Хочу поділитися з вами не реально красивим рецептом оригінального святкового салату з куркою і ківі який називається – малахітовий браслет. Страва виходить зовні апетитною, соковитою і з незвичайним смаком. На перший погляд може здатися незвичайним таке поєднання інгредієнтів, але повірте і самі перевірте, салатик виходить дуже смачним. Чудово прикрасить собою будь-який стіл і підійде для будь-якого свята або події
Інгредієнти
- Куряче філе – 2 шт.
- Яйця – 5 шт.
- Ківі – 2 шт.
- Яблуко – 1 шт.
- Морква по-корейськи – 150 г
- Сир – 150 г
- Часник – 2 зубці
- Лимонний сік – 1 ст. Л
- Сіль, майонезик – за смаком
- + ківі для прикраси – 3-4 штуки
Рецепт малахітового браслета
Відварюємо грудку в підсоленій воді, щоб вона залишилася соковитою, даємо їй охолонути не виймаючи з каструлі. Подрібнюємо на дрібні шматочки
Присолюємо, видавлюємо часник, додаємо майонез
Сир тремо на дрібній тертці, зварені круто яєчка на крупній
Очищене яблуко з двома ківі нарізаємо дрібним кубиком
Збризкуємо яблуко лимонним соком щоб воно не потемніло
Збірка салату
Першим шаром викладаємо всю курку у формі кільця
Другим шаром розкладаємо кубики фруктів
Третім шаром ідуть варені яйця
Присипаємо яєчка злегка сіллю, за допомогою кулінарного мішечка робимо сіточку з майонезу
Не у всіх під рукою є кулінарний мішок тому можна скористатися ось таким не хитрим способом
Зрізаємо куточок із будь-якого поліетиленового пакета, закріплюємо гумкою на носику з майонезцем
Обрізаємо кінчик виходить тонка цівка
Далі йде морква по-корейськи зверху майонезна сітка
Морквину поріжте на 3-4 частини, у довгому вигляді салат неможливо буде їсти
На морквину викладаємо яблучка
На яблука тертий сир і знову сітка майонезу яку необхідно буде розгладити лопаткою
Завершуємо малахітовий браслет тонко нарізаними кільцями ківі
Приклеюємо їх по колу салату
Клеїмо внахлест до самого верху, щоб не просвічували білі місця відправляємо святковий салатик у холодильник для стабілізації та просочення на 2 години
Класичний браслет з копченою куркою
Продовжуємо підготовку до новорічних свят, і на цій хвилі приготуємо гарний і шалено смачний салатик під назвою смарагдовий браслет або дехто його називає малахітовим
Інгредієнти
- Грудка копчена – 800 г
- Ківі – 4 штуки (2 + 2)
- Сир – 150 г
- Волоські горіхи – 100 г
- Яблуко – 2 шт.
- Сік лимона – 0,5 ст. Л
- Морква по-корейськи – 150 г
- Яйце – 5 шт.
