Ряжанка

Ряжанка

Густа і ніжна кремового кольору ряжанка нікого не залишить байдужим. Це прекрасний полуденок, для тих, що худнуть відмінне доповнення до кефіру, та й в будь-який час це просто смачно. Готується в домашніх умовах просто.

Приготуємо пряжене молоко.

Як це зробити дуже простим способом написано тут.

необхідно:

  • Молоко пряжене – 1 л
  • Кисломолочний продукт (кефір, йогурт, сметана) – 100 мл

приготування:

Для заквашування необхідно молоко температурою близько 50 градусів. Якщо орієнтуватися на дотик, то мізинець, чистий, природно, занурений в молоко злегка пощипує. Тобто терпіти можна, але дуже навіть тепло.

На літр такого молока взяти приблизно 100 г кисломолочного продукту хорошої якості. Прострочені продукти можуть все зіпсувати, тому беремо свіжий кефір або йогурт, або сметану.

Все розмішуємо і залишаємо в теплому місці ще на 6-8 годин до утворення щільного згустку.

Ряжанка

Ряжанка

Іноді потрібно більше часу. Де взяти тепле місце? Ідеально – йогуртниця. Можна перелити назад в термос. Можна загорнути в рушник і поставити на батарею або до іншого джерела тепла. На фото видно, що утворився згусток.

Якщо ви любите ряжанку однорідної консистенції, то перемішайте її віночком.

Ряжанка

Охолодити і подавати.

Смачного!