Підлива з яловичої печінки: рецепт з фото

Думаю, що багато хто розуміє, яку користь несуть організму субпродукти, але найбільший внесок у цій користь належить яловичої печінки.

Саме вона активно використовується в кулінарії багатьох країн світу, я теж вирішила не відставати і приготувала своє блюдо – підлива з яловичої печінки. Пропоную і вам зробити настільки корисне частування, повірте, воно виходить дуже смачним, досить лише правильно приготувати цей субпродукт.

Покроковий рецепт приготування підливи з яловичої печінки

Підливи Субпродукти (печінка, нирки, язик, серце)
Зімфіра БуньковаСтатьі автора

Підлива з яловичої печінки рецепт з фото
Підлива з яловичої печінки рецепт з фото

Складові

  • Яловича печінка – 300 г + –
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт. + –
  • Борошно пшеничне – 2 ст.л. + –
  • Кетчуп томатний – 2 ст.л. + –
  • Рослинна олія – ​​4 ст.л. + –
  • Вода – 1 л + –
  • Сіль – за смаком + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

Яловичу печінку промити під проточною водою і нарізати невеликими кубиками. Так її легше буде загасити і просочити томатним соусом, але про це далі.


  • Налити на сковороду достатню кількість соняшникової олії і нагріти його. Тільки після цього можна викласти в сковороду печінку. Посоліть її і смажте під кришкою на середньому вогні.


  • Поки можна почистити і нарізати цибулю.


  • Паралельно треба в невелику каструльку налити літр води, а потім підсолити її до смаку.


  • Додати в воду будь-томатний соус або кетчуп – на ваш розсуд. Поставити каструльку на вогонь до закипання води в ній.


  • Через 5 хвилин треба додати цибулю на сковороду до печінки і продовжити смажити.


  • Щоб підлива була густою – необхідно всипати в каструлю 2 ст.л. муки через ситечко.


  • Коли печінка стала золотистого кольору (а це станеться приблизно через 15 хвилин смаження) – перекладаємо її в каструльку з томатним густим соусом. Продовжити варити підливу протягом 40 хвилин на дуже повільному вогні.


  • Ну ось, власне, і все – підлива з яловичої печінки готова!


  • Рекомендую подавати підливу з будь-яким гарніром, рясно полив його густим соусом.

    Смачного!