Серед м’ясних субпродуктів є дуже корисні для нашого здоров’я речовини, які необхідні для підвищення захисних сил організму. Такими речовинами особливо рясніють страви з печінки, а саме печінкові оладки, рецепт яких зі свинячої печінки ми розглянемо у всіх тонкощах. Таку страву особливо корисно при залізодефіцитної анемії як у дітей і вагітних жінок, так і у людей старшого віку.
Перед тим, як приготувати печінкові оладки, нагадаємо вам, як багата печінка корисними речовинами! Головне, що в ній є, – це все вітаміни групи В і залізо, притому в самій легкозасвоюваній формі! Вітаміни А, D, Кі Е, незамінні амінокислоти, ферменти і мінеральні солі натрію, калію, міді, магнію і фосфору – все, що необхідно поповнювати організм щодня! Такий багатий склад забезпечує страв зі свинячої печінки високий лікувальний ефект, особливо для страждаючих анемією, діабетом і поганий згортання крові.
Низька калорійність печінкових оладок дозволяє включити їх в дієтичний раціон для схуднення. Калорійність свіжої свинячої печінки становить всього 109 калорій. Печінкові оладки мають калорійність набагато вище, причому виключно за рахунок жиру, на якому смажаться, адже борошна і яєць в рецепті – мінімальна кількість. Калорійність готового блюда – 170-180 калорій в 100 р
Оладки з печінки: як вибрати якісний продукт
Смачні печінкові оладки можна приготувати тільки з якісної сировини. Отже, йдемо вибирати!
Складові
- Печінка свинна – 500-600 г + –
- Цибуля ріпчаста – 1 головка + –
- Яйце куряче – 1 шт. + –
- Борошно пшеничне будь-якого сорту – 2 ст. л. + –
- Сіль – половина ч. Л. + –
- Чорний перець, мелений – за смаком + –
- Рослинна олія – для обсмажування + –
Приготування
Перед тим, як приготувати млинці з печінки свинячої, субпродукт потрібно вимочити в молоці або підсоленій воді протягом 2-х годин (воду пару раз змінити). Якщо у вас немає пари додаткових годин, то в молоко додайте 1 ч.л. цукру і через чверть години вже можна приступати до приготування. Свинячий субпродукт трохи гірчить після температурної обробки, а тому досвідчені кухарі рекомендують обов’язково вимочувати його перед приготуванням.
- Вимочену печінку обмакиваем кулінарним рушником, позбавляючи від вологи. Нарізаємо шматочками. Цибулину теж очищаємо і розрізаємо на кілька частин. І печінку і цибулю подрібнюємо в м’ясорубці або кухонному комбайні до однорідної маси.
- В печінково-цибульну масу висипаємо борошно, вбиваємо яйце, солимо і приправляємо перчиком. Ретельно все перемішуємо. Отримуємо консистенцію нежирної сметани.
- Розігріваємо сотейник і вливаємо трохи маслечка. Мірної ложкою зачерпує приготовану «тісто» і виливаємо в сотейник невеликими порціями.
Ось і вся премудрість! Щоб зробити більш ніжні оладки з печінки, додайте у фарш 1 ст. ложку сметани.
Як робити печінкові оладки більш соковитими і пишними? У нас є декілька порад і рецептів для вас!
Рецепт оладок з печінки з манкою
Цей рецепт відрізняється від класичного тим, що замість борошна в рецептурі використовується манна крупа. Перш ніж підсмажувати оладки, дайте манки час набрякнути і увібрати в себе вологу. Для цього процесу знадобиться хвилин 15.
Інгредієнти для фаршу з манкою: свиняча печінка – 500 г; манна крупа – 4-5 ст.л .; яйця – 2 шт .; цибулина – 1 велика головка; сіль і перець мелений – за смаком.
Рецепт оладок зі свинячої печінки з вівсяними пластівцями
Вівсяні пластівці в складі фаршу роблять вироби пишними і дуже ніжними. Випробувавши цей рецепