Салат цезар з сьомгою

Салат цезар з сьомгою
Новорічні та різдвяні свята вже не за горами, і з цієї нагоди актуальним питанням залишається урочиста сервіровка. Без олів’є не обходиться жоден стіл, проте так хочеться внести різноманітність в рамки загальноприйнятих меню і салат цезар з сьомгою слабосоленої стане відмінним рішенням. Ця свіжа, легка і в той же час поживна закуска вже завоювала армії шанувальників, але мало хто знає істинний рецепт цього чудового блюда.

розвінчання міфів

Найчастіше винахід рецепта салату «цезар» відносять до легендарної особистості – Юлію Цезарю, однак цей великий полководець не має абсолютно ніякого відношення до цієї страви.

«Батьком» цього кулінарного шедевра є італійський американець Цезар Кардіні, який в 1924 році на день незалежності Америки, залишившись без продуктів, зварганив на швидку руку щось новеньке з того, що було в засіках його таверни для голодної і бурхливої ​​публіки. Всі залишилися більш, ніж задоволені, а рецепт відмінного салату пішов в маси

Я його зліпив з того, що було …

Всі ми звикли бачити цей салатик в дещо іншому складі, ніж з рибою, проте в своєму первісному вигляді «цезар» і зовсім не містив будь-яких рибно-м’ясних компонентів.

Класична версія цього кулінарного шедевра включала в себе лише грінки або як їх прийнято називати – крутон, листя Ромена і натертий сир «пармезан». На перший погляд такий продуктовий набір для коханої багатьом закуски здається досить мізерним, проте вся фішка цього славного салату полягала в соусі, приготовленому за особливим рецептом.

салат

Для створення оригінальної заправки потрібно збити зварене протягом 1 хвилини яйце з маслом оливи, соком лимона, соусом ворчерстер і перетертим часником. Природно, в своєму класичному виготовленні «цезар» був досить легким салатом, і тому згодом його стали збагачувати смаженої курятиною, вареними круто яйцями, овочами і рибою.

Цезар з сьомгою

Складові

  • Слабосолона сьомга – 300 г + –
  • Білий батон – 1 шт. + –
  • Томати черрі – 6 шт. + –
  • Яйця курячі – 9 шт. + –
  • Салат листової або пекінська капуста – 1 качан + –
  • Масло оливи – 2/3 склянки + –
  • Твердий сир пармезан – 200 г + –
  • Лимон або лайм – 1/2 шт. + –
  • Часник – 2-3 убчіка + –
  • Гірчиця дижонская – 1-2 ч.л. + –
  • Ворчестершірскій соус – 2 ч. Л. + –
  • Сіль – щіпка + –
  • Чорний перець – 1/2 ч. Л. + –

Приготування

Рецепт салату «цезар» з сьомгою для кого-то може здатися сумнівним, проте ми поспішаємо запевнити, що такий варіант багатьом смачніше будь-якого з попередніх йому. Деякі історики навіть запевняють, що класична версія цього грандіозного страви містила в собі анчоуси, проте це не так.

Вустерський соус, в складі заправки, має характерний рибний душок, і саме ці «морські» нотки створювали відчуття присутності морепродуктів в салаті. Ми ж сьогодні відчуття звернемо в реальність, додавши в «цезар» атлантичного лосося.

  1. Початком нашої кулінарної епопеї стане відварювання яєць круто для салату, яких нам буде потрібно 5 штук, інші ж будуть потрібні для соусу, і ми їх поки залишимо осторонь.
  2. Поки яйця вирують в окропі, ми зробимо часниково-масляний настій, для чого пропущений через прес часник заливаємо оливковою олією в невеликій кількості (¼ від заявленого обсягу), додаємо чорний перець, сіль і залишаємо настоюватися на кілька хвилин.
  3. У цей час ми займаємося нарізкою сьомги. Тут складнощів абсолютно ніяких немає, просто-напросто подрібнюємо філе на скибочки по 1-1,5 см.

    Як приготувати салат

  4. Тепер нам необхідно виготовити крутон, для чого ми нарізаємо батон на кубики по 1 см3 і запікаємо їх в духовці до утворення хрусткой скоринки, заздалегідь обробивши часниково-масляним складом.готуємо салат
  5. Поки готуються сухарики, ми приступимо до подрібнення салатного листя. Зрізаємо листя з качана, промиваємо під проточною водою, а потім розкладаємо їх на тканинній серветці, щоб з них пішла зайва волога. Після цього рвемо їх невеликими квадратними шматочками по 2 см і пишно укладаємо на дно салатник.salat-cezar-s-semgoj5
  6. Заправка для цезаря з сьомгою є, мабуть, одним з найважливіших інгредієнтів салату, тому ми буде її готувати, спираючись на класичний рецепт від самого творця.
    Для його приготування нам будуть потрібні 4 яйця, ½ лимона, оливкове масло, натертий на дрібній тертці пармезан (половина від заявленої кількості), солодка гірчиця і соус «ворчестер».salat-cezar-s-semgoj3
  7. Яйця ставимо варитися і, як тільки вода завирує, вичікуємо 1-3 хвилини і відразу перекладаємо їх в холодну воду. Тим часом з половинки лимона або лайма відживає в стаканчик весь сік.
  8. Тепер, коли яйця охололи, ми їх чистимо від шкаралупи і викладаємо в чашу блендера, де збиваємо їх до однорідної маси, поступово вливаючи лимонний сік, вустерский соус, додаючи гірчицю і тертий пармезан, а в завершенні всього дійства тонкою цівкою заливаємо оливкова олія, що не перестаючи збивати заправку. В результаті ми повинні отримати жовту однорідну, повітряну масу по консистенції нагадує рідку сметану.
  9. Ось тепер салат з сьомгою і сухариками ми можемо починати компонувати:
  • Поверх листя салату наливаємо трохи соусу;
  • Потім розподіляємо сухарики, частина відварених яєць, нарізаних кубиками, трохи натертого сиру і знову присмачуємо соусом;
  • Після цього знову укладаємо зовсім небагато подрібнених салатних листя, поливаємо їх заправкою, і зверху, нарешті, розкладаємо сьомгу, що залишилися яйця, нарізані чверть – часточками, знову поливаємо соусом, обсипаємо сиром, і прикрашаємо томатами черрі, нарізаними на четвертинки або половинки, в залежності від розміру.

Закуска виходить неймовірно красивою і апетитною, а смак затьмарює всі страви, які ви коли-небудь мали честь дегустувати. Цей шедевр кулінарного мистецтва гарантовано буде гідно оцінений усіма гостями, і згодом класичний салат цезар з сьомгою слабосоленої буде головним блюдом на всіх урочистих банкетах.