Печериці з картоплею в духовці

Печериці з картоплею в духовці
Зазвичай вечеря в будні не віщує на столі будь-яких кулінарних шедеврів і це зрозуміло, адже кому охота ліпити шедеври після трудового дня. Але не все так сумно, якщо поставити собі за мету, побалувати домашніх чимось особливим. Як щодо того, щоб приготувати шампіньйони з картоплею в сметані в духовці? Ця страва не тільки неймовірно смачне і нескладне у виконанні, але і має масу рецептів, залишилося лише озброїтися необхідними продуктами і вперед.

кулінарне розмаїття

Печериці – це той продукт, який дозволяє по максимуму реалізувати будь-які кулінарні фантазії, особливо якщо в компанії з ними йде картопля. Подібний харчової тандем здатний створювати безліч різних страв.

Наприклад, запечені в духовці фаршировані картоплею печериці капелюшки з легкістю розтоплять досвідчені серце будь-якого гурмана. Однак це лише один з безлічі різноманітних варіантів подібного продуктового співробітництва.

Як готувати: горщик або фольга

Одним з найбільш популярних ресторанних страв, яке легко можна приготувати в домашніх умовах, залишається картопля з грибами, запечена в фользі або в горщиках.

Дане блюдо і зовсім дозволяє створювати авторські рецепти. Додаючи овочі або крупи, кукурудзу, бобові, м’ясо, вершки і різні спеції можна отримувати кожного разу щось унікальне і дивно смачне.

Домашні заливки до страви

Також можуть різнитися і заливки для горшочних або формених рецептів. Це може бути звичайний овочевий або м’ясний бульйон або оригінальний соус. Відмінним рішенням стане омлетную основа або рідке тісто, яке, наприклад, найкраще використовувати в формах для кексів.

Картопля тушкована з шампіньйонами

Складаємо напівготові і подрібнені картоплю і гриби, цибулю і томати в форми і заливаємо основою. Після запікання виходить відмінний закусочний варіант такого, простого на перший погляд, страви з печериць і картоплі.

Добавка з твердого сиру

Для більшості рецептів найбільш частим гостем залишається тертий сир. І тут нема чого заперечити, адже апетитна ароматна тягнеться сирна скоринка здатна одним тільки своїм виглядом викликати непідробний апетит. І це, можна сказати, інтернаціональне кулінарне додаток.

Національний колорит у рецепті

Разом з тим не варто забувати і про національні кухарських фішках.

  • Наприклад, у італійців блюдо з печериць з картоплею обов’язково має включати томати.
  • У греків – маслини і фету.
  • Скандинавське ж частування просто немислимо без вершкової заливки або ніжного вершкового сиру.
  • Кавказька кухня в даний рецепт обов’язково включить велика кількість спецій і зелені.
  • Мексиканці безумовно додадуть чилі перець, адже гострота – це їх коник.

Загалом, що не говори, а слов’янський варіант найсмачніший і найкорисніший, оскільки передбачає наявність керамічних судин. Ось саме цей рецепт ми і будемо освоювати.

Печериці з картоплею в горщиках

Печериці з картоплею в горщиках

Складові

  • Картопля – 6 бульб + –
  • Печериці свіжі – 0,3 кг + –
  • Твердий сир – 0,2 кг + –
  • Лук-ріпка – 1 велика головка + –
  • Вершки 30% – 0,25 л + –
  • Сіль – щіпка або за смаком + –
  • Чорний перець мелений – 1/2 ч.л. + –
  • Мускатний горіх порошком – щіпка + –

Як готувати шампіньйони з картоплею

Ще в стародавній Русі почали освоювати готування в печах в керамічних горщиках, і потрібно відзначити такі страви відразу ж завоювали визнання слов’янської публіки.

І до цього дня народні кулінари активно використовують стародавню технологію предків, і картопля тушкована з шампіньйонами в духовці є одним з найбільш популярних горшочних рецептів.

Для початку нам необхідно належним чином підготувати продукти.

