Пісний салат з квасолею і грибами

Пісний салат з квасолею і грибамиРецепт пісного салату з квасолею і грибами привертає простотою і швидкістю приготування. Абсолютно всі складові страви вже готові до вживання – не потрібно нічого варити, смажити, запікати. З нарізки слід подрібнити пучок свіжої зелені, а вся інша робота полягає тільки в відкорковуванні банок і змішуванні продуктів. Справа кількох хвилин – все з’єднати, так заправити! Немає необхідності і в довгої просочення.

Салат виходить соковитим і смачним, сподобається не тільки тим, хто поститься, але і всім любителям швидких закусочних страв. Дотримуються посту в якості заправки вибирають соус без яєць і молочних продуктів, а решта може запросто використовувати звичний майонез – покупної або домашній.

Складові:Пісний салат з квасолею і грибами

  • квасоля консервована – 250 г;
  • кукурудза консервована – 250 г;
  • опеньки мариновані (або інші гриби) – 200 г;
  • сухарики житні – 80 г;
  • кріп – невеликий пучок;
  • часник – 1-2 зубці;
  • пісний майонез – до смаку;
  • сіль, перець – за смаком.

Пісний салат з консервованої квасолею і грибами рецепт

  1. Зерна консервованої кукурудзи відкидаємо на сито – стряхиваем від рідини, в якій вони перебували. Висипаємо в салатник.Пісний салат з квасолею і грибами
  2. Слідом зливаємо сік з квасолі. Цю рідину можна використовувати для приготування пісного майонезу. Зручно та економно – все піде у справу, не доведеться окремо купувати соус, та й склад у домашньої заправки буде куди привабливіше, ніж у фабричного продукту. Завантажуємо консервовану квасолю до кукурудзи.Пісний салат з квасолею і грибами
  3. Позбавляємо від маринаду опеньки або інші гриби, додаємо до загального салатник. Якщо використовуються великі екземпляри (грузді, масивні печериці і т.д.), попередньо злегка подрібнюємо їх ножем.Пісний салат з квасолею і грибами
  4. Для гостроти вичавлюємо через прес зубці часнику, для свіжості завантажуємо порубаний дрібно кріп. Дозування зелені довільна – від пари гілочок до цілого пучка.Пісний салат з квасолею і грибами
  5. Перед подачею на стіл додаємо сухарики, заправляємо суміш майонезом. Все перемішуємо, пробуємо, при необхідності солимо і перчимо. Завчасно кидати в салатник сухарики не потрібно – вони швидко вбирають вологу і розмокають, тому притримуємо їх окремо. Ті, хто вважає за краще абсолютно домашню кухню, без штучних ароматизаторів, можуть підсушити хліб самостійно в духовці за принципом крутонов для цезаря з куркою або на сковороді, як в рецепті цезаря з креветками. Але, звичайно, простіше і швидше використовувати покупні сухарі.Пісний салат з квасолею і грибами
  6. Відразу після заправки можна приступати до дегустації. Пісний салат з квасолею і грибами готовий!Пісний салат з квасолею і грибами
  7. Смачного!