Салат з брокколі: ТОП-3 корисних рецепта з куркою

Салат з брокколі топ 3 корисних рецепта з куркою
Вирішивши харчуватися корисно, насамперед доводиться кардинально переглядати своє меню і відмовляти собі в багатьох звичних коктейлі.

Салат зі свіжої брокколі і вареної куркою стане приємним відкриттям для тих, хто стежить за фігурою і здоров’ям, але ще не дозрів для відмови від м’ясних продуктів. Багатий вітамінами групи В і фолієву кислоту овоч незамінний в жіночому раціоні, а ніжне філе птиці – ласощі для чоловіків з вишуканим смаком.

Пропонуємо добірку цікавих рецептів приготування салату з капустою брокколі і філе курки як до святкового столу для справжніх гурманів, так і на кожен день до сніданку або вечері. Але спочатку кілька корисних рекомендацій.

Улюблений салат з брокколі і курочкою: як збільшити користь

  • Подробиці про те, як відрізнити стоїть курятину від неякісної, читайте в нашій спеціальній книзі «Все про курячому м’ясі: від покупки до приготування». Але однозначно потрібно брати свіже і, бажано, незаморожене м’ясо.
  • Найкраще взяти грудинку – вона володіє нейтральним смаком, поєднуючись з безліччю продуктів, до того ж в ній немає жиру.
  • Якщо м’ясо не з домашньої птиці, то при варінні перший бульйон, як тільки він закипить, обов’язково потрібно зливати, щоб позбутися від залишків хімії, якою птицю пригощали за життя.
  • Капуста теж повинна бути свіжою, бажано з власної грядки. Але в зимовий час цілком зійде і заморожений (якщо правильно) продукт.

Суцвіття капусти повинні бути яскраво-зеленими, з розкрилися бутонами.

  • Бланшіровка передбачає обробку капусти окропом протягом всього 4-5 хвилин. Чим довше вони будуть варитися, тим нижче буде користь і гірше смак.

salat-s-brokkoli-top-3-poleznyx-recepta-s-kuricej5

  • Брокколі краще не варити, а готувати на пару – збережеться максимум вітамінів.
  • Якщо вже вибрали варіння, то не забудьте злегка підсолити воду.
  • Магазинний майонез, зазначений в рецептурі, для підвищення користі страви можна замінити такою ж кількістю домашнього продукту або сметаною. Чим нижче хотілося б отримати калорійність, тим менше повинна бути жирність сметани.

Салат з брокколі: рецепт з вареною куркою і сиром

Складові

  • Куряча грудина сира – 2 шт. + –
  • Свіжа брокколі – близько 200 г + –
  • Твердий сир – 200 г + –
  • Гірчиця в зернах – 1 ч. Л. + –
  • Майонез – 3-4 ст. л. + –
  • Сіль дрібна – 1 щіпка + –

Як зробити вдома смачну салатну закуску з курятини і брокколі

Основні інгредієнти для готування цієї універсальної апетитною закуски із зеленою капустою і курячим м’ясом потрібно брати приблизно в рівних пропорціях і різати однаковим способом. Тоді отримаємо ідеально збалансований смак.

  1. Обмивання гарненько куряче м’ясо в потоці води, кладемо його в каструлю, повністю заливаємо чистою водою і відправляємо на вогонь.
  2. Як тільки закипить, навар зливаємо, покриваємо м’ясо свіжою водою і знову відправляємо на вогонь.
  3. Варимо курочку до м’якості на повільному вогні, трохи підсолити воду. На це піде не більше півгодини.
  4. В іншій каструлі бланшируємо (злегка відварюємо) брокколі, розділивши її на суцвіття і промивши. Час варіння в підсоленому окропі – 4-5 хвилин.
  5. Зливаємо м’ясний бульйон, і поки філе буде остигати, підготуємо інші інгредієнти.
  6. Занадто великі суцвіття капусти потрібно розрізати на 4 частини.
  7. Сир дрібніше на крупній тертці. Можна порізати його і тонкими брусками.
  8. Охолоджену м’якоть курятини ріжемо і додаємо до інших продуктів.
  9. Залишиться тільки заправити салатну закуску майонезом, додати пікантні гірчичні зернятка і, за потребою, присолити.

salat-s-brokkoli-top-3-poleznyx-recepta-s-kuricej1

Подавати частування найкраще, виклавши його на вистелену салатним листям плоску тарілку. Прикрасити салат можна тонкими кільцями зелених оливок.

