З появою м’ясорубок асортимент страв досяг небувалих висот, до того ж, перекручене м’ясо значно економить час готування.
І якби свого часу Урбан Дюбуа – кухар князя Орлова, мав в своєму розпорядженні цю технологію, то приготував би він картопля по-французьки з фаршем, і ніяк інакше. З рубаною телятиною це частування знаходить абсолютно нове, оригінальне смакове звучання, картопля просочується м’ясними соками і блюдо стає дуже ніжним.
Який фарш для м’яса по-французьки краще
Оскільки в оригіналі «Veau Orloff« готувалося з телятини, то і для приготування фаршу до цієї страви найкраще вибрати філе яловичини або м’ясо молодих бичків.
Перекручувати фарш в даному випадку потрібно дрібно, особливо, якщо м’ясо жилаве. Але якщо ви вибираєте для роботи найчистішу вирізку, то велика рубка стане найбільш оптимальним варіантом.
Для приготування дієтичного та маложирного фаршу для запіканок найкраще вибирати:
- Лопаткову частина туші.
- Огузок.
- Кострец.
Однак для тих, хто любить блюдо посочнее, найкраще взяти на перекруткі:
- Грудинку.
- Очеревину.
- Крайову крайку.
Таке м’ясо має високі смакові якості і має жирові прошарки, що робить фарш більш соковитим, проте в цілому блюдо вийде більш калорійним.
При перекручуванні м’яса в фарш потрібно додати:
- Трохи чорного перцю (½ ч.л. на кіло м’якоті) і велику сіль (кухонну кам’яну). Розрахунок кількості солі простий: на 1 кг філе потрібно приблизно 1 ч.л. солі.
- Щоб зробити фарш більш ніжним і соковитим, найкраще додати в його склад трохи холодної води, майонезу або трохи вершкового масла.
- Якщо ви любите часник, то і його в невеликій кількості можна ввести до складу м’ясної маси, буквально 2 невеликі часточки на 1 кг.
Читайте ще схожі записи:
Рецепт м’яса по-французьки в духовці
Як зготувати м’ясо по-французьки в мультиварці
Картопля по-французьки з фаршем в духовці
Складові
- Яловичий фарш – 0,5-0,75 кг + –
- Цибуля ріпчаста – 2 шт. + –
- Гриби свіжі – 0,5 кг + –
- Картопля середній – 8-10 шт. + –
- Помідори свіжі – 2 шт. + –
- Болгарський перець (зелений) – 1 шт. + –
- Сіль велика – 2 ч.л. + –
- Сир напівм’який – 80-120 г + –
- Майонез – 3 ст.л. + –
- Часник – 1 часточка + –
- Перцевий порошок – 1/2 ч.л. + –
- Яйця курячі – 1 шт. + –
- Вода – 2,5 стопки + –
Як приготувати картоплю по-французьки з фаршем
Пропонуємо вам покроковий рецепт традиційної французької запіканки з картоплі, яку запросто можна зробити всього за півгодини. Це один з кращих варіантів частування на швидку руку, яке і на свято не соромно подати, і до столу в якості основного частування можна гордо піднести.
Нарізаємо і обсмажуємо продукти на сковороді
- Фарш солимо, перчимо. Якщо він сухуватий, то вливаємо в нього 1-2 стопки води (холодної) і прибираємо в сторону відлежатися.
- Картоплю чистимо від шкірки і шаткуємо поперек кружками (тоненько).
- Нарізаємо невеликими скибочками гриби і перекладаємо їх в сковороду, додавши трохи рослинного масла. Обсмажувати гриби повинні 10 хвилин при постійному помішуванні на великому вогні.
- Тим часом ріпчасту цибулю нарізаємо дрібними кубиками і відправляємо на обжарку до грибів. Час спільної термообробки грибів з цибулею становить 5-7 хвилин, після чого сковороду в вогню знімаємо, і солимо піджарку за смаком.
