Рецепт дитячих курячих фрикадельок

frikadelki-iz-kurinogo-file-dlya-detej
Багато мам не з чуток знають, яких зусиль коштує змусити дитину з’їсти щось із цільного м’яса або фаршу. Тим часом, м’ясні страви обов’язково повинні бути присутніми в раціоні малюка, а тому потрібно придумати як приготувати страву так, щоб малюк його неодмінно оцінив, наприклад, зробити фрикадельки з курячого філе для дітей. Таке ласощі не тільки забирає мінімум часу, а й за смаком виходить чудовим, так що маленький гурман точно не встане з столу, поки все не з’їсть.

Духові дитячі фрикадельки з курячого фаршу

Якщо ви хоч раз в житті намагалися приготувати щось з курячого фаршу, особливо того, який виготовлений з філе кури, то ви знаєте, що він виходить неймовірно сухим. Звичайно, те, що продукт зовсім нежирний і дієтичний – це добре, але от діти часто від таких страв відмовляються. Давайте ж збільшимо соковитість фрикаделей за допомогою сиру!

Дитячі фрикадельки з курки приготовані в духовці

Складові

  • Куряче філе – 500 г;
  • Яйце куряче – 1 шт;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт;
  • Твердий сир – 200-300 г;
  • Панірувальні сухарі – 2-3 ст.л .;
  • Дитячий томатний кетчуп – 1 ч.л .;
  • Паприка, гранульований часник – ½ ч.л .;
  • Сіль і перець – за смаком.

Як готуються дитячі фрикадельки з сиром в духовці

  1. Куряче філе миємо, чистимо від сполучних тканин, шматочків кісток і перетворюємо в фарш. Це можна робити як за допомогою м’ясорубки, так і блендером, правда в другому випадку часу це забере значно більше.
  2. Лук очищаємо від лушпиння і ріжемо на великі четвертини. Відправляємо їх в блендер або м’ясорубку. Якщо ви використовуєте вже готовий фарш і велика кількість кухонної техніки вам бруднити не хочеться, то просто натріть цибулину на тертці.
  3. Твердий сир можна подрібнити блендером, або також натерти. Тут все залежить від ваших уподобань. Якщо вам хочеться, щоб в Фрикаделі траплялися місця з розплавленим сиром – натираємо, якщо ж вам потрібна лише соковитість і сирний присмак – перетворюємо сирок в крихту блендером.
  4. У глибокій ємності змішуємо фарш, куряче яйце, перемелений цибулю і його сік, подрібнений сир і панірувальні сухарі. Сюди ж додаємо дитячий кетчуп (якщо його немає, візьміть ложечку домашнього кетчупу, або перемеліть блендером четвертинку помідора). Всипаємо паприку і часник.
  5. Все вимішуємо і трохи присаливаем і перчимо.
  6. Застеляємо деко фольгою, руками формуємо маленькі фрикадельки і викладаємо на поверхню. Якщо сильно переживаєте, що мітболли пригорять – налийте трохи води.
  7. Духовку розігріваємо до 200 градусів і ставимо випікати наші фрикадельки на 20-25 хвилин, поки вони не зарум’яняться.

Такі фрикадельки можна нанизувати на шпажки і давати ласувати ними дітям разом з домашніми соусами. Або ж ви просто можете покласти їх до пюре, макаронів, рису або гречки – з такою стравою будь-який гарнір «полетить» з тарілок за лічені секунди.

Рецепт фрикадельок з філе курки для дитини в 1 рік

Для самих маленьких гурманів фрикадельки найкраще відварювати або готувати на пару. Склад такого блюда значно спрощений – з нього виключаються спеції і будь-які соуси. Але це тимчасовий захід, адже зовсім скоро карапуз буде харчуватися практично як дорослий, а поки краще приготувати ось такі безпечні м’ясні кругляши.

Як зробити фрикадельки з курячого м'яса для дітей один рік

Складові

  • Куряче або індиче філе – 500 г;
  • Вершки 20% – 1-2 ст.л .;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт;
  • Борошно вищого сорту – 2-3 ст.л .;
  • Сіль – щіпка.

