Перець фарширований м’ясом

Будемо готувати улюблене багатьма блюдо – перець фарширований м’ясом. Це популярне блюдо в Болгарії та Молдові, звідки воно власне і прийшов до нас.

У Росії, це блюдо дуже поширене. Існує безліч варіантів приготування фаршированого перцю. Я поділюся з Вами своїм рецептом.

Перець фарширований це не тільки дуже смачно, але і готується дуже просто.

Перець фарширований м' src=

Щоб приготувати перець фарширований м’ясом нам знадобиться:

  • 8 болгарських перців,
  • 700 грам фаршу (беремо той фарш, який любимо, я взяла свинина, яловичина, курка),
  • 200 грам круглозерні рису,
  • 3 невеликих цибулини,
  • 1 велика морква,
  • 4 помідори,
  • сіль,
  • перець,
  • рослинна олія,
  • 1 літр води.

Рецепт приготування перцю фаршированого м’ясом.

Перш за все, нам необхідно підготувати продукти.

Рис замочити в холодній воді на 1 годину. Потім промити і відварити до напівготовності в злегка підсоленій воді. Остудити.

Цибулю почистити порізати.

Моркву почистити, натерти на крупній тертці.

Перець помити. Якщо перчик великий, то розрізаємо його навпіл, прибираємо насіння і акуратно вирізаємо ніжку.

З помідор видалити шкіру.

Приступимо до приготування фаршированого перцю.

Спочатку зробимо начинку для перчиком.

У фарш додамо рис, половину нарізаної цибулі і половину тертої моркви. Посолити, поперчити за смаком і гарненько все перемішати.

Начинимо перчики начинкою.

У велику каструльку (на жаль, у мене велика каструлька була зайнята, тому я готувала фарширований перець в мультиварці) Налити трошки олії, злегка обсмажити на ньому залишилися цибулю і моркву.

Помідори порізати дрібними кубиками і трохи обсмажити разом з цибулею і морквою.

викладемо перець фарширований в каструлю так, щоб вмістити все. Я викладала на бочок.

У воді розведемо чайну ложку солі (або за смаком). Акуратно заллємо воду в каструлю.

Доведемо до кипіння. Накриємо кришкою і будемо гасити 1 годину.

Подавати перчик гарячим зі сметанкою і зеленню.

Смачного!

Щоб дізнатися про нові рецепти, підпишіться на розсилку. Для цього введіть свій E-mail у поле нижче і натисніть “Підписатися!”.