Салат «Їжачок» з куркою і смаженими грибами

Салат Їжачок з куркою і смаженими грибами
Оригінальні красиві страви завжди в центрі уваги святкового столу, але для гарного настрою можна зробити таке частування і до буденного сімейного обіду. Салат «Їжачок» з куркою – простий, але дуже смачний варіант страви до будь-якого бенкету, адже склад салатної закуски можна легко варіювати на свій смак.

Оформлення страви не займе у вас багато часу, а до готування можна залучити навіть самих маленьких кулінарів.

Як приготувати куряче м’ясо для оригінального салату «Їжачок»

Салат «Їжачок» з куркою – дуже смачне частування. Щоб зробити його ще краще, а заодно мати кілька різних варіантів приготування, потрібно знати, як готувати м’ясо.

Відварене м’ясо курки

  • Найшвидший і простий спосіб приготувати м’ясо для салату – відварити його. Перед варінням слід вимити курятину, а вже після приступати до готування.
  • Для початку помістіть м’ясо птиці в каструлю і залийте чистою водою, щоб вона повністю покривала продукт.

Обов’язково потрібно посолити його на смак, а за кілька хвилин до закінчення готування додати чорний перець, лавровий лист і інші спеції (теж за смаком).

М’ясо птиці, запечене в духовій шафі

  • Запечене куряче м’ясо – дуже смачне становить салату. Хоч готується воно і довше, ніж традиційним способом, але зате смак його виходить оригінальний і ні з чим не порівнянний.

Запікати в духовці можна будь-які частини курки, не тільки філе: окости, гомілки, стегна – все відмінно підійдуть для цих цілей.

  • Перед запіканням потрібно зняти шкірку, вимити м’ясо, обсушити, натерти сіллю і спеціями. Готувати курку можна у фользі, рукаві або просто на деку.

salat-ezhik-s-kuricej-i-zharenymi-gribami5

копчена курятина

  • Якщо ви хочете по-швидкому зробити салат «Їжачок», тоді використовуйте копчене філе курки. Смак страви буде абсолютно новим, головне – купити для салату свіже та якісне м’ясо.
  • Хоч продукт і готовий, але потрібно як слід його вимити в теплій воді перед додаванням в закуску.

Застосовуючи різні варіанти приготування курячого м’яса, ви завжди зможете замінити одне на інше або ж вибрати для себе відповідний компонент.

Рецепт салату з смаженими грибами і куркою «Їжачок в тумані»

Складові

  • Куряче філе – 1 шт. + –
  • Печериці свіжі – 350 г + –
  • Яйця курячі відварні – 4 шт. + –
  • Морська капуста – 200 г + –
  • Огірки свіжі – 2 шт. + –
  • Сіль, чорний перець – за смаком + –
  • Часник – 2-3 зубки + –
  • Помідори черрі – 6 шт. + –
  • Маслини – 2-3 шт. + –
  • Майонез «Провансаль» – 200 г + –
  • Рослинна олія – ​​2-3 ст. л. + –

Як зробити вдома дивовижний салат «Їжачок» з смаженими грибами і куркою самому

Смажені грибочки і ніжне куряче м’ясо – напевно, найкраще поєднання, вишуканіше якого і не знайти. Приготувавши салат з цих компонентів, ви зможете подати до столу неймовірно смачне частування.

Але таке блюдо ще й виглядає красиво. Оформлений у вигляді їжачка салат викличе захват і у дітей, і у дорослих. Звичайно ж, це блюдо не залишиться без уваги гостей та продегустують ними в першу чергу.

Готуємо основні компоненти для дивного салату

  • Куряче м’ясо добре вимийте і відваріть в підсоленій воді до готовності. Розділіть м’ясо руками на невеликі волокна.
  • Свіжі гриби добре вимийте під проточною водою, обсушити.
  • Наріжте шампіньйони тонкими пластинами, приправте сіллю і перцем.
  • Підсмажте гриби на рослинній олії до золотистого кольору, але не пересушити. Після зніміть печериці зі сковорідки і повністю остудіть.
  • Відварені яйця очистіть і дрібно порубати ножем.
  • Свіжі огірки вимити, обсушити і наріжте дрібною соломкою.

