Оригінальні красиві страви завжди в центрі уваги святкового столу, але для гарного настрою можна зробити таке частування і до буденного сімейного обіду. Салат «Їжачок» з куркою – простий, але дуже смачний варіант страви до будь-якого бенкету, адже склад салатної закуски можна легко варіювати на свій смак.
Оформлення страви не займе у вас багато часу, а до готування можна залучити навіть самих маленьких кулінарів.
Як приготувати куряче м’ясо для оригінального салату «Їжачок»
Салат «Їжачок» з куркою – дуже смачне частування. Щоб зробити його ще краще, а заодно мати кілька різних варіантів приготування, потрібно знати, як готувати м’ясо.
Відварене м’ясо курки
- Найшвидший і простий спосіб приготувати м’ясо для салату – відварити його. Перед варінням слід вимити курятину, а вже після приступати до готування.
- Для початку помістіть м’ясо птиці в каструлю і залийте чистою водою, щоб вона повністю покривала продукт.
Обов’язково потрібно посолити його на смак, а за кілька хвилин до закінчення готування додати чорний перець, лавровий лист і інші спеції (теж за смаком).
М’ясо птиці, запечене в духовій шафі
- Запечене куряче м’ясо – дуже смачне становить салату. Хоч готується воно і довше, ніж традиційним способом, але зате смак його виходить оригінальний і ні з чим не порівнянний.
Запікати в духовці можна будь-які частини курки, не тільки філе: окости, гомілки, стегна – все відмінно підійдуть для цих цілей.
- Перед запіканням потрібно зняти шкірку, вимити м’ясо, обсушити, натерти сіллю і спеціями. Готувати курку можна у фользі, рукаві або просто на деку.
копчена курятина
- Якщо ви хочете по-швидкому зробити салат «Їжачок», тоді використовуйте копчене філе курки. Смак страви буде абсолютно новим, головне – купити для салату свіже та якісне м’ясо.
- Хоч продукт і готовий, але потрібно як слід його вимити в теплій воді перед додаванням в закуску.
Застосовуючи різні варіанти приготування курячого м’яса, ви завжди зможете замінити одне на інше або ж вибрати для себе відповідний компонент.
Рецепт салату з смаженими грибами і куркою «Їжачок в тумані»
Складові
- Куряче філе – 1 шт. + –
- Печериці свіжі – 350 г + –
- Яйця курячі відварні – 4 шт. + –
- Морська капуста – 200 г + –
- Огірки свіжі – 2 шт. + –
- Сіль, чорний перець – за смаком + –
- Часник – 2-3 зубки + –
- Помідори черрі – 6 шт. + –
- Маслини – 2-3 шт. + –
- Майонез «Провансаль» – 200 г + –
- Рослинна олія – 2-3 ст. л. + –
Як зробити вдома дивовижний салат «Їжачок» з смаженими грибами і куркою самому
Смажені грибочки і ніжне куряче м’ясо – напевно, найкраще поєднання, вишуканіше якого і не знайти. Приготувавши салат з цих компонентів, ви зможете подати до столу неймовірно смачне частування.
Але таке блюдо ще й виглядає красиво. Оформлений у вигляді їжачка салат викличе захват і у дітей, і у дорослих. Звичайно ж, це блюдо не залишиться без уваги гостей та продегустують ними в першу чергу.
Готуємо основні компоненти для дивного салату
- Куряче м’ясо добре вимийте і відваріть в підсоленій воді до готовності. Розділіть м’ясо руками на невеликі волокна.
- Свіжі гриби добре вимийте під проточною водою, обсушити.
- Наріжте шампіньйони тонкими пластинами, приправте сіллю і перцем.
- Підсмажте гриби на рослинній олії до золотистого кольору, але не пересушити. Після зніміть печериці зі сковорідки і повністю остудіть.
- Відварені яйця очистіть і дрібно порубати ножем.
- Свіжі огірки вимити, обсушити і наріжте дрібною соломкою.
Робимо соус для промазки шарів салату
- Майонез перелийте в мисочку і потріть до нього часник, ретельно перемішайте.
Укладаємо пошарово нарізані продукти у вигляді їжачка
- Візьміть широке блюдо і викладіть смажені гриби. Салат викладайте в формі їжачка: основу – овалом, голову – трикутником.
- Поверх грибів викладіть рубані яйця і змастіть все майонезом. Тепер рівномірно розкладіть відварне м’ясо і змастіть майонезной заправкою.
- На м’ясо викладіть свіжі огірки. Добре промажте їх соусом з майонезу і часнику.
- Поверхня салату, крім трикутника, викладіть морською капустою. З маслин зробіть очі і носик «їжачка».
Але якщо морська капуста вам не до душі, тоді замініть її тертої відвареної або корейською морквою – і смак стане більш звичним, і виглядати закуска буде максимально яскраво.
Відправляємо оригінальне салатну частування в холод для просочення
- Сформований салат потрібно потримати в холодильнику хвилин 20-30.
Прикрашаємо просочений салат помідорами і грибочками
Перед подачею прикрасьте салат половинками помідорів чері, на них зробіть вкраплення майонезу. Кілька грибочків викладіть на «їжачка», а решта поруч. Ще можна доповнити частування різноманітною зеленню.
Салат «Їжачок» з печерицями та копченою куркою в домашніх умовах
Салат з печерицями та копченою куркою – універсальне блюдо. Частування можна готувати як до свята, так і для повсякденного життя трапез. Готування салату «Їжачок» дуже проста, а всі продукти доступні.
Викладати салат на блюдо можна в формі їжачка, а можна просто колом, прикрасивши потім страва відповідним чином.
Складові
- Пропарений рис – 100 г (сирої);
- Копчене філе – 200 г;
- Мариновані печериці – 160 г;
- Голландський твердий сир – 150 г;
- Зелена цибуля – 1 пучок;
- Мелений імбир – 1 щіпка;
- Маслини – 120 г;
- Сіль, перець – за смаком;
- Домашній майонез – 200 г.
Як своїми руками приготувати листковий салат «Їжачок» з копченого філе курки з грибами
- Пропарений рис добре промийте в холодній воді кілька разів. Помістіть його в невелику каструлю і залийте водою у співвідношенні 3: 1. Приправте рис сіллю і відваріть до готовності. Зцідіть крупу і остудіть.
- Викладіть рис рівномірним шаром в салатницю, приправити перцем і змастіть майонезом.
- Копчене м’ясо курки наріжте дрібною соломкою і викладіть поверх рису. Також змастіть майонезом.
- Мариновані печериці відцідити від маринаду і дрібно наріжте. Розподіліть гриби поверх м’яса і злегка промажте майонезом.
Для всіх, хто бажає приготувати майонез самостійно, пропонуємо покрокову інструкцію у вигляді відеоуроку на цю тему.
- Зелена цибуля вимийте, струсіть і дрібно наріжте. Викладіть цибулю наступним шаром після грибів.
- Сир наріжте тонкою соломкою і викладіть поверх лука. Рясно змастіть майонезом.
- Зверху салат посипте меленим імбиром. Маслини обсушити і порізати дрібними часточками. Прикрасьте салат маслинами в вигляді голок.
- Надішліть блюдо в холод на кілька годин, а після подавайте до столу.
Салат «Їжачок» з куркою можна прикрасити не тільки маслинами. Можна сміливо фантазувати і знаходити творчі рішення із застосуванням абсолютно різних продуктів.
Успіхів!