соєвого соусу +1 ч.л. яблучного оцту + 1 ч.л. гірчиці. Все перемішуємо в однорідну масу і заливаємо салат.
- Перчимо його, солимо і подаємо.
При бажанні можна присмачити його зеленою цибулею – так буде ще смачніше і гостріше. Смачного!
Як бачите, салат із зеленим горошком консервованим надає повну свободу для творчості! Готуємо, експериментуємо, насолоджуємося, друзі!