- Болгарський перець ріжемо тонкою соломкою, а томати – кружальцями, розміром 7 мм.
Робимо соус для заправки м’яса по-французьки
- Для приготування соусу потрібно майонез змішати з подрібненим часником, половиною стопки води і збитим яйцем.
Збираємо блюдо і відправляємо його в розігріту духовку
- Ставимо прогріватися духовку до 200-220 ° С.
- Збираємо запіканку:
- У промаслений жароміцних форму викладаємо рівним шаром, внахлест, картопляні гуртки, присипаємо їх невеликий дрібкою солі.
- Далі розподіляємо по картоплі м’ясний фарш і знову вкриваємо його залишилися картоплею.
- Слідом йде шар грибів з цибулею, далі пересипаємо всі перцевої соломкою і укладаємо зверху томатні гуртки.
- Тепер м’ясо по-французьки заливаємо майонезним соусом і посипаємо, накришених дрібною стружкою, сиром.
5. У прогріту піч прибираємо деко на 40-60 хвилин.
У процесі випікання необхідно відстежувати наявність соусу: якщо рідина випарується, то потрібно підлити трохи води, щоб картопля не прилип до дна.
Чудовим доповненням до такої запіканці стане легкий салат:
- Овочевий салат з руколою в незвичайному обрамленні
- Легкий салат з огірків і яєць
- Класичний грецький салат з фетою і помідорами
М’ясо по-французьки з картоплею і фаршем в мультиварці
Запікати м’ясо з фаршу по-французьки можна як в конвекційної і газовій духовці, так і в головній кухонної помічниці – мультиварці.
Наш рецепт покроково розповість, як зробити це просте, швидке і при всьому при цьому смачне вишукану страву своїми руками на ваших улюблених домашніх кухнях, або в умовах далеких від ідеальних, але з наявністю мультіпечкі.
Складові
- Телятина (вирізка) – ½ кг;
- Перцева мелена суміш – ½ ч.л .;
- Цибуля ріпчаста – 1 шт .;
- Сметана маложирна – 85 г;
- Сир «Гауда» – 130 г;
- Сіль кухонна – за смаком;
- Картопля велика – 3-4 бульби.
Як приготувати м’ясо по-французьки з телячого фаршу
- Теляче філе нарізаємо довгастими шматочками і пропускаємо через м’ясорубку з крупною насадкою. Фарш має вийти такий же консистенції, як і рубаний.
- Додаємо в м’ясну суміш 0,5 ч.л. крупної солі і перець за вашим смаковим уподобанням.
- Картоплю чистимо і нарізаємо невеликими брусочками.
- Ріпчасту цибулю слід подрібнити тоненькими півкільцями.
- На змащеному дні мультіварочной форми розкладаємо присолені картопляні брусочки і змащуємо їх 1 ст.л. сметани.
- Далі укладаємо весь рубаний фарш, а поверх нього – цибулю. Залишки сметани змішуємо з сіллю і двома стопками води, після чого заливаємо запіканку отриманим соусом.
- Поверх усього натираємо весь сир. Якщо ви любите багато сиру, то беріть 120-130 г, якщо не є любителем цього продукту, то вистачить і 70-80 г.
- Прибираємо форму в мультіпечку, закриваємо кришку агрегату (прикриваємо до клацання), встановлюємо на панелі завдань режим «Випічка» і таймер на 50 хвилин.
Приготування картоплі по-французьки з фаршем, навіть для необізнаних на кухні господинь, стане справою нескладним і цікавим. Це дуже смачне блюдо чудово впишеться в будь-який святкове меню, і що особливо важливо – будь-який рецепт не має строгих рамок.
Як ви встигли помітити, в складі цього частування можуть бути як традиційні продукти (м’ясо, картопля і сир), так і ще багато інших додаткових інгредієнтів: гриби, томати, перець, морква, часник, соуси.