Яскраво-помаранчевий осінній овоч, який прийшов до нас ще з часів цивілізації інків, саме час є саме дощової осені. Якщо ви ніколи не чули про те, що його можна додавати в випічку, тоді сьогодні ми пропонуємо вам спробувати дивовижний і дуже красивий пиріг з гарбузом і яблуками. Дивовижний кисло-солодкий смак цієї осінньої випічки порадує всіх гурманів, а вже як незвично він виглядає на святковому столі – просто чудо!
Як спекти пиріг з гарбузом і яблуками
Складові
Для тесту
- Борошно пшеничне – 1,5 ст. + –
- Масло вершкове – 100 г + –
- Цукор-пісок білий – 50 г + –
- Сметана – 1 ст.л. + –
- Яєчний жовток – 1 шт. + –
- Панірувальні сухарі – 3 ст.л. + –
- Ванільний цукор – 0,5 ч.л. + –
- Розпушувач – 0,5 ч.л. + –
Для начинки
- Гарбуз – 400 г + –
- Яблуко – 2 шт. великого розміру + –
- Цукор-пісок білий – 75 г + –
- Масло вершкове – 100 г + –
- Кориця мелена – 1 ч.л. + –
- Імбир мелений – 0,5 ч.л. + –
- Мускатний горіх мелений – 0,5 ч.л. + –
для змащення
- Яєчний білок – 1 шт. + –
- Цукор-пісок білий – 1 ст.л. + –
Покроковий рецепт приготування яблучно-гарбузового пирога
Щоб пригостити домашніх і гостей цим чудовим пирогом – вам не буде потрібно нічого особливого. Гарбуз по осені можна купити в будь-якому магазині, яблука – тим більше, ну а складові для пісочного тіста, напевно, є на кухні будь-якої господині.
Замішуємо тісто на пиріг
- Вершкове масло разом з борошном і цукром рубаємо гострим ножем. Суміш повинна стати схожою на вигляд на крихти хліба.
- Додаємо до наших «крихтам» жовток курячого яйця, сметану, ванільний цукор і розпушувач – вимішуємо тісто щільне, обертаємо його харчовою плівкою і ховаємо в холодильник на півгодини.
Робимо начинку з гарбуза і яблук для випічки
- Для цього гарбуз моєму, очищаємо від шкірки і ріжемо м’якоть на красиві тонкі скибочки.
- Яблучка моєму, ріжемо тонкими часточками, видаливши насіння і серцевину. Шкірку з яблук знімати не обов’язково – це за бажанням.
- Переходимо до другого етапу приготування начинки: в сковороді розтоплюємо вершкове масло, додаємо до нього цукор і прогріваємо олійно-цукрову суміш на мінімальному вогні близько п’яти хвилин, постійно перемішуючи.
- Потім викладаємо в сковороду гарбузове скибочки і тушкуємо їх чверть години, після чого додаємо до них яблука, залишаємо на вогні ще п’ять хвилин, після -прісипаем корицею, мускатним горіхом і імбиром, акуратно заважаємо і знімаємо сковороду з плити.
Укладаємо тісто з начинкою в форму і випікаємо пиріг
- Тепер ми дістаємо форму, в якій будемо запікати наш пиріг, присипаємо її панірувальними сухарями, щоб тісто не прилипло.
- Вийняте з холодильника тісто поділяємо на дві частини так, щоб одна виявилася трохи більша за іншу: більшу частину тесту розгортаємо тонко, після чого викладаємо його в форму, закривши тестом дно і бортики.
- У форму на підготовлене тісто викладаємо ароматну гарбузово-яблучну начинку, акуратно розрівнюємо її, щоб вона була розподілена по всьому пирогу рівномірно.
- Той шматок тіста, що у нас залишився, ріжемо на смужки, закручуємо кожну з них спіралькою і красиво укладаємо поверх начинки, щоб вийшла сіточка.
- Яєчний білок збиваємо з цукром, змащуємо сумішшю наш пиріг, гріємо духову шафу до 200 ° С і відправляємо в нього форму з тестом і начинкою на сорок п’ять хвилин.
Ось і все – незвичайний, яскравий і дуже смачний пиріг з гарбузом і яблуками готовий. За бажанням, перед тим, як подавати випічку на стіл, ви можете присипати її цукровою пудрою – вийде ще смачніше.