Пропоную приготувати смачний і не дорогий рецепт салату з простих продуктів і курячою печінкою. Така страва сподобається навіть тим, хто не особливо позитивно ставиться до печінки. Навряд чи хто зможе встояти від ніжних яєчних млинців із солоними огірочками та ніжними тельбухами. Варіантів цього частування два, один подається звичайною гіркою, а інший викладається шарами в кулінарному кільці. Другий варіант святковий і вимагає більше часу в приготуванні
Інгредієнти
- Печінка куряча – 500 г
- Морква варена – 1 шт.
- Огірки солоні/мариновані – 2 шт.
- Цибулина – 1 штука
- Яйця – 3 шт.
- Майонез, сіль, перець – за смаком
Салат із печінкою та морквою
Дрібно ріжемо цибулю обсмажуємо на пательні з олією пару хвилин. Завантажуємо порізану на порційні шматочки печеньку
Солимо, перчимо, обсмажуємо до готовності 5-7 хвилин. Смажиться вона швидко, тим більше в подрібненому вигляді
Щоб куряча печінка не пересохла викладіть її зі сковороди в один шар і дайте охолонути
Відварену моркву і солоні огірки для салату ріжемо на пластини вздовж, потім поперек соломкою
Солимо і збиваємо яйця, смажимо два млинці з двох боків
Розпускаємо млинці на смужки, складаємо, потім нарізаємо соломкою
З’єднуємо всі інгредієнти: печінку, млинці, моркву, огірки, перемішуємо і заправляємо майонезом
Швидкий і смачний печінковий салатик з огірочками готовий до вживання
Святковий рецепт салату з сиром і яйцем
Приготування простої та бюджетної закуски на свято
Інгредієнти
- Куряча печінка – 500 гр.
- Цибуля, морква – по 2 шт.
- Огірки солоні – 4 шт.
- Яйця – 4 шт.
- Сир – 150 гр.
- Заправка: майонез або сметана, гірчиця, часник, соєвий соус
Спосіб приготування
Цибульку з морквою пасеруємо на сковороді до м’якого стану
Заздалегідь натираємо огірки і даємо їм відстоятися, щоб з них вийшов зайвий розсіл. Для щільних і не роздутих огірочків цього не потрібно
Можна приготувати часниковий соус – це майонез із часником. Або сметанний – це сметана з гірчицею і соєвим соусом
А можна змішати все потроху орієнтуючись на свій смак
Відварену печінку натираємо на тертці, розподіляємо і приминаємо по дну салатника
Курячу печінку варимо так, відправляємо її в киплячу підсолену воду, доводимо знову до кипіння, варимо 15 хвилин, зливаємо воду, охолоджуємо
Тонким шаром розмазуємо соус
Викладаємо в салат обсмажені овочі
Знову шар заправки, але небагато, бо овочі пасерувалися в олії
Віджимаємо огірки від рідини викладаємо, утрамбовуємо, наносимо шар соусу
Тремо зварені круто яйця змащуємо останній раз
Завершуємо шаром натертого сиру, затягуємо герметично плівкою і відправляємо в холодильник для стабілізації і просочування на 6-8 годин, а краще на всю ніч
Крім прекрасних смакових якостей, простоти в приготуванні, великим плюсом є те, що салат можна зробити заздалегідь і вже наступного дня потішити себе, своїх близьких або гостей смачним і соковитим частуванням
Страва прекрасно тримає форму і не розвалюється під час подачі, рекомендую вам приготувати її на найближчі свята або просто побалувати рідних у будній день
Листковий салат печонкин у кулінарному кільці
Інгредієнти
- Відварена куряча печінка – 350 г
- Велика цибулина – 1 шт.