Вітамінний салат з брокколі і курячої грудки з апельсинами

Заповнити в організмі нестачу основних вітамінів, а заодно смачно перекусити, можна, з’ївши порцію смачного соковитого салату, в якому поєднані овочі і фрукти.

Ситності йому додасть філе птиці. Заправити частування можна сметанно-майонезним соусом, нежирним кефіром або маслом оливок холодного віджиму.

Складові

  • Філе курки – 250 г;
  • Апельсин кисло-солодкий – 1 великий фрукт;
  • Суцвіття брокколі – 200 г;
  • Огірки свіжі – 2 невеликих зеленця;
  • Майонез – 1 ст. л .;
  • Сметана – 1 ст. л.

Приготування капустяного салату з брокколі, курятиною і апельсинами

  1. Помивши м’ясо, кладемо в каструлю, заливаємо водою, щоб повністю покрити його. Варимо до м’якості (не забувши підсолити), зливаємо бульйон, охолоджуємо філе.
  2. Свіжу капусту поділяємо на суцвіття, відокремлюємо стебла, занадто товсті ріжемо на невеликі частини.
  3. У каструлю з закипілої підсоленою водою опускаємо спочатку стеблову частину (варимо 3-4 хвилини), а потім суцвіття, і ще тримаємо на вогні 3-4 хвилини.
  4. Відкидаємо капустяні суцвіття на друшляк, щоб зійшла зайва рідина.
  5. Апельсин моєму під потоком проточної води, обдаємо окропом.
  6. Розрізаємо фрукт навпіл, виймаємо часточки, кожну очищаємо від прозорих плівок і розрізаємо на 3-4 частини.
  7. Курячу м’якоть ріжемо приблизно на такі ж шматочки.
  8. Свіжі огірки обмиваємо, ділимо на шматочки такого ж розміру, що і інші інгредієнти.
  9. Подрібнені продукти заправляємо соусом (або маслом), присаливаем за смаком і перемішуємо до однорідності.

salat-s-brokkoli-top-3-poleznyx-recepta-s-kuricej

Подати салатну закуску з оригінальним смаком можна також незвично: розклавши в половинки апельсинової шкірки. Салатик максимально розкриє свій насичений смак, якщо дегустувати його не відразу, а давши йому з півгодини настоятися.

Салат з брокколі з вареної грудкою птиці, грибами і корнішонами

Пікантності улюбленої закуски з корисною капустою додасть приправа карі. Вона вигідно підкреслить не надто яскравий смак курячого філе, а гриби додадуть їй аристократичної вишуканості.

Огірки краще класти мариновані – вони додадуть пікантності. Заправляти блюдо краще майонезом або оливковою олією.

Складові

  • Куряча грудина варена – 1 шт .;
  • Морожені суцвіття брокколі – 400 г;
  • Печериці свіжі – 300 г;
  • Корнішони мариновані – близько 150 г;
  • Каррі (індійська приправа) – 1/3 ч. Л .;
  • Майонез – 3-4 ст. л .;
  • Масло рослинне (для смаження) – 1 ст. л.

Покрокова приготування салату з брокколі, курятиною і грибами

  1. Курячу грудину відокремлюємо від кісток, ріжемо на кубики розміром приблизно 1х1 см.
  2. Капусту витягаємо з морозилки, занурюємо в підсолену киплячу воду, бланшируємо 5 хвилин, витягаємо з води, обсушуємо в друшляку.
  3. Занадто великі суцвіття ріжемо так, щоб отримати шматочки такого ж розміру, що і рубана курка.
  4. Миті гриби ріжемо на тонкі пластини, підсмажуємо на розігрітій олії в сковороді до рум’яності, присаливаем.
  5. Корнішони ріжемо поперек, а потім кожну половинку розрізаємо ще на чотири частини.
  6. З’єднуємо всі інгредієнти в одній глибокій ємності, заправляємо майонезом (або 1 ст. Л. Масла), присмачуємо каррі.
  7. Подаємо закуску в глибокому салатнику, прикрасивши зеленими пікантними оливками або нарізкою зі свіжих овочів.

salat-s-brokkoli-top-3-poleznyx-recepta-s-kuricej4

Корисне харчування – це не тільки вівсяна каша на воді і збризнути лимонним соком листя латуку. Салат, приготований з нежирної курячої грудки, брокколі і апельсином, грибами або огірочками – справжнє кулінарне відкриття для гурмана і кожного, хто любить смачно харчуватися без шкоди для здоров’я.

Його можна робити і як аперитив перед основним пригощанням, і подавати в якості основного блюда, поклавши в нього побільше м’яса. Вийде і ситно, і корисно, і надзвичайно смачно!