Салат «Російська красуня»

Салат «Російська красуня»Салат «Російська красуня» – ідеальна комбінація тематичного оформлення і насиченого яскравого смаку. Блюдо виходить ситним, завдяки картопляній основі і двом м’ясним компонентів в складі, і одночасно ніжним, «легким» за рахунок поєднання свіжого огірка і повітряного шару дрібно порубаних яєць.

Щоб салат відповідав назві рецепта, викладаємо компоненти у вигляді розмальованого кокошника – старовинного символу російського національного костюма. Надаємо фігурі об’ємну високу форму, обсипаємо сирної стружкою і розставляємо яскраві акценти в якості декору. Проявивши фантазію, можна отримати неповторний малюнок, прикрасивши «гребінь» імітацією коштовних каменів, бісеру, зірок, квітів і розпису в стилі розкішної російської красуні.

Складові:Салат «Російська красуня»

  • картопля – 400 г;
  • шинка – 200 г;
  • яйця – 4 шт .;
  • куряче філе – 300 г;
  • огірок свіжий – 1 шт. (~ 100 г);
  • сир ~ 150 г;
  • майонез – до смаку;
  • сіль, перець – за смаком.

Для оформлення:

  • помідори – 1-2 шт .;
  • маслини – 1-2 шт .;
  • петрушка – 2-3 гілочки;
  • зерна граната.

Салат «Російська красуня» рецепт з фото крок за кроком

[Ad # first]

[Ad # second]

  1. Заздалегідь відварюємо всі компоненти, що вимагають термічної обробки. Куряче м’ясо тримаємо в підсоленій воді при помірному кипінні близько 20-25 хвилин. Картопля варимо до м’якості – перевіряємо готовність, проткнув бульби ножем. Яйця доводимо до стану круто – вистачить 10 хвилин з моменту закипання рідини. Очищену картоплю натираємо на крупній тертці.Салат «Російська красуня»
  2. Видаливши шкаралупу, дрібно ріжемо яйця.Салат «Російська красуня»
  3. Філе поділяємо на тонкі волокна.Салат «Російська красуня»
  4. Шинку ріжемо дрібними кубиками.Салат «Російська красуня»
  5. Таким же калібром рубаємо свіжий огірок.Салат «Російська красуня»
  6. Приступаємо до формування. Картопляну стружку солимо і перчимо, перемішуємо з майонезом. Трамбуючи, викладаємо на тарілку, надаючи масі форму кокошника. Можна попередньо намалювати контур майонезом, переклавши соус в пакет і відрізавши тонкий кінчик. Блюдо беремо велику, щоб шари не вийшли занадто товстими (в нашому прикладі діаметр тарілки 24 см). Підрівнюємо картопляну основу долонями, надаємо акуратну форму.Салат «Російська красуня»
  7. Зверху розподіляємо нарізку шинки. Злегка поливаємо майонезом.Салат «Російська красуня»
  8. Наступними розкладаємо огірки. Цьому шару вистачає соку і без багатою мастила, тому наносимо зовсім тонку майонезну сітку.Салат «Російська красуня»
  9. Яйця змішуємо з невеликою кількістю майонезу, за бажанням заправляємо сіллю, перцем. Рівномірно розміщуємо на огірковому шарі.Салат «Російська красуня»
  10. Розкладаємо куряче філе. Тонким шаром обмазуємо салат майонезом з усіх боків.Салат «Російська красуня»
  11. Дрібно натираємо сир і густо обсипаємо боки багатошарової фігури. Притискаємо стружку долонею, щоб вона надійно зафіксувалася на салаті. Оформляємо поверхню «кокошника» – помідори нарізаємо кубиками, видаливши рідку частину з насінням. Розкладаємо яскраву нарізку суцільним шаром, повторюючи форму салату.Салат «Російська красуня»
  12. Довільно декоруємо фігуру. Наприклад, для контрасту обводимо контур помідорів майонезом, викладаємо кружальця маслин, зерна граната, гілочки зелені. Оформлення може бути будь-яким – іноді помідори замінюють болгарським перцем, замість граната і маслин використовують дрібні ягоди журавлини, вирізають з овочів ромбики, квіточки та інші фігурки. Протираємо простір навколо салату – видаляємо все крихти, сліди майонезу. Якщо на тарілку стек огірковий сік, прибираємо серветкою.Салат «Російська красуня»

Салат «Російська красуня» готовий! Смачного!