Риба по-французьки з помідорами в духовці: фоторецепт

Смачно готувати рибу повинна вміти кожна господиня, адже вона є дієтичним продуктом. Виходячи з цього, розумніше буде подавати її з будь-якими овочами, так як саме вони вміло підкреслюють вишуканий морський смак, підтвердженням наших слів стане риба по-французьки з помідорами в духовці.

Основною умовою цього рецепта є використання будь-делікатесної риби. На саме ж приготування страви піде приблизно півтори години, з них ваших буде всього лише 30 хвилин.

Як запекти рибу по-французьки з картоплею і помідорами

День рибалки (друга неділя липня) Гарячі закуски з рибою Риба і ікра Страви з картоплі Інші види страв з овочів 1
Зімфіра БуньковаСтатьі автора

Риба по-французьки з помідорами в духовці фоторецепт
Риба по-французьки з помідорами в духовці фоторецепт

Складові

  • Делікатесна риба (будь-яка) – 500 г + –
  • Картопля – 3 шт. + –
  • Помідори – 3 шт. + –
  • Болгарський перець – 1 шт. + –
  • Морква – 2 шт. + –
  • Лимон – 1 шт. + –
  • Цвітна капуста – 1 шт. + –
  • Рослинна олія – ​​5-7 ст.л. + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Чорний перець – за смаком + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

Почнемо з риби. У моєму рецепті використовується делікатесна річкова риба нельма. Гарненько промиваємо рибку, чистимо її, видаляємо всі нутрощі, потім нарізаємо на шматки.

Кожен шматочок риби потрібно скропити соком лимона, посолити і поперчити. Ми залишаємо рибу маринуватися, поки займаємося овочами.


  • Картоплю чистимо і нарізаємо кружечками, товщиною приблизно 1 см.


  • Наливаємо на деко, в якому будемо запікати блюдо, трохи соняшникової олії і починаємо обсмажувати на середньому вогні кружечки картоплі до золотистої скоринки з обох сторін.


  • Цвітну капусту промиваємо під проточною водою і розбираємо на невеликі суцвіття.


  • Моркву чистимо і моєму. Нарізаємо коренеплід невеликими кубиками.


  • Солодкий перець теж слід вимити, також з нього потрібно вирізати плодоніжки і вийняти все насіння. Різати перчик бажано такими ж кубиками, як і морква.


  • Вимиті помідори нарізаємо спочатку півкільцями, потім ріжемо ще раз навпіл.


  • З’єднуємо все нарізані овочі в одному великому тазу. Солимо їх. Не бійтеся пересолити – овочі забирають дуже багато солі.


  • Зверху на обсмажену картоплю, яка лежить на деку, висипаємо всі овочі.


  • Поверх овочів кладемо шматочки замариноване риби.


  • Тепер за допомогою фольги формуємо кришку для дека – вона повинна щільно закривати всі блюдо.


  • Запікаємо рибу в духовці при температурі 180-200 градусів не більше 1 години. Через зазначений час риба по-французьки з помідорами буде готова.


  • У процесі запікання на деку залишиться досить багато соку, який виділили овочі, – його можна злити.


  • Подавати рибу по-французьки з помідорами потрібно в якості другої страви.

    Смачного!