Для смачної солодкої випічки завжди є місце на святковому столі, адже без неї практично неможливо уявити повноцінне чаювання.
Приготування таких страв зараз сильно спростилося, оскільки прогрес «приніс» в наш побут зручну техніку, тому тепер можна зробити пиріг на кефірі в мультиварці. Ми підібрали для вас одні з кращих рецептів, які дозволять зробити справжні ласощі і, при цьому, не змусять витратити на підготовку багато часу і сил.
Пиріг на кефірі з родзинками і волоськими горіхами в мультиварці
Складові
- Кефір – 200 мл + –
- Борошно пшеничне – 400 г + –
- Яйця курячі – 2 шт. + –
- Цукор-пісок білий – 200 г + –
- Розпушувач – 2 ч.л. + –
- Ванілін – 1 г + –
- Ізюм та горіхи – 1 жменя + –
- Рослинна олія – 100 мл + –
Як спекти в мультиварці пиріг на кефірі
- Для початку нам потрібно збити яйця разом з цукром. Для цього підійде будь-яка глибока ємність, наприклад, каструля, в ній ми і продовжимо наше приготування. Для зручності скористайтеся міксером.
- Кефір нам знадобиться не холодний, тому перед приготуванням пакет краще дістати на півгодини з холодильника. Вливаємо його до наших збитих яєць і сюди ж додаємо масло. Все ретельно перемішуємо.
- В окремій ємності змішуємо борошно, розпушувач і ванілін. Цю суху масу необхідно добре перемішати, щоб рівномірно розподілити всі інгредієнти.
- Тепер з’єднуємо наші рідкі і сухі компоненти, все перемішуємо. Сюди ж всипаємо митий родзинки і горіхи. Останні, до слова, краще попередньо обсмажити, це поліпшить їх смак. Ще раз все розмішуємо.
- Заключний етап перед випіканням – підготовка форми. Її стінки ми повинні добре промазати рослинним маслом, а після цього влити тісто.
6. Ставимо форму в мультиварку і вибираємо режим «Випічка». Час випікання дещо різниться у різних моделей, але зазвичай все приготування займає близько півтора години.
Вийнявши готовий пиріг з форми, ви можете прикрасити його цукровою пудрою, або ж покрити глазур’ю на свій вибір.
Рецепт шоколадного пирога на кефірі в мультиварці
Любителі шоколадних десертів будуть в повному захваті від цього пирога. Відмінною його рисою є неймовірна соковитість і багатий шоколадний смак.
Складові
- Кефір – 300 мл;
- Борошно пшеничне – 400 г;
- Яйця курячі – 3 шт .;
- Цукор-пісок білий – 200 г;
- Какао-порошок – 3 ст.л .;
- Масло вершкове – 50 г;
- Розпушувач – 1 ч.л .;
- Шоколад молочний – 1 плитка.
Як приготувати шоколадний пиріг в мультиварці
- Розбиваємо наші яйця в глибоку ємність і збиваємо їх. При наявності міксера це завдання сильно спроститься. Нам потрібно отримати хорошу піну.
- Тепер ллємо сюди ж кефір кімнатної температури, а також насипаємо наш цукор і розпушувач. Все добре заважаємо, поки все кристали цукру повністю не розчиняться.
- Не припиняючи помішування, починаємо потроху всипати борошно. Перемішувати потрібно до тих пір, поки наша маса не стане однорідною і в ній не залишиться ніяких грудочок.
- Тепер засипаємо какао-порошок і ще раз перемішуємо тісто.
- Приблизно половина нашого вершкового масла потрібно для змащування форми. Змащуємо її і виливаємо сюди наше тісто.
- Ставимо форму в мультиварку і вибираємо режим «Випічка». Процес приготування триває приблизно одну годину.
7. Поки наш пиріг печеться, ми займемося глазур’ю. На водяній бані розтоплюємо шоколад, а потім додаємо до нього залишки вершкового масла.
8. Дістаємо пиріг з мультиварки і наносимо на його поверхню рівномірно глазур.
Ви можете також урізноманітнити цей рецепт, додавши до топленого шоколаду трохи товчених горіхів. Найбільш шляхетний смак виходить, якщо це буде мигдаль.
Пиріг на кефірі в мультиварці: рецепт з варенням
Багато з нас прекрасно пам’ятають це солодкі ласощі, яке часто готували ще наші бабусі. Раніше для цього був необхідний духову шафу або навіть піч, а зараз кожен бажаючий може швидко приготувати улюблений пиріг в мультиварці, причому, смак його буде точно таким, як в дитинстві.
Складові
- Борошно пшеничне – 300 г;
- Яйця курячі – 3 шт .;
- Масло вершкове – 100 г;
- Цукор-пісок білий – 150 г;
- Кефір – 300 мл;
- Розпушувач – 1 ч.л .;
- Варення – 1,5 склянки.
Як готується пиріг на кефірі в мультиварці з варенням
- Насамперед використовуємо водяну баню, щоб розтопити наше вершкове масло.
- Після цього змішуємо цукор і масло, сюди ж додаємо яйця. Все гарненько збиваємо за допомогою міксера або віночка.
- В кефірі кімнатної температури розчиняємо наш розпушувач, додаємо до збитих яєць і продовжуємо процес перемішування.
- Тепер акуратно всипаємо в нашу рідина пшеничне борошно. Перемішуйте тісто до тих пір, поки воно не стане однорідним.
- Додаємо 1 склянку варення і ще раз все перемішуємо.
- Форму для випікання змащуємо невеликою кількістю вершкового масла. Виливаємо в неї тісто і ставимо в мультиварку, активувавши режим «Випічка».
Готується це блюдо близько години. Як ви пам’ятаєте, у нас залишилася ще половина склянки варення, їм ми покриваємо поверхню вже готового пирога (як глазур’ю в попередньому рецепті).
Приготований за таким рецептом, пиріг на кефірі в мультиварці виходить дуже ароматним і смачним. Крім того, він робиться з таких інгредієнтів, які досить часто зустрічаються в наших холодильниках. Це означає, що ви з легкістю зможете порадувати своїх близьких без походу в будь-якої магазин.