Як приготувати фрикадельки з курки для маленьких дітей

Для крихіток краще використовувати тільки власноруч приготований фарш, оскільки так ви будете точно знати, з м’яса якої якості буде зроблено ваше блюдо.

  1. Філейку курки або індички готуємо як в попередньому рецепті, обмиваємо і перетворюємо в фарш. Найкраще це робити блендером – так він вийде максимально подрібненим.
  2. Чистимо цибулю і також подрібнюємо його в блендері. Або ж ви можете його натерти на дрібній тертці. Слідкуйте за тим, щоб великі шматки не потрапили в страву, інакше така «знахідка» може сильно засмутити їдця в процесі дегустації.
  3. Змішуємо подрібнену цибулю і фарш. Вливаємо сюди ж вершки і трохи присаливаем. Таке маленьке кількість солі ніяк не зашкодить дитині, зате фрикадели вийдуть куди смачніше, навіть якщо для дорослої людини вони будуть здаватися зовсім солоними.
  4. Всипаємо борошно, вона нам потрібна для того, щоб сформувати з фаршу кругляши. Якщо форма для вас не має особливого значення, то можете знизити кількість борошна до 1 ст.л. і запускати м’ясні кульки в воду за допомогою чайної ложки.
  5. Ставимо на вогонь каструлю середнього розміру з холодною очищеною водою. Для півкіло фаршу буде досить 2-3 літрового обсягу.
  6. Доводимо до кипіння і починаємо завантажувати фрикадели. Якщо засипали багато борошна – намочують руки прохолодною водою, беремо трохи фаршу і катаємо кругляшки. Якщо ж муки додавали мало або не засипали взагалі – зачерпує вологою чайною ложкою трохи фаршу, підносимо до води і пальцем скидаємо фарш акуратно в каструлю. Таким чином м’ясо не преварітся до ложки, як трапляється, якщо її опускати в воду.
  7. Скільки варити такі фрикадельки? Залежить від кількості води і фаршу, але в середньому час приготування не перевищує 25-30 хвилин.

Завдяки тому, що ми не додавали куряче яйце, фрикадели виходять не жорсткими, а дуже м’якими. Крім того, вони відрізняються підвищеною соковитістю – це заслуга жирних вершків.

Смажені фрикадельки для дітей

Як посмажити фрикадельки для дитини з курочки

Складові

  • Курячий фарш – 1 кг + –
  • Панірувальні сухарі – 3-4 ст.л. + –
  • Яйця курячі – 2 шт + –
  • Кмин – 2 ч.л. + –
  • Паприка – 1 ч.л. + –
  • Імбир мелений – 1 ч.л. + –
  • Часник – 1 зубок + –
  • Рослинна олія – ​​4 ст.л. + –

Як посмажити фрикадельки з курячого фаршу для дитини

  1. Тут ми беремо вже готовий фарш, але якщо ви хочете, можете виготовити його самостійно.
  2. У глибоку миску викладаємо фарш, всипаємо панірувальні сухарі, розбиваємо яйця і спеції.
  3. Часник чистимо і пропускаємо через прес, додаємо до інших інгредієнтів.
  4. Все добре перемішуємо.
  5. У сковороду наливаємо рослинне масло і нагріваємо його на середньому вогні.
  6. З фаршу формуємо маленькі кульки і акуратно опускаємо на сковороду в один шар, щоб між шарами залишалося трохи вільного простору.
  7. Обсмажуємо протягом 3-5 хвилин, постійно перевертаючи за допомогою плоскої лопатки. Коли фрикадели схопляться, можна їх обсмажувати катаючи по сковороді нахиляючи і обсмикуючи її за ручку в різні боки. Так кульки прожаряться рівномірно з усіх боків.

Дивно, але такі фрикадельки з курячого філе для дітей зникають зі столу в мить ока, оскільки від дегустації не можуть втриматися і дорослі. Ви можете покласти маленькі ароматні кульки в сендвіч, загорнути зі свіжими овочами в лаваш або просто наколоти на вилку і вмочати в будь-якої соус.