Салат «Чоловіча мрія» носить свою назву заслужено, адже складається він відразу з двох видів м’яса – шинки і курячого філе, причому ці компоненти складають основну масу. Решти інгредієнтів відведена допоміжна роль – мариновані гриби додають соковитість, яйця роблять страву більш поживним, а цибуля надає пікантну «ноту».
Наш рецепт пропонує попередньо замаринувати лушпиння нарізку, тоді смак салату виходить ще більш «різноликим» і цікавим. Але за бажанням цей крок можна пропустити і використовувати салатний або червона цибуля в свіжому вигляді. Шинку можна взяти будь-яку – підходить і свиняча, і куряча, і з індички.
Складові:
- шинка – 200 г;
- куряче філе – 200 г;
- гриби мариновані (печериці або опеньки) – 100 г;
- яйця – 2 шт .;
- цибуля ріпчаста – 100 г;
- винний оцет – 4 ст. ложки;
- майонез – до смаку;
- сіль, перець – за смаком.
Салат «Чоловіча мрія» рецепт з фото
[Ad # first]
[Ad # second]
- Філе відварюємо в підсоленій воді. Тримаємо на вогні близько 20 хвилин з моменту закипання.
- Лук очищаємо від лушпиння, нарізаємо тонкими півкільцями. Викладаємо нарізку в глибоку ємність, заливаємо оцтом і додаємо 2 столові ложки води. Перемішуємо і залишаємо маринуватися на 20 хвилин.
- Яйця варимо 10 хвилин з моменту закипання рідини. Остужаем, заливши холодною водою. Очищаємо від шкаралупи і ріжемо поздовжніми шматочками (соломкою).
- Шинку нарізаємо аналогічно – невеликими брусками.
- Готове філе охолоджуємо і рвемо вручну на тонкі волокна (або нарізаємо брусочками).
- У салатник викладаємо яйця, шинку і куряче філе. Повністю слив оцет, додаємо маринована цибуля. Завантажуємо гриби (якщо екземпляри занадто великі, можна попередньо подрібнити їх ножем).
- Додаємо майонез, перемішуємо салат. Кількість соусу за смаком, але велика кількість заправки тут не потрібно, так як в складі страви багато вологих продуктів.
- При необхідності солимо і перчимо, а потім салат «Чоловіча мрія» несемо до столу. У довгій просочення і багатогодинному наполяганні страви немає потреби – можна відразу приступати до дегустації.
Смачного!