Приготувати сімейний обід – завдання їх легких, особливо, якщо вашим домашнім є неможливою трапеза без м’яса. Щоб швидко впоратися з цим завданням – приготуйте фрикадельки з курячого фаршу з підливою. Смак і аромат цієї страви приємно здивує вас, а його рецепт надовго оселиться у вашій кулінарній книзі.
Як правильно приготувати фрикадельки з підливою
Мало хто вважає фрикадельки самостійним частуванням, в основному їх додають в суп. Але не варто недооцінювати їх, краще приготувати і пригостити ними всю сім’ю.
- На відміну від тефтелей фрикадельки готуються з чистого м’яса, без рису і будь-яких інших круп. Це робить їх менш калорійними, що дозволяє включати фрикадельки в розділ дієтичного харчування. Приготуйте їх з пряними травами і улюбленим соусом, тим самим влаштувавши собі смачний розвантажувальний день.
- Коли м’ясна суміш для фрикадельок буде готова – потрібно відразу приступати до формування кульок.
Якщо відставити фарш в сторону, то через деякий час в ньому з’явиться рідина, в такому випадку зробити ідеальні фрикадельки не вийде.
- Щоб м’ясо було соковитим і ароматним – потрібно обов’язково додати в рецептуру овочі. Ріпчасту цибулю, помідори, перець і всіляка зелень можуть стати основою підливи, яка відмінно доповнить фрикадельки.
- Найкраще приготувати фрикадельки на пару, а після – з’єднати їх з соусом. Для дитячого харчування такий варіант страви незамінний.
Корисне м’ясо без усіляких добавок, приготоване щадним способом, виключно позитивно вплине на організм вашої дитини.
- На святкову вечерю краще запекти фрикадельки в духовці – вони матимуть презентабельний вигляд і неймовірний смак. Тут потрібно приділити увагу соусу, адже від нього буде залежати смак страви. Не скупіться на інгредієнти: додайте різні спеції, трави, овочі і гриби.
- Подавати фрикадельки потрібно разом з підливою. За бажанням, можна запропонувати гарнір у вигляді рису, пюре, локшини і свіжих овочів.
Фрикадельки – то страва, де не потрібно працювати до сьомого поту, щоб приготувати гідне блюдо. Потрібно всього лише запастися потрібними продуктами і приділити час особистого часу.
Ви зможете з легкістю приготувати значну кількість м’яса на кілька сімейних обідів. Плюс цього частування – в тому, що подавати вироби можна з підливою і окремо.
Курячі фрикадельки зі сметаною підливою
Складові
для фрикадельок
- Куряче філе – 700 г + –
- Яєчний білок – 1 шт. + –
- Горілка – 2 ч.л. + –
- Оливкова олія – 1 ч.л. + –
- Пір’я зеленої цибулі – 30 г + –
- Сіль – за смаком + –
- Чорний перець – за смаком + –
для підливи
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Морква – 1 шт. + –
- Сметана – 6-7 ст.л. + –
- Вода – 50 мл + –
- Сіль – за смаком + –
- Чорний перець – за смаком + –
- Паприка мелена – 1 щіпка + –
- Імбир мелений – 1 щіпка + –
- Рослинна олія – 3 ст.л. + –
Як приготувати курячі фрикадельки з підливою
- Філе курки вимийте, обсушити і порізати кубиками. Пропустіть кубики через м’ясорубку, потім покладіть в глибоку миску вийшов фарш.
- Зелену цибулю вимити, обсушити і дрібно поріжте. Додайте цибулю в миску з фаршем і перемішайте. Влийте оливкова олія, додайте спеції, горілку і яєчні білки. Швидкими рухами вимішайте м’ясну суміш.
- Сформуйте невеликі кульки (розміром з горіх). За бажанням, відваріть їх у підсоленій воді. Найкращий варіант – приготувати вироби на пару протягом 20-25 хвилин.
- Поки фрикадельки варяться, зробіть підливу для них. Ріпчасту цибулю і моркву очистіть і ретельно вимийте. Лук наріжте півкільцями, а моркву -довжину тонкими смужками.
- У сковорідку вилийте масло і Відведіть туди цибулю з морквою. Приправте все сіллю і перцем, а потім тушкуйте овочі, поки вони не стануть м’якими.
- Сметану розбавте водою і вилийте в сковорідку до овочів. Посипте спеціями, перемішайте і готуйте підливу ще 5 хвилин. Після – накрийте кришкою і відставте в сторону.
- Готові м’ясні кульки викладіть в порційні тарілки і зверху полийте підливою. Прикрасьте блюдо свіжою зеленню.
Як доповнення до такого м’ясного частування запропонуйте свіжі овочі і грінки з чорного хліба. Без сумніву, курячі фрикадельки дуже сподобаються вашим діткам навіть без підливи.
Фрикадельки курячі з печерицями в духовці
Ароматні і соковиті м’ясні вироби з печерицями краще, ніж в духовці, неможливо приготувати. І фрикадельки – не виняток, курячі запечені кульки прикрасять будь-яке застілля. Тихий сімейний вечерю в компанії цієї страви стане ще тепліше і душевніше.
Складові
для фрикадельок
- Курячий фарш – 800 г;
- Печериці – 200 г;
- Сіль, перець – за смаком;
- Свіжий базилік – 2 гілочки;
- Яєчний білок – 1 шт .;
- Білий перець – 1 щіпка;
- Крохмаль – 1,5 ст.л.
для підливи
- Ріпчасту цибулю – 1 шт .;
- Томатний сік – 100 мл;
- Печериці – 200 г;
- Домашній майонез – 70 г;
- Кип’ячена вода – 3 ст.л .;
- Сіль, перець – за смаком;
- Петрушка – 20 м
Як приготувати фрикадельки з печерицями в духовці
- Візьміть свіжий курячий фарш і приправте його сіллю, а також – сумішшю перців.
- Печериці добре вимийте і подрібніть в блендері. Базилік вимийте і дрібно наріжте. Всипте подрібнені продукти до м’яса і перемішайте.
- Тепер додайте до маси крохмаль і білок, ще раз добре перемішайте. Сформуйте з фаршу невеликі кульки.
- Візьміть глибоку форму для випічки, змастіть її рослинним маслом. Викладіть фрикадельки на невеликій відстані один від одного. Поставте форму в розігріту духовку і готуйте фрикадельки 10 хвилин при температурі 180 ° С.
- У цей час приготуйте підливу: цибулю і зелень вимийте і наріжте. Гриби вимийте і наріжте пластинами.
- Всі інгредієнти з’єднайте в одній мисці, посоліть, поперчіть і заправте майонезом, розведеним водою. Після цього влийте томатний сік і ще раз добре перемішайте ароматну підливу.
- Дістаньте форму з духовки і залийте готової підливою подпёкшіеся фрикадельки.
Запікайте м’ясо разом з підливою протягом 25 хвилин. Після закінчення зазначеного часу страва готова до вживання.
Викладіть готові фрикадельки з курячого фаршу з підливою на широку тарілку. На гарнір приготуйте картопляне пюре або спагетті. Чудове частування припаде до смаку всім членам вашої сім’ї.