Салат з баклажанами, помідорами і перцем

Салат з баклажанами, помідорами і перцемСалат з баклажанами, помідорами і перцем присмачуємо освіжаючою заправкою на основі лимонного соку і оливкового масла з невеликою порцією цукру. Обходимося без обсмажування овочів – мінімізуємо кількість масла, жиру і зайвих калорій. Помідори залишаємо свіжими, а болгарські перці і баклажани запікаємо в духовці до розм’якшення, очищаємо від шкірки і далі використовуємо за призначенням.

Для більш яскравого кольору додаємо свіжу петрушку, а для «різноликості» смаку – виразну фету. Додаткові компоненти можна міняти – в якості сиру годиться і ніжна нейтральна моцарела, і насичена солона бринза. Зелень також може бути будь-який – чудово підійдуть листочки базиліка, кріп, кінза або збірний пучок. Легка солонувата «нота» сиру упереміш з запеченими і свіжими овочами створює дивовижний «букет». Цей смачний соковитий салатик можна подавати самостійно або до м’яса, птиці, риби, всіляких гарнірів.

Складові:Салат з баклажанами, помідорами і перцем

  • баклажани – 400 г (2 невеликих);
  • болгарські перці – 2 шт .;
  • помідори – 200 г (2-4 шт.);
  • сир фета – 100 г;
  • часник – 2-3 зубці;
  • петрушка – 5-6 гілочок;
  • сіль, перець – за смаком.

Для заправки:

  • оливкова олія – ​​2-3 ст. ложки;
  • сік лимона – 2 ст. ложки;
  • цукор – 1 ч. ложка.

Салат з баклажанами, помідорами і перцем рецепт з фото

  1. Баклажани та перці промиваємо і протираємо, викладаємо у форму для випічки. Духовку прогреваем до 220 градусів. На баклажанах робимо кілька проколів виделкою, щоб вони не лопнули під час запікання.Салат з баклажанами, помідорами і перцем
  2. Ставимо деко в духовку. Через 20-25 хвилин дістаємо перці і викладаємо в окремий посуд – до цього моменту вони встигнуть розм’якшити, а їх шкурка місцями потемніє. Баклажани продовжуємо тримати в духовці ще 20-25 хвилин. Посуд з перцями затягуємо харчовою плівкою і залишаємо на 15 хвилин, щоб овочі остаточно пропарились, і шкурка легше подавалася чищенні.Салат з баклажанами, помідорами і перцем
  3. У розм’якшених перців видаляємо плодоніжки з насінням, знімаємо тонкий шар шкірки. Намагаємося видалити шкірку максимально, особливо обвуглені (чорні) ділянки. Очищену м’якоть перців нарізаємо невеликими шматочками.Салат з баклажанами, помідорами і перцем
  4. Запечені баклажани затягуємо плівкою і теж залишаємо на 15 хвилин. Потім очищаємо, рубаємо кубиками середнього розміру – сильно дрібнити не потрібно.Салат з баклажанами, помідорами і перцем
  5. Фету нарізаємо квадратними або прямокутними шматочками зі стороною 5-8 мм.Салат з баклажанами, помідорами і перцем
  6. Свіжі помідори ріжемо дрібно.Салат з баклажанами, помідорами і перцем
  7. Для заправки з’єднуємо оливкова олія, сік лимона і цукор. Ретельно розмішуємо, щоб розчинилися всі цукрові крупинки.Салат з баклажанами, помідорами і перцем
  8. З’єднуємо баклажани, перці, сир і соковиті помідори. Додаємо порубані листочки петрушки (або іншу зелень). Заливаємо масляною сумішшю, вичавлюємо через прес зубці часнику, перемішуємо. Пробуємо – солимо і перчимо до смаку. Якщо необхідно, можна додати ще трохи олії або лимонного соку.Салат з баклажанами, помідорами і перцем
  9. Довгої просочення цієї страви не потрібно. За бажанням можна пару годин потримати салат в холодильнику для освіжаючого смаку, а можна і відразу нести до столу.Салат з баклажанами, помідорами і перцем

Салат з баклажанами, помідорами і перцем готовий! Смачного!