  1. Картоплю чистимо від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками з гранню 1,5 см. Ріпчасту цибулю шаткуємо тонкими півкільцями. Печериці же промиваємо під проточною водою і подрібнюємо 1/6 часточками.
  2. Тепер змішаємо в окремій ємності заправку з вершків, солі, мускатного горіха і перцю.
  3. Ну, а після всіх приготувань можна наповнювати горщики: на саме денце викладаємо картопляні кубики, потім лушпиння нарізку і третім шаром йдуть грибочки.
  4. Потім заливаємо в керамічний посуд вершковий соус і відправляємо їх на 35-45 хвилин в розігрітий до 200оС духовку.
  5. За 10 хвилин до закінчення готування горщики слід витягти з печі, в кожен з них засипати тертий на крупній тертці сир, після чого відправляємо їх назад в духовку допікати.

Подавати це вишукане блюдо слід прямо в керамічних ємностях з скибочкою хрусткого пшеничного хліба під будь-який овочевий салат.

Духовий картопля з грибами

Рецепти з печерицями та картоплею просто вражають своєю різноманітністю і смаком, і саме їм під силу перетворити буденний вечерю в званий.

Мінімум клопоту і тимчасових витрат, та й продуктовий набір для приготування картопляних бульб з дарами лісу в сметані в духовці самий що ні на є доступний. Крім того таке частування прикрасить і урочистий банкет, і буде до смаку всім гостям.

Складові

  • Свіжі гриби (шампіньйони) – 0,2 кг;
  • Грудка куряча – 0,3 кг;
  • Картопля – 7 бульб;
  • Томати – 3 шт .;
  • Ріпка-цибуля – 1 головка;
  • Сметана – 100 мл;
  • Часникові часточки – 2 шт .;
  • Масло вершкове – 1 ст.л .;
  • Сир – 120 г;
  • Сіль за смаком;
  • Перець мелений чорний – ¼ ч.л .;
  • «Хмелі-сунелі» – ½ ч.л .;
  • Зелена цибуля – 1 пучок;

Як приготувати шампіньйони з картоплею в духовці

Покрокове приготування

  1. Насамперед очищені картопляні бульби слід нарізати тонкими круглими пластинками. Це зручно робити за допомогою плоскої насадки на терку «Найсер Дайсер».
  2. Після цього злегка присаливаем картоплю і вистилає її на змащене маслом дно жароміцної форми.
  3. Потім ріжемо поперечними пластинками печериці і, трохи присолити, укладаємо їх другим шаром.
  4. Далі беремо куряче філе і подрібнюємо його невеликими кубиками, умащали спеціями і сіллю і вистилає поверх грибів.
  5. інкові тонкими кільцями і укладаємо поверх м’яса ріпчасту цибулю, на який також викладаємо тоненькі томатні кругляши.

заправка

Тепер же підготуємо заправку:

  • сметану змішуємо з пропущеним через прес часником,
  • додаємо ½ ч.л. «Хмелі-сунелі», дрібку солі і ¼ ч.л. порошкового чорного перчика.

Після цього заливаємо заправкою наше блюдо, а в завершенні поверх всього натираємо на дрібній тертці сир.

Випікатися блюдо має 40 хвилин при температурі 200оС.

Через відведений час ароматне і неймовірно смачне і гарне блюдо готове до подачі. Залишилося лише розкласти його по порційних тарілках і присипати подрібненою зеленню.

Печериці з картоплею, приготовані в духовці

Приготування нетривіальних страв зі звичайних продуктів часом здається нездійсненною завданням. Однак якщо мова заходить про картоплю і грибах, то тут кулінарним талантам є, де розвернутися.

Можна приготувати шампіньйони з картоплею в духовці, як в горщиках, так і в простій жароміцної формі. Разом з тим фольга стане відмінною підмогою в даному питанні. Не бійтеся експериментувати, і тоді приготування стане в радість і вам, і вашим домочадцям.