Рецепт пісного салату з квасолею і грибами привертає простотою і швидкістю приготування. Абсолютно всі складові страви вже готові до вживання – не потрібно нічого варити, смажити, запікати. З нарізки слід подрібнити пучок свіжої зелені, а вся інша робота полягає тільки в відкорковуванні банок і змішуванні продуктів. Справа кількох хвилин – все з’єднати, так заправити! Немає необхідності і в довгої просочення.
Салат виходить соковитим і смачним, сподобається не тільки тим, хто поститься, але і всім любителям швидких закусочних страв. Дотримуються посту в якості заправки вибирають соус без яєць і молочних продуктів, а решта може запросто використовувати звичний майонез – покупної або домашній.
Складові:
- квасоля консервована – 250 г;
- кукурудза консервована – 250 г;
- опеньки мариновані (або інші гриби) – 200 г;
- сухарики житні – 80 г;
- кріп – невеликий пучок;
- часник – 1-2 зубці;
- пісний майонез – до смаку;
- сіль, перець – за смаком.
Пісний салат з консервованої квасолею і грибами рецепт
- Зерна консервованої кукурудзи відкидаємо на сито – стряхиваем від рідини, в якій вони перебували. Висипаємо в салатник.
- Слідом зливаємо сік з квасолі. Цю рідину можна використовувати для приготування пісного майонезу. Зручно та економно – все піде у справу, не доведеться окремо купувати соус, та й склад у домашньої заправки буде куди привабливіше, ніж у фабричного продукту. Завантажуємо консервовану квасолю до кукурудзи.
- Позбавляємо від маринаду опеньки або інші гриби, додаємо до загального салатник. Якщо використовуються великі екземпляри (грузді, масивні печериці і т.д.), попередньо злегка подрібнюємо їх ножем.
- Для гостроти вичавлюємо через прес зубці часнику, для свіжості завантажуємо порубаний дрібно кріп. Дозування зелені довільна – від пари гілочок до цілого пучка.
- Перед подачею на стіл додаємо сухарики, заправляємо суміш майонезом. Все перемішуємо, пробуємо, при необхідності солимо і перчимо. Завчасно кидати в салатник сухарики не потрібно – вони швидко вбирають вологу і розмокають, тому притримуємо їх окремо. Ті, хто вважає за краще абсолютно домашню кухню, без штучних ароматизаторів, можуть підсушити хліб самостійно в духовці за принципом крутонов для цезаря з куркою або на сковороді, як в рецепті цезаря з креветками. Але, звичайно, простіше і швидше використовувати покупні сухарі.
- Відразу після заправки можна приступати до дегустації. Пісний салат з квасолею і грибами готовий!
Смачного!