- Часник – 1 зуб
- Майонез провансаль – за смаком
Спосіб приготування
Готуємо продукти і в бій
Копчену курку очищаємо від шкіри нарізаємо дрібним кубиком. Її можна замінити на відварену, але копченість однозначно надає салату більш яскравий і насичений смак
Видавлюємо в м’ясо зубчик часнику, додаємо 2-3 столові ложки майонезику, перемішуємо, відставляємо в сторону
Щоб вийшов браслет, ставимо в центр страви склянку, навколо обкладаємо куркою, гарненько вирівнюємо і утрамбовуємо
Змастіть склянку краплею олії, щоб він вийшов без перешкод
Другий шар складається з 2-х дрібно нарізаних ківі
Викладаємо фрукт скріплюємо тонкою майонезною сіткою
Третім йде тертий сир, крутимо салат по колу, утрамбовуємо продукти зверху і збоку, робимо сіточку
Четвертим ідуть волоські горіхи, дрібно нарізаємо, посипаємо зверху, кілька цілих залишаємо для декору
Подрібнену моркву по-корейськи вкладаємо п’ятим шаром ущільнюємо руками і знову сітка з майонезу
Дрібно нарізані яблука скроплюємо лимонним соком, це не дасть їм потемніти і додасть необхідну в салаті кислинку викладаємо на тарілку, не забуваючи кожний прошарок прихлопувати руками, наносимо сітку
Заключний сьомий шар – варені яйця. Їх можна натерти на тертці або подавити виделкою
Обсипаємо салат яйцями з усіх боків приминаємо долонькою, наносимо завершальний прошарок майонезу
Залишилося красиво декорувати салатик перед подачею
Нарізаємо фрукт тонкими слайсами частину з них розрізаємо навпіл, приклеюємо знизу і зверху
Цілі часточки розміщуємо по середині
Щоб фрукти не завітрювалися, салат бажано приготувати і настояти в холодильнику заздалегідь, а перед самою подачею порізати фрукт і прикрасити, так він буде виглядати соковитим і яскравим
Додатково розміщуємо горіхи та зерна граната за бажанням
Крутимо склянку вліво вправо й акуратно виймаємо, подивіться, як красиво проглядаються всі шари страви вдалося
Раджу обов’язково урізноманітнити таким красивим частуванням святковий стіл. Це просто вибух смаку, кислий, солодкий, солоний, копчений, пікантний і часниковий
Святковий салат із ківі в кулінарному кільці
Збирати листкові страви в кулінарному кільці одне задоволення
Інгредієнти
- Філе куряче – 1 шт.
- Морква варена – 2 шт.
- Фрукт – 2 + 2 шт.
- Яйця – 4 шт.
- Яблуко – 1 шт.
- Майонез за смаком
Детальний опис
У середину кільця ставимо склянку дном догори. Відварюємо м’ясо до готовності, дрібно нарізаємо і викладаємо у форму
Розкладаємо кубики ківі, розмазуємо майонез лопаткою і відразу утрамбовуємо
Відокремлюємо яєчні білки від жовтків, подрібнюємо білки і викладаємо зверху
Шар вареної морквини
Прошарок із кисло солодких яблук
Завершуємо салат подрібненими жовтками і часточками ківі, викладеними внахлест. Знімаємо кільце виймаємо стаканчик відправляємо в холодильник для стабілізації на 2-3 години перед подачею
Домашній салат малахітова скринька з цибулею
Все теж саме що і в кільці, але збирається в прямокутному вигляді без отвору і з маринованою цибулею. Хтось ще його називає смарагдовий розсип, браслет, малахіт тощо. Д. Назв багато, але продукти і приготування схожі за винятком декорації, тут вже підключайте фантазію
Інгредієнти
- Куряча грудка – 300 гр.
- Яйця – 4 штуки
- Сирок – 100 гр.
- Фрукт – 3 штуки
- Волоський горіх – 50 гр.
- Майонез
- Цибуля ріпчаста – 1 штука
- Цукор – 1 столова л
- Оцет – 2 стіл. Ложки
- Сіль – 1/4 чайної л
- Вода на око
Опис рецепта
Відварюємо курку з яйцями, очищаємо фрукти, ріжемо або давимо качалкою горіхи, тремо на дрібній тертці сир
Залишається замаринувати цибулю робити це краще заздалегідь
Дрібно шаткуємо цибулю заливаємо водою кімнатної температури. Додаємо цукор, оцет, сіль, перемішуємо до повного розчинення цукру, залишаємо маринуватися на 30-40 хвилин
Грудку ріжемо кубиком викладаємо на складальному блюді у формі прямокутника покриваємо майонезом
Зливаємо маринад з цибулі віджимаємо руками розподіляємо по м’ясу
Покриваємо цибулю натертим сиром, зверху соус
Посипаємо горіхами потім яєчками притискаємо салат лопаткою наносимо соус
Завершальним шаром знову сир, продукти можна чергувати як завгодно єдине щоб підкладка була з курки
Під кінець розкладаємо кубики ківі і відправляємо в холодильник настоюватися
Малахітовий браслет за бажанням можна задекорувати журавлиною, гранатом, кукурудзою або горіхами, а можна і всього по не многу