Будемо готувати улюблене багатьма блюдо – перець фарширований м’ясом. Це популярне блюдо в Болгарії та Молдові, звідки воно власне і прийшов до нас.
У Росії, це блюдо дуже поширене. Існує безліч варіантів приготування фаршированого перцю. Я поділюся з Вами своїм рецептом.
Перець фарширований це не тільки дуже смачно, але і готується дуже просто.
Щоб приготувати перець фарширований м’ясом нам знадобиться:
- 8 болгарських перців,
- 700 грам фаршу (беремо той фарш, який любимо, я взяла свинина, яловичина, курка),
- 200 грам круглозерні рису,
- 3 невеликих цибулини,
- 1 велика морква,
- 4 помідори,
- сіль,
- перець,
- рослинна олія,
- 1 літр води.
Рецепт приготування перцю фаршированого м’ясом.
Перш за все, нам необхідно підготувати продукти.
Рис замочити в холодній воді на 1 годину. Потім промити і відварити до напівготовності в злегка підсоленій воді. Остудити.
Цибулю почистити порізати.
Моркву почистити, натерти на крупній тертці.
Перець помити. Якщо перчик великий, то розрізаємо його навпіл, прибираємо насіння і акуратно вирізаємо ніжку.
З помідор видалити шкіру.
Приступимо до приготування фаршированого перцю.
Спочатку зробимо начинку для перчиком.
У фарш додамо рис, половину нарізаної цибулі і половину тертої моркви. Посолити, поперчити за смаком і гарненько все перемішати.
Начинимо перчики начинкою.
У велику каструльку (на жаль, у мене велика каструлька була зайнята, тому я готувала фарширований перець в мультиварці) Налити трошки олії, злегка обсмажити на ньому залишилися цибулю і моркву.
Помідори порізати дрібними кубиками і трохи обсмажити разом з цибулею і морквою.
викладемо перець фарширований в каструлю так, щоб вмістити все. Я викладала на бочок.
У воді розведемо чайну ложку солі (або за смаком). Акуратно заллємо воду в каструлю.
Доведемо до кипіння. Накриємо кришкою і будемо гасити 1 годину.
Подавати перчик гарячим зі сметанкою і зеленню.
Смачного!
Щоб дізнатися про нові рецепти, підпишіться на розсилку. Для цього введіть свій E-mail у поле нижче і натисніть “Підписатися!”.