Салат малахітовий браслет із ківі та куркою

Салат малахітовий браслет із ківі та куркою

Хочу поділитися з вами не реально красивим рецептом оригінального святкового салату з куркою і ківі який називається – малахітовий браслет. Страва виходить зовні апетитною, соковитою і з незвичайним смаком. На перший погляд може здатися незвичайним таке поєднання інгредієнтів, але повірте і самі перевірте, салатик виходить дуже смачним. Чудово прикрасить собою будь-який стіл і підійде для будь-якого свята або події

Інгредієнти

  • Куряче філе – 2 шт.
  • Яйця – 5 шт.
  • Ківі – 2 шт.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Морква по-корейськи – 150 г
  • Сир – 150 г
  • Часник – 2 зубці
  • Лимонний сік – 1 ст. Л
  • Сіль, майонезик – за смаком
  • + ківі для прикраси – 3-4 штуки

Рецепт малахітового браслета

відварна грудка

Відварюємо грудку в підсоленій воді, щоб вона залишилася соковитою, даємо їй охолонути не виймаючи з каструлі. Подрібнюємо на дрібні шматочки

перемішуємо з майонезом

Присолюємо, видавлюємо часник, додаємо майонез

яйця з сиром

Сир тремо на дрібній тертці, зварені круто яєчка на крупній

ківі з яблуком

Очищене яблуко з двома ківі нарізаємо дрібним кубиком

скроплюємо лимоном

Збризкуємо яблуко лимонним соком щоб воно не потемніло

шар із курки

Збірка салату

Першим шаром викладаємо всю курку у формі кільця

вирівнюємо ложкою

розкладаємо фрукти

Другим шаром розкладаємо кубики фруктів

терті яйця

Третім шаром ідуть варені яйця

змащуємо майонезом

Присипаємо яєчка злегка сіллю, за допомогою кулінарного мішечка робимо сіточку з майонезу

зрізаємо кінчик у пакета

Не у всіх під рукою є кулінарний мішок тому можна скористатися ось таким не хитрим способом

Зрізаємо куточок із будь-якого поліетиленового пакета, закріплюємо гумкою на носику з майонезцем

надягаємо на носик

наносимо сітку

Обрізаємо кінчик виходить тонка цівка

викладаємо моркву

Далі йде морква по-корейськи зверху майонезна сітка

Морквину поріжте на 3-4 частини, у довгому вигляді салат неможливо буде їсти

кладемо яблука

На морквину викладаємо яблучка

посипаємо сиром

На яблука тертий сир і знову сітка майонезу яку необхідно буде розгладити лопаткою

нарізаний ківі

Завершуємо малахітовий браслет тонко нарізаними кільцями ківі

обкладаємо салат

Приклеюємо їх по колу салату

малахітовий браслет готовий

Клеїмо внахлест до самого верху, щоб не просвічували білі місця відправляємо святковий салатик у холодильник для стабілізації та просочення на 2 години

Класичний браслет з копченою куркою

з копченої курки

Продовжуємо підготовку до новорічних свят, і на цій хвилі приготуємо гарний і шалено смачний салатик під назвою смарагдовий браслет або дехто його називає малахітовим

Інгредієнти

  • Грудка копчена – 800 г
  • Ківі – 4 штуки (2 + 2)
  • Сир – 150 г
  • Волоські горіхи – 100 г
  • Яблуко – 2 шт.
  • Сік лимона – 0,5 ст. Л
  • Морква по-корейськи – 150 г
  • Яйце – 5 шт.
  • Часник – 1 зуб
  • Майонез провансаль – за смаком

Спосіб приготування

підготовка продуктів

Готуємо продукти і в бій

ріжемо курку

Копчену курку очищаємо від шкіри нарізаємо дрібним кубиком. Її можна замінити на відварену, але копченість однозначно надає салату більш яскравий і насичений смак

змішуємо зі сметаною

Видавлюємо в м’ясо зубчик часнику, додаємо 2-3 столові ложки майонезику, перемішуємо, відставляємо в сторону

курячий фарш

збираємо браслет

Щоб вийшов браслет, ставимо в центр страви склянку, навколо обкладаємо куркою, гарненько вирівнюємо і утрамбовуємо

Змастіть склянку краплею олії, щоб він вийшов без перешкод

нарізаємо ківі

Другий шар складається з 2-х дрібно нарізаних ківі

сітка з майонезу

Викладаємо фрукт скріплюємо тонкою майонезною сіткою

обсипаємо сиром

Третім йде тертий сир, крутимо салат по колу, утрамбовуємо продукти зверху і збоку, робимо сіточку

ще сіточка

волоські горішки

Четвертим ідуть волоські горіхи, дрібно нарізаємо, посипаємо зверху, кілька цілих залишаємо для декору

