Рецепт рибних котлеток з тріски

Котлеьи з рибного фаршу тріски
Обмежене в калоріях дієтичне харчування, до якого багатьом доводиться вдаватися після зимових свят, може бути смачним. Для цього потрібно включити в «похудательной» меню соковиті і надзвичайно ароматні котлети з фаршу тріски, рецепт приготування яких ми сьогодні випробуємо. Це частування неодмінно припаде до смаку всім цінителям морських продуктів і стане джерелом поповнення запасів дефіцитних вітамінів, а також йоду.

Вибираючи рибу для приготування, потрібно впевнитися, що перед нами – саме тріска. Дізнатися цю благородну рибину можна по характерному м’ясистому вусику на підборідді, дуже дрібної лусці і коричневим цяточками на зеленувато-оливковою спині.

Як вибрати рибу для фаршу з тріски

Природно, варто заглянути і під зяброві кришки. Очі у свіжої риби повинні бути чистими і прозорими.

Котлети з фаршу тріски: рецепт з зеленню

Благородство рибного смаку цієї страви допоможе підкреслити велику кількість свіжої зелені. Можна, звичайно, її не класти і котлетки НЕ обсмажувати. Тоді отримаємо дієтичне частування з мінімальною кількістю калорій.

Складові

  • Риба тріска – 1,2 кг;
  • Яйця курячі (великі) – 1 шт .;
  • Цибулина (велика) – 1 шт .;
  • Батон – ½ булки;
  • Зелень – 1 великий пучок;
  • Масло соняшнику – 5 ст. л .;
  • Сіль – 1/3 ч.л .;
  • Перець – на кінчику ножа.

Готуємо рибні котлетки з зеленню

Як приготувати котлети з тріскового фаршу

  1. Звільняємо рибу від луски.
  2. З кісток знімаємо м’якоть і відправляємо її в м’ясорубку або в кухонний комбайн.
  3. Таким же способом подрібнюємо і цибулину, попередньо очистивши її.
  4. В рибне м’ясо додаємо яйце.
  5. Миємо, обсушуємо зелень, рубаємо дуже дрібно, з’єднуємо з рибою.
  6. Розрізаємо батон, виймаємо м’якуш, кришимо (можна змочити водою і гарненько віджати), відправляємо в миску з тріскою.
  7. Солимо і перчимо за своїм смаком, перемішуємо. Показник якості рибного фаршу – він не прилипає до рук.

Поради кухарчуком

  • Якщо фарш сухуватий, батон годі й віджимати або додати 1-2 ст.л. міцного рибного бульйону;
  • Білий хліб – це зайві калорії. Щоб зменшити енергетичну цінність страви, батон можна замінити розпареними пластівцями вівса або ж половиною склянки сухої манки (їй потрібно буде дати час набрякнути);
  • Приготування на пару без масла – відмінний варіант для суворої дієти;
  • 1 столова ложка майонезу, додана в фарш, навпаки, зробить страву більш ситним і ніжним.

Формуємо з фаршу котлетки і відправляємо на сковороду з розігрітим (але не закипілої!) Маслом. Смажимо до золотистого.

Відмінним гарніром до такого рибному частування може стати рис або дрібно нашаткована капуста з молодим огірочком, заправлена ​​соком свіжого лимона.

Котлети з рибного фаршу тріски з сиром

Як приготувати сирні котлети з фаршу тріски

Складові

  • Тріскових філе – півкіло + –
  • Сир середньої жирності – 250 г + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 велика головка + –
  • Яйце – 1 шт. + –
  • Зелень (петрушка, кріп) – невеликий пучок + –
  • Сік лимона – з 1 шт. + –
  • Оливкова олія – ​​2-3 ст.л. + –
  • Сіль – 1/3 ч.л. або за смаком + –
  • Чорний перець – щіпка + –
  • Хліб білий – 4 шматочки + –
  • Сухарі для панірування – 0,5 склянки + –

Приготування котлет з фаршу тріски з сиром

Поєднання рибного і сирного смаків – це казковий подарунок для гурманів! До того ж кисломолочний продукт надає котлеток особливу ніжність, і вони стають надзвичайно м’якими.

  1. Чистимо цибулю, дрібніше і злегка підрум’янюємо на маслі.
  2. Соком лимона поливаємо філе, маринуємо з півгодинки і пускаємо в м’ясорубку разом з попередньо замоченим в теплій воді хлібом.
  3. З’єднуємо фарш і цибулю, додаємо гарненько протертий сир, помиту і посічену зелень, солимо-перчимо і заважаємо.
  4. Робимо котлети, мачає в сухарі і відправляємо на сковорідку, в добре нагріту олію. Зарум’янюється на вогні середньої інтенсивності.

Щоб вироби вийшли не тільки смачними, але ще і м’якими, складаємо всю партію в сотейник, ллємо близько склянки води або курячого бульйону і Томім під кришкою близько 20 хвилин на слабкому вогні.

Читайте ще схожі записи:


Новорічні рибні страви

Котлетки з тріски «з секретом»

Здивувати гостей можна, заховавши в кожну котлетку по креветці. Рибну основу для такого частування готуємо традиційно, тільки перцю потрібно класти менше звичайного.

Складові

  • Філе риби тріски – 1 кг;
  • Цибулина – 2 шт .;
  • Яйце – 4 шт .;
  • Креветки варені – близько 300 г;
  • Масло рослинне (без запаху) – 0,5 ст .;
  • Хліб – 3 скибки;
  • Молоко – 1 ст .;
  • Сухарі для панірування – 1 стакан;
  • Сіль – 1/2 ч.л. або за смаком;
  • Перець – на кінчику ножа.

Рецепт незвичайних котлеток з тріски

Як зробити котлетки з тріски

  • Робимо фарш з риби і цибулі, додаємо розмочений в молоці хліб (без кірок), 1 яйце, солимо, перцю додаємо трохи, заважаємо.
  • З рибної основи робимо коржик, кладемо в неї одну креветку, загортаємо, формуємо котлетку, мачає в збиті яйця, потім – в сухарі і смажимо в нагрітому маслі.

Подавати можна прямо з печі, а можна як і в попередньому рецепті протушкувати на маленькому вогні з бульйоном.

Риба – це благодатний продукт, з якого можна приготувати безліч простих і вишуканих страв на всі смаки. Котлети з фаршу благородної тріски по запропонованим рецептами сподобаються як любителям ситно і смачно поїсти, так і тим, хто змушений стежити за калорійністю їжі.

Залежно від інгредієнтів і способу приготування, можна на свій розсуд варіювати енергетичну цінність і смак цього чудового частування.