Рецепт биточків з курки на пару в мультиварці

Курячі биточки на пару в мультиварці
За допомогою сучасних автоматичних кухонних помічників готувати м’ясо птиці – одне задоволення. Ми пропонуємо вам прості, а головне – смачні рецепти, які навчать вас робити курячі битки на пару в мультиварці – по-справжньому смачне і ніжне блюдо. Такий обід припаде до душі всієї сім’ї, він цілком може стати самостійною стравою, подавати яке найкраще з салатом зі свіжих овочів.

Биточки з курячого фаршу з рисом: рецепт на пару

Як зробити курячі битки з рисом на пару

Складові

  • Рис – 1 ст. + –
  • Курячий фарш (або філе курки) – 300 г + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Яйця перепелині – 4 шт. + –
  • Морква – 1 невеликий коренеплід + –
  • Сіль – 2-3 щіпки + –
  • Кріп або петрушка (зелень) – 0,5 пучка + –
  • Чорний перець (запашний) – за смаком + –

Як приготувати битки з курячого м’яса з рисом в мультиварці

  • Якщо ви будете готувати котлетки з філе, то першим ділом його потрібно порізати на невеликі шматочки, і пропустити через м’ясорубку. Готовий фарш досить вийняти з упаковки, потім потрібно відбити масу, щоб котлетки вийшли ніжними і соковитими.
  • Додаємо в миску перепелині яйця, солимо і перчимо фарш, після чого розминаємо його руками, щоб зробити однорідним.
  • Тепер настає черга овочів: цибуля очищаємо від шкірки (або пропускаємо його через м’ясорубку, або дрібно рубаємо ножем), морква очищаємо і промиваємо під проточною водою, після чого натираємо на середній або крупній терочке.
  • Змішуємо овочі з фаршем, промиваємо зелень, і теж дрібно нарізаємо її. Знову перемішуємо масу для курячих битків, і поки що отставляем її в сторону.
  • Стакан рису промиваємо під холодною водою, поки що стікає рідина не стане прозорою.

Це важливо зробити для того, щоб рисинки були пружними, і не зварилися при готуванні на пару.

  • Потім відправляємо рис в чашу мультиварки, заливаємо 2-2,5 склянками води, і вибираємо режим «Варка». Встановлюємо час – 15 хвилин.
  • Практично готовий рис охолоджуємо, а потім змішуємо всі інгредієнти між собою. Формуємо з курячого фаршу та рису невеликі биточки.

Готуємо биточки з курки в мультварке на пару

  • У спеціальну ємність для парової готування укладаємо наші котлетки, наливаємо в чашу 2 склянки гарячої води, закриваємо мультиварку, і встановлюємо режим «Пароварка» на 15-20 хвилин.

Таке блюдо можна їсти навіть діткам дошкільного віку, а для дорослих членів сім’ї це стане корисним і низькокалорійним частуванням, яке вже точно не позначиться негативно на фігурі.

З чим подати дієтичні биточки з курки

Приготоване на пару м’ясо курки – це повністю дієтичне блюдо, яке відмінно підійде і діткам, і людям, які ведуть здоровий спосіб життя, а також дотримується принципів правильного харчування.

Якщо ви стежите за калоріями, то відмінним доповненням до такої страви стануть тушковані овочі, наприклад болгарський перець, кабачок або баклажан. Також можна подавати на стіл курячі битки з гарніром, зробленим з бобових культур.

А якщо покласти в фарш побільше рису, то не буде потрібно ніяких додаткових страв: биточки і так вийдуть досить ситними. В цьому випадку краще всього доповнити обід салатом з томатів і руколи, заправленим оливковою олією.

Биточки з курки під сметаною: рецепт на пару в мультиварці

Цей варіант приготування страви не є дієтичним, зате він напевно сподобається вашим домочадцям, адже такі курячі битки виходять дуже соковитими і смачними!

Складові

  • Курячий фарш – 0,3 кг;
  • Яйце куряче – 1 шт .;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт .;
  • Рис – 150 г;
  • Сметана 15% – 100 г;
  • Перець чорний – за смаком;
  • Сіль за смаком.

Як зробити курячі битки з рисом в сметанному соусі

  1. Спочатку приготуємо м’ясо: готовий фарш з курки необхідно відбити, а якщо у вас є куряче м’ясо, то пропускаємо його через м’ясорубку кілька разів, після чого також відбиваємо.
  2. Забиваємо в фарш яйце, солимо і перчимо масу за смаком. Після цього гарненько переминається фарш руками, роблячи його однорідним.
  3. Рис ретельно промиваємо під краном в друшляку, щоб він став повністю чистим і без білого нальоту. Зсипають його в чашу мультиварки, наливаємо туди воду, в пропорції 2 частини рідини на 1 частину рису (а ще краще відварити рис на курячому бульйоні). Встановлюємо програму «Варка» або «Рис», і засікаємо 15 хвилин.
  4. Далі приготуємо соус: головку цибулі очищаємо від лушпиння, промиваємо, і пропускаємо через м’ясорубку, додаємо сметану і, за бажанням, кладемо прянощі з сухих трав.
  5. Рис змішуємо з фаршем, вимішуємо масу, і скочується з неї биточки. Кладемо їх в мультіварочную чашу, вибираємо режим «Пароварка», і встановлюємо 10 хвилин.
  6. Коли час закінчиться – доготовляє наші битки на режимі «Гасіння». Для цього вливаємо в чашу сметанний соус, опускаємо в нього майже приготовані биточки, і встановлюємо ще 10 хвилин.

Легкі биточки з м'яса курки в сметанному соусі на пару

Частина соусу м’ясо і рис увберуть в себе, і у нас вийде неймовірно поживна і соковите частування. А щоб битки не надто розмокнули в процесі приготування – не перестарайтеся з кількістю води в момент варіння рису і використання пароварки.

Як зробити парові курячі битки смачніше

  1. Якщо ви не дотримуєтеся дієти, то спробуйте додати в фарш підсмажену цибульку – вийде і соковитіше, і ароматні.
  2. А ще куряче м’ясо дуже любить спеції і приправи, адже часто в процесі приготування на пару у курки пропадає яскраво виражений смак.
  3. Дуже смачно і незвично вийде, якщо до таких паровим курячих котлеток зробити домашній томатний соус (при цьому він може бути як солодкуватим, так і гострим).
  4. А якщо додати в томатну підливу кінзу, базилік або селера, то курячі битки вийдуть не тільки яскравіше за смаком, але і помітно привабливіше на вигляд.

Як смачно приготувати парові биточки з курячого філе

5. Ще один універсальний спосіб – використання твердого сиру. Цей інгредієнт чудово поєднується з курячим м’ясом і добре доповнює смак парових биточків, які нерідко виходять кілька пріснуватими.

Як бачите, курячі битки на пару в мультиварці можуть бути самими різними: від дієтичних з мінімумом калорій до пряних і вишуканих.

Смачного!