- Солоні огірки – 250 г
- Варена морква – 250 г
- Яйця – 5 штук
- Сіль, майонез – за смаком
- Гілочки петрушки для декору
Опис рецепта
Морквину з яйцями можна відварити заздалегідь, а ось печінку безпосередньо перед складанням. Вариться вона в підсоленій воді не більше 15 хвилин після повторного закипання
Пасеруємо цибулю до м’якості та легкої золотистості
Тремо на крупній тертці огірки відкидаємо на сито
Натерту печінку перемішуємо з обсмаженою цибулею, підсолюємо, доводимо до оптимальної солоності
Встановлюємо роз’ємне кільце бортиком для дна вгору, так його легше буде зняти
Викладаємо печінку. Кожен шар утрамбовуємо виделкою/ложкою і промазуємо майонезом
Віджимаємо огірочки повторюємо акуратно процедуру щоб не пошкодити попередній шар
Моркву натираємо відразу в кільце
Поділяємо яйця на жовтки та білки
Тремо білки на крупній тертці розміщуємо до бортів трохи більше
У середину на дрібній ділянці тремо жовтки і все підсолюємо
Прикриваємо страву щоб не завітрилася плівкою, відправляємо в холодильник для стабілізації на 2-4 години
Крутимо кільце по колу одночасно піднімаючи
Прикрашаємо гілочками петрушки і виносимо на святковий стіл
При розрізанні страва добре тримає форму і апетитно виглядають листкові продукти
Теплий салат із помідорами та курячою печінкою
Страва неймовірно проста і смачна робиться за 50 хвилин і відразу ж подається в теплому вигляді
Інгредієнти
- Куряча печінка – 400 гр.
- Цибуля, болгарський перець – по 1 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Часник – 3 зубчики
- Борошно – 2 стіл л
- Хмелі сунелі – 1 чайна л
- Оцет – 2 столові л
- Сіль, перець, зелень, олія, олію. Олія – за смаком
- Цукор – 1 ч. Ложка
Покрокове керівництво
Ріжемо в глибоку миску півкільцями цибулю, перець соломкою, помідори середніми часточками. Додаємо роздавлений часник, хмелі-сунелі, оцет, сіль, цукор, перець і різану зелень, усе добре перемішуємо, пробуємо на солоність
Ріжемо печінку порційними шматочками обвалюємо в солоному борошні. Обсмажуємо в невеликій кількості рослинної олії до готовності 7-10 хв.
Вивалюємо вміст пательні разом з олією в овочевий салат, швидко перемішуємо, накриваємо кришкою, даємо настоятися 10 хв. Після чого розкладаємо по тарілках подаємо з білим хлібом або лавашем
Рецепт з апельсином і печінкою як у ресторані
Інгредієнти
Печінка – 300 г апельсин, цибуля – по 1 шт. Бальзамічний оцет – 1 ст. Ложка цукор, сушений часник – по 1 ч. Ложці сіль, перець чорний, червоний – за смаком пучок зелені
Заправка
Апельсиновий сік – 5 столових л бальзамічний оцет – 3 столових л мед – 1 столова л сіль, крохмаль – по 1 чайній л перець чорний – 0,5 ч. Л. Л
Рецепт приготування
Обробляємо апельсин на часточки видаляємо перегородки
Нарізаємо цибульку кільцями обсмажуємо до м’якості. Додаємо цукор, оцет і трохи солі карамелізуємо до золотистості
Промиваємо печінку вирізаємо або відриваємо руками прожилки подрібнюємо на потрібні шматки
Приправляємо сіллю, чорним, червоним перцем і сухим часником
Смажимо на великому вогні 5 хвилин при помішуванні
Змішуємо сік, оцет, мед, сіль, крохмаль і перець, нагріваємо в мікрохвильовці до невеликого загустіння 0,5-1 хв.
Наприкінці вливаємо ложку рослинної олії і заправка готова
Рвемо для підкладки вимите і висушене салатне листя викладаємо половину м’яса, рецепт розрахований на 2 порції
Розкладаємо часточки апельсина, половину карамелізованої цибулі та поливаємо соусом
Курячий салат готовий подавайте його ще тепленьким, він має приємний кисло-солодкий смак і пікантну гостринку, приємного апетиту!