Оселедець дивовижна! Кісточки чудесним чином розчиняються. Смак дуже збалансований, кислинка ледь помітна, соєвий соус дає насичений смак. Дуже рекомендую! Відмінно вийде за таким рецептом і скумбрія, і мойва, і інша риба.
Побачила я в магазині такий брикет, не змогла пройти повз – оселедець обожнюю.
Принесла додому, думаю, це ж цілий кілограм – багато! За фактом виявилося всередині 5 з половиною рибин. Солоне ми обмежуємо, шукала рецепт, щоб і новеньке що-небудь, і не дуже солоне. Знайшла, по-моєму, ідеальний варіант – цілий кілограм оселедця полетів нарозхват!
Початкові пропорції на 2 оселедця, його я і наводжу.
Я пропорційно збільшила все майже втричі для свого багатого улову).
необхідно:
- Оселедець свіжоморожена – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
маринад:
- Оцет 9% – 1,5 ст.л.
- Соєвий соус – 3 ст.л.
- Сік лимонний – 2 ст.л.
- Сіль – 2 ч.л.
- Цукор – 1 ч.л.
- Спеції – за смаком
приготування:
Оселедець потрібно обробити на чисте філе.
Мені для цього довелося тільки зняти шкірку.
Нарізати рибу шматочками.
Лук півкільцями.
Змішати всі компоненти маринаду.
Скласти в миску оселедець, цибулю і залити маринадом.
Посипати спеціями, перемішати. Я використовувала тільки чорний перець.
Маринад не покриє рибу повністю, це нормально.
Після вона дасть сік, та й рідини багато не потрібно.
Кладемо легкий вантаж, я придавила тарілкою і прибрала на ніч на холод.
Вранці перемішала, знову під тарілочку, а ввечері ми вже насолоджувалися чудовою оселедець.
Лук і рибка набувають карамельний колір від соєвого соусу.
Подаємо з чорним хлібом під картопельку та інші складові смачної вечері.
Смачного!