Робимо соус для промазки шарів салату

  • Майонез перелийте в мисочку і потріть до нього часник, ретельно перемішайте.

Укладаємо пошарово нарізані продукти у вигляді їжачка

  • Візьміть широке блюдо і викладіть смажені гриби. Салат викладайте в формі їжачка: основу – овалом, голову – трикутником.
  • Поверх грибів викладіть рубані яйця і змастіть все майонезом. Тепер рівномірно розкладіть відварне м’ясо і змастіть майонезной заправкою.
  • На м’ясо викладіть свіжі огірки. Добре промажте їх соусом з майонезу і часнику.
  • Поверхня салату, крім трикутника, викладіть морською капустою. З маслин зробіть очі і носик «їжачка».

Але якщо морська капуста вам не до душі, тоді замініть її тертої відвареної або корейською морквою – і смак стане більш звичним, і виглядати закуска буде максимально яскраво.

Відправляємо оригінальне салатну частування в холод для просочення

  • Сформований салат потрібно потримати в холодильнику хвилин 20-30.

salat-ezhik-s-kuricej-i-zharenymi-gribami2

Прикрашаємо просочений салат помідорами і грибочками

Перед подачею прикрасьте салат половинками помідорів чері, на них зробіть вкраплення майонезу. Кілька грибочків викладіть на «їжачка», а решта поруч. Ще можна доповнити частування різноманітною зеленню.

Салат «Їжачок» з печерицями та копченою куркою в домашніх умовах

Салат з печерицями та копченою куркою – універсальне блюдо. Частування можна готувати як до свята, так і для повсякденного життя трапез. Готування салату «Їжачок» дуже проста, а всі продукти доступні.

Викладати салат на блюдо можна в формі їжачка, а можна просто колом, прикрасивши потім страва відповідним чином.

Складові

  • Пропарений рис – 100 г (сирої);
  • Копчене філе – 200 г;
  • Мариновані печериці – 160 г;
  • Голландський твердий сир – 150 г;
  • Зелена цибуля – 1 пучок;
  • Мелений імбир – 1 щіпка;
  • Маслини – 120 г;
  • Сіль, перець – за смаком;
  • Домашній майонез – 200 г.

Як своїми руками приготувати листковий салат «Їжачок» з копченого філе курки з грибами

  • Пропарений рис добре промийте в холодній воді кілька разів. Помістіть його в невелику каструлю і залийте водою у співвідношенні 3: 1. Приправте рис сіллю і відваріть до готовності. Зцідіть крупу і остудіть.
  • Викладіть рис рівномірним шаром в салатницю, приправити перцем і змастіть майонезом.
  • Копчене м’ясо курки наріжте дрібною соломкою і викладіть поверх рису. Також змастіть майонезом.
  • Мариновані печериці відцідити від маринаду і дрібно наріжте. Розподіліть гриби поверх м’яса і злегка промажте майонезом.

Для всіх, хто бажає приготувати майонез самостійно, пропонуємо покрокову інструкцію у вигляді відеоуроку на цю тему.

  • Зелена цибуля вимийте, струсіть і дрібно наріжте. Викладіть цибулю наступним шаром після грибів.
  • Сир наріжте тонкою соломкою і викладіть поверх лука. Рясно змастіть майонезом.
  • Зверху салат посипте меленим імбиром. Маслини обсушити і порізати дрібними часточками. Прикрасьте салат маслинами в вигляді голок.
  • Надішліть блюдо в холод на кілька годин, а після подавайте до столу.

salat-ezhik-s-kuricej-i-zharenymi-gribami1

Салат «Їжачок» з куркою можна прикрасити не тільки маслинами. Можна сміливо фантазувати і знаходити творчі рішення із застосуванням абсолютно різних продуктів.

Успіхів!