Рецепт курячих фрикадельок з підливою

frikadelki-iz-kurinogo-farsha-s-podlivkoj.3jpg
Приготувати сімейний обід – завдання їх легких, особливо, якщо вашим домашнім є неможливою трапеза без м’яса. Щоб швидко впоратися з цим завданням – приготуйте фрикадельки з курячого фаршу з підливою. Смак і аромат цієї страви приємно здивує вас, а його рецепт надовго оселиться у вашій кулінарній книзі.

Як правильно приготувати фрикадельки з підливою

Мало хто вважає фрикадельки самостійним частуванням, в основному їх додають в суп. Але не варто недооцінювати їх, краще приготувати і пригостити ними всю сім’ю.

  • На відміну від тефтелей фрикадельки готуються з чистого м’яса, без рису і будь-яких інших круп. Це робить їх менш калорійними, що дозволяє включати фрикадельки в розділ дієтичного харчування. Приготуйте їх з пряними травами і улюбленим соусом, тим самим влаштувавши собі смачний розвантажувальний день.
  • Коли м’ясна суміш для фрикадельок буде готова – потрібно відразу приступати до формування кульок.

Якщо відставити фарш в сторону, то через деякий час в ньому з’явиться рідина, в такому випадку зробити ідеальні фрикадельки не вийде.

  • Щоб м’ясо було соковитим і ароматним – потрібно обов’язково додати в рецептуру овочі. Ріпчасту цибулю, помідори, перець і всіляка зелень можуть стати основою підливи, яка відмінно доповнить фрикадельки.
  • Найкраще приготувати фрикадельки на пару, а після – з’єднати їх з соусом. Для дитячого харчування такий варіант страви незамінний.

Корисне м’ясо без усіляких добавок, приготоване щадним способом, виключно позитивно вплине на організм вашої дитини.

  • На святкову вечерю краще запекти фрикадельки в духовці – вони матимуть презентабельний вигляд і неймовірний смак. Тут потрібно приділити увагу соусу, адже від нього буде залежати смак страви. Не скупіться на інгредієнти: додайте різні спеції, трави, овочі і гриби.
  • Подавати фрикадельки потрібно разом з підливою. За бажанням, можна запропонувати гарнір у вигляді рису, пюре, локшини і свіжих овочів.

Як правильно робити курячі фрикадельки з підливою

Фрикадельки – то страва, де не потрібно працювати до сьомого поту, щоб приготувати гідне блюдо. Потрібно всього лише запастися потрібними продуктами і приділити час особистого часу.

Ви зможете з легкістю приготувати значну кількість м’яса на кілька сімейних обідів. Плюс цього частування – в тому, що подавати вироби можна з підливою і окремо.

Курячі фрикадельки зі сметаною підливою

Готуємо фрикадельки з фаршу курки з підливою зі сметани

Складові

для фрикадельок

  • Куряче філе – 700 г + –
  • Яєчний білок – 1 шт. + –
  • Горілка – 2 ч.л. + –
  • Оливкова олія – ​​1 ч.л. + –
  • Пір’я зеленої цибулі – 30 г + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Чорний перець – за смаком + –

для підливи

  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Морква – 1 шт. + –
  • Сметана – 6-7 ст.л. + –
  • Вода – 50 мл + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Чорний перець – за смаком + –
  • Паприка мелена – 1 щіпка + –
  • Імбир мелений – 1 щіпка + –
  • Рослинна олія – ​​3 ст.л. + –

Як приготувати курячі фрикадельки з підливою

  1. Філе курки вимийте, обсушити і порізати кубиками. Пропустіть кубики через м’ясорубку, потім покладіть в глибоку миску вийшов фарш.
  2. Зелену цибулю вимити, обсушити і дрібно поріжте. Додайте цибулю в миску з фаршем і перемішайте. Влийте оливкова олія, додайте спеції, горілку і яєчні білки. Швидкими рухами вимішайте м’ясну суміш.
  3. Сформуйте невеликі кульки (розміром з горіх). За бажанням, відваріть їх у підсоленій воді. Найкращий варіант – приготувати вироби на пару протягом 20-25 хвилин.
  4. Поки фрикадельки варяться, зробіть підливу для них. Ріпчасту цибулю і моркву очистіть і ретельно вимийте. Лук наріжте півкільцями, а моркву -довжину тонкими смужками.
  5. У сковорідку вилийте масло і Відведіть туди цибулю з морквою. Приправте все сіллю і перцем, а потім тушкуйте овочі, поки вони не стануть м’якими.
  6. Сметану розбавте водою і вилийте в сковорідку до овочів. Посипте спеціями, перемішайте і готуйте підливу ще 5 хвилин. Після – накрийте кришкою і відставте в сторону.
  7. Готові м’ясні кульки викладіть в порційні тарілки і зверху полийте підливою. Прикрасьте блюдо свіжою зеленню.

Рецепт класичних фрикадельок з курочки з підливою

Як доповнення до такого м’ясного частування запропонуйте свіжі овочі і грінки з чорного хліба. Без сумніву, курячі фрикадельки дуже сподобаються вашим діткам навіть без підливи.

Фрикадельки курячі з печерицями в духовці

Ароматні і соковиті м’ясні вироби з печерицями краще, ніж в духовці, неможливо приготувати. І фрикадельки – не виняток, курячі запечені кульки прикрасять будь-яке застілля. Тихий сімейний вечерю в компанії цієї страви стане ще тепліше і душевніше.

Складові

для фрикадельок

  • Курячий фарш – 800 г;
  • Печериці – 200 г;
  • Сіль, перець – за смаком;
  • Свіжий базилік – 2 гілочки;
  • Яєчний білок – 1 шт .;
  • Білий перець – 1 щіпка;
  • Крохмаль – 1,5 ст.л.

для підливи

  • Ріпчасту цибулю – 1 шт .;
  • Томатний сік – 100 мл;
  • Печериці – 200 г;
  • Домашній майонез – 70 г;
  • Кип’ячена вода – 3 ст.л .;
  • Сіль, перець – за смаком;
  • Петрушка – 20 м

Як приготувати фрикадельки з печерицями в духовій шафі

Як приготувати фрикадельки з печерицями в духовці

  1. Візьміть свіжий курячий фарш і приправте його сіллю, а також – сумішшю перців.
  2. Печериці добре вимийте і подрібніть в блендері. Базилік вимийте і дрібно наріжте. Всипте подрібнені продукти до м’яса і перемішайте.
  3. Тепер додайте до маси крохмаль і білок, ще раз добре перемішайте. Сформуйте з фаршу невеликі кульки.
  4. Візьміть глибоку форму для випічки, змастіть її рослинним маслом. Викладіть фрикадельки на невеликій відстані один від одного. Поставте форму в розігріту духовку і готуйте фрикадельки 10 хвилин при температурі 180 ° С.
  5. У цей час приготуйте підливу: цибулю і зелень вимийте і наріжте. Гриби вимийте і наріжте пластинами.
  6. Всі інгредієнти з’єднайте в одній мисці, посоліть, поперчіть і заправте майонезом, розведеним водою. Після цього влийте томатний сік і ще раз добре перемішайте ароматну підливу.
  7. Дістаньте форму з духовки і залийте готової підливою подпёкшіеся фрикадельки.

Запікайте м’ясо разом з підливою протягом 25 хвилин. Після закінчення зазначеного часу страва готова до вживання.

Викладіть готові фрикадельки з курячого фаршу з підливою на широку тарілку. На гарнір приготуйте картопляне пюре або спагетті. Чудове частування припаде до смаку всім членам вашої сім’ї.