Рецепт запіканки з картоплі і курочки

kartofelnaya-zapekanka-s-kurinym-farshem-v-duxovke
Дієтологи в один голос говорять, що основа здорового харчування сім’ї – не морив малокалорійні страви, а їжа, що приносить радість і користь. Так, якщо улюблену смажену картоплю замінити картопляної запіканки, запечену з нежирним курячим фаршем в домашній духовці, міняти кардинально смаки не доведеться. В результаті калорій в повсякденному меню істотно зменшиться, та й власна печінка за підміну смаженої смакоти печеної буде вельми вдячна.

Секрети смачної запіканки з курячим фаршем

  • Щоб це просте частування привело в захват прівереда різного віку, потрібно правильно вибрати коренеплоди. Так, якщо для пюре ідеально підходять різновиди картоплі, який легко і швидко розвалюється, то для рулету краще взяти бульби з високим крахмалистостью.
  • Якщо питання калорійності актуальний, з м’яса птиці перед відправкою в м’ясорубку або під гострий ніж рекомендуємо зняти шкіру і зрізати жирові прошарки.
  • М’ясо в запіканку можна класти і сирим, пропустивши його через м’ясорубку. В такому випадку частування потрібно буде потримати в духовці трохи довше.
  • Кількість лука потрібно регулювати за власним смаком, пам’ятаючи, що чим його в начинці буде більше, тим соковитіше вона вийде.

Як смачно приготувати картопляну запіканку з курочкою

  • Кількість солі в картопляної та м’ясної прошарку має бути однаковим.
  • Яєць багато класти не треба, навіть якщо за запропонованими рецептами вирішите спекти рулет. Чим більше їх покласти, тим більше тугим і менш апетитним вийде картопляне «тісто».
  • Якщо філе птиці дрібно порубати гострим ножем, м’ясо буде відчуватися в частуванні сильніше.
  • Щоб з картопляного «тесту» заради різноманітності спорудити рулет, весь його викладаємо на харчову плівку, зверху – фарш і загортаємо. На деко його потрібно класти швом вниз. Решта етапи і нюанси готування – як по стандартному рецептом.
  • Дно форми, промазати маслом, обов’язково потрібно присипати сухарями або сухий манкою, щоб уникнути прилипання.

Для різноманітності іноді картопляну запіканку з курячого фаршу можна в домашніх умовах робити з зварених в мундирах і натертих на крупній тертці бульб, а не тільки з «толченкі». У будь-якому випадку вийде смачно, і всякий раз – по-особливому!

Класична запіканка з курячого фаршу і картоплі

Як зробити запіканку з м'яса курки і картоплі

Складові

  • Картопля сирої – 700 г + –
  • Яйця курячі – 2 шт. + –
  • Мелене філе курки – 400 г + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Сметана жирна – 2 ст.л. + –
  • Рослинна олія – ​​2 ст.л. + –
  • Манка – 1 ст.л. + –
  • Чорний перець – за смаком + –
  • Сіль – за смаком + –

Як зробити своїми руками смачну картопляну запіканку з курячої начинкою

  1. Знімаємо з картопляних бульб шкірку, промиваємо їх у воді, ріжемо на однакові шматочки довільного розміру.
  2. Заливаємо їх водою, подсаливаем і поміщаємо каструльку на вогонь.
  3. Пропущене через м’ясорубку м’ясо курки підсмажуємо на сковороді до готовності, не забувши посолити.
  4. Коли картопля закипить, зменшуємо вогонь до середньої інтенсивності і варимо під кришкою до розм’якшення шматочків.
  5. Зливаємо воду, варені бульби перетворюємо в пюре за допомогою блендера або толкушкой.
  6. Коли маса трохи охолоне, вбиваємо туди яйця і все змішуємо.
  7. Фарш з м’яса птиці перчимо, присмачуємо іншими спеціями за власним бажанням.
  8. З цибулини знімаємо шкірку, а її саму нарізаємо максимально дрібно.
  9. На вогні розігріваємо сковороду, ллємо олію, викладаємо цибульну нарізку і пасеруємо її до м’якості. Коли кубики цибулі стануть майже прозорими, їх можна додавати в м’ясо.
  10. Змішавши начинку, заправивши прянощами і підсолити, відставляємо її.
  11. Форму для запікання змащуємо маслом, присипаємо дно і стінки манкою.
  12. Ділимо картопляну масу на дві частини. Одну викладаємо у форму, а зверху – фарш, змішаний з лушпиння піджаркою.
  13. Накриваємо начинку другою половиною пюре, розрівнюємо.
  14. Перед відправкою запіканки в духову шафу (його перед цим потрібно розігріти) змащуємо її зверху сметаною.
  15. При 180 градусах запіканка буде готова через 20 хвилин.

Подавати частування потрібно теплим зі сметаною, вершками або улюбленою домашньою соусом. А коли повністю охолоне, її можна нарізати на скибки і взяти на роботу або навчання в якості корисного перекусу.

Картопляна запіканка з курячим фаршем і грибами

Рецепт курячої запіканки з картоплею і грибочками

Складові

  • Картопляні бульби – 1 кг;
  • Фарш з вареного м’яса птиці – 300 г;
  • Гриби гливи – 200 г;
  • Цибулина велика – 1 шт .;
  • Яйця сирі – 2 шт .;
  • Молоко коров’яче – 1 стакан;
  • Масло соняшнику – 2-3 ст.л .;
  • Перець чорний порошком – 1/3 ч.л .;
  • Сухарі для панірування – 1 ст.л .;
  • Сіль за смаком.

Як приготувати запіканку з курячим фаршем в духовці

  1. Готуємо і варимо бульби так само, як докладно розказано в першому випадку.
  2. Пюріруем картоплини і додаємо гаряче молоко, заважаємо, додаємо яйця, подсаливаем, якщо потрібно. Основа готова.
  3. Гриби промиваємо, ріжемо невеликими рівними частинами і прожарюємо на розігрітій олії, поки з них не вийде зайва волога, і вони не почнуть рум’янитися.
  4. Додаємо дрібні кубики сирої цибулі, приперчує і смажимо до розм’якшення.
  5. Фарш з вареного м’яса курки теж потрібно трохи присмачити перцем і присолити.
  6. Приступаємо до формування запіканки: дно форми покриваємо тонкою плівкою масла, присипаємо сухарями.
  7. Викладаємо половину картопляної маси, зверху – змішаний з луковично-грибний піджаркою фарш.
  8. Накриваємо начинку другою половиною картопляної маси.
  9. Відправляємо форму в духову шафу і тримаємо там близько 30 хвилин при 160 градусах. Як тільки запіканка зарум’яниться, дістаємо її.

Подавати частування найкраще теплим зі сметаною або домашнім томатним соусом.

Якщо котлетна напівфабрикати і каша-гречка вже не викликають ентузіазму, настала пора проявити кулінарну фантазію. Відшукавши в домашній кулінарній книзі напівзабутий рецепт картопляної запіканки з курячим фаршем, поспішаємо втілити його в життя. Найпростіші продукти, півгодини часу на підготовку і ще стільки ж на випічку – і смачна вечеря без праці збере за столом все сімейство!