Смачно готувати рибу повинна вміти кожна господиня, адже вона є дієтичним продуктом. Виходячи з цього, розумніше буде подавати її з будь-якими овочами, так як саме вони вміло підкреслюють вишуканий морський смак, підтвердженням наших слів стане риба по-французьки з помідорами в духовці.
Основною умовою цього рецепта є використання будь-делікатесної риби. На саме ж приготування страви піде приблизно півтори години, з них ваших буде всього лише 30 хвилин.
Як запекти рибу по-французьки з картоплею і помідорами
День рибалки (друга неділя липня) Гарячі закуски з рибою Риба і ікра Страви з картоплі Інші види страв з овочів 1
Зімфіра БуньковаСтатьі автора
Складові
- Делікатесна риба (будь-яка) – 500 г + –
- Картопля – 3 шт. + –
- Помідори – 3 шт. + –
- Болгарський перець – 1 шт. + –
- Морква – 2 шт. + –
- Лимон – 1 шт. + –
- Цвітна капуста – 1 шт. + –
- Рослинна олія – 5-7 ст.л. + –
- Сіль – за смаком + –
- Чорний перець – за смаком + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Почнемо з риби. У моєму рецепті використовується делікатесна річкова риба нельма. Гарненько промиваємо рибку, чистимо її, видаляємо всі нутрощі, потім нарізаємо на шматки.
Кожен шматочок риби потрібно скропити соком лимона, посолити і поперчити. Ми залишаємо рибу маринуватися, поки займаємося овочами.

Картоплю чистимо і нарізаємо кружечками, товщиною приблизно 1 см.

Наливаємо на деко, в якому будемо запікати блюдо, трохи соняшникової олії і починаємо обсмажувати на середньому вогні кружечки картоплі до золотистої скоринки з обох сторін.

Цвітну капусту промиваємо під проточною водою і розбираємо на невеликі суцвіття.

Моркву чистимо і моєму. Нарізаємо коренеплід невеликими кубиками.

Солодкий перець теж слід вимити, також з нього потрібно вирізати плодоніжки і вийняти все насіння. Різати перчик бажано такими ж кубиками, як і морква.

Вимиті помідори нарізаємо спочатку півкільцями, потім ріжемо ще раз навпіл.

З’єднуємо все нарізані овочі в одному великому тазу. Солимо їх. Не бійтеся пересолити – овочі забирають дуже багато солі.

Зверху на обсмажену картоплю, яка лежить на деку, висипаємо всі овочі.

Поверх овочів кладемо шматочки замариноване риби.

Тепер за допомогою фольги формуємо кришку для дека – вона повинна щільно закривати всі блюдо.

Запікаємо рибу в духовці при температурі 180-200 градусів не більше 1 години. Через зазначений час риба по-французьки з помідорами буде готова.

У процесі запікання на деку залишиться досить багато соку, який виділили овочі, – його можна злити.

Подавати рибу по-французьки з помідорами потрібно в якості другої страви.
Смачного!