морква по-корейськи

Подрібнену моркву по-корейськи вкладаємо п’ятим шаром ущільнюємо руками і знову сітка з майонезу

кубики яблук

Дрібно нарізані яблука скроплюємо лимонним соком, це не дасть їм потемніти і додасть необхідну в салаті кислинку викладаємо на тарілку, не забуваючи кожний прошарок прихлопувати руками, наносимо сітку

останній шар салату

Заключний сьомий шар – варені яйця. Їх можна натерти на тертці або подавити виделкою

Обсипаємо салат яйцями з усіх боків приминаємо долонькою, наносимо завершальний прошарок майонезу

приклеюємо ківі

Залишилося красиво декорувати салатик перед подачею

Нарізаємо фрукт тонкими слайсами частину з них розрізаємо навпіл, приклеюємо знизу і зверху

кладемо по середині

Цілі часточки розміщуємо по середині

ставимо в холодильник

Щоб фрукти не завітрювалися, салат бажано приготувати і настояти в холодильнику заздалегідь, а перед самою подачею порізати фрукт і прикрасити, так він буде виглядати соковитим і яскравим

Додатково розміщуємо горіхи та зерна граната за бажанням

виймаємо склянку

Крутимо склянку вліво вправо й акуратно виймаємо, подивіться, як красиво проглядаються всі шари страви вдалося

Раджу обов’язково урізноманітнити таким красивим частуванням святковий стіл. Це просто вибух смаку, кислий, солодкий, солоний, копчений, пікантний і часниковий

Святковий салат із ківі в кулінарному кільці

салат у кільці

Збирати листкові страви в кулінарному кільці одне задоволення

Інгредієнти

  • Філе куряче – 1 шт.
  • Морква варена – 2 шт.
  • Фрукт – 2 + 2 шт.
  • Яйця – 4 шт.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Майонез за смаком

Детальний опис

Салат малахітовий браслет із ківі та куркою

У середину кільця ставимо склянку дном догори. Відварюємо м’ясо до готовності, дрібно нарізаємо і викладаємо у форму

Розкладаємо кубики ківі, розмазуємо майонез лопаткою і відразу утрамбовуємо

яєчні білки

Відокремлюємо яєчні білки від жовтків, подрібнюємо білки і викладаємо зверху

терта морквина

Шар вареної морквини

кислі яблука

Прошарок із кисло солодких яблук

часточки ківі

Завершуємо салат подрібненими жовтками і часточками ківі, викладеними внахлест. Знімаємо кільце виймаємо стаканчик відправляємо в холодильник для стабілізації на 2-3 години перед подачею

яєчні жовтки

Домашній салат малахітова скринька з цибулею

новорічний салат

Все теж саме що і в кільці, але збирається в прямокутному вигляді без отвору і з маринованою цибулею. Хтось ще його називає смарагдовий розсип, браслет, малахіт тощо. Д. Назв багато, але продукти і приготування схожі за винятком декорації, тут вже підключайте фантазію

Інгредієнти

  • Куряча грудка – 300 гр.
  • Яйця – 4 штуки
  • Сирок – 100 гр.
  • Фрукт – 3 штуки
  • Волоський горіх – 50 гр.
  • Майонез
  • Цибуля ріпчаста – 1 штука
  • Цукор – 1 столова л
  • Оцет – 2 стіл. Ложки
  • Сіль – 1/4 чайної л
  • Вода на око

Опис рецепта

варена курка та яйця

Відварюємо курку з яйцями, очищаємо фрукти, ріжемо або давимо качалкою горіхи, тремо на дрібній тертці сир

маринована цибуля

Залишається замаринувати цибулю робити це краще заздалегідь

Дрібно шаткуємо цибулю заливаємо водою кімнатної температури. Додаємо цукор, оцет, сіль, перемішуємо до повного розчинення цукру, залишаємо маринуватися на 30-40 хвилин

майонезна сіточка

Грудку ріжемо кубиком викладаємо на складальному блюді у формі прямокутника покриваємо майонезом

посипаємо цибулею

Зливаємо маринад з цибулі віджимаємо руками розподіляємо по м’ясу

наносимо соус

Покриваємо цибулю натертим сиром, зверху соус

посипаємо горіхами

Посипаємо горіхами потім яєчками притискаємо салат лопаткою наносимо соус

знову сітка

Завершальним шаром знову сир, продукти можна чергувати як завгодно єдине щоб підкладка була з курки

шматочки ківі

Під кінець розкладаємо кубики ківі і відправляємо в холодильник настоюватися

декоруємо журавлиною

Малахітовий браслет за бажанням можна задекорувати журавлиною, гранатом, кукурудзою або горіхами, а можна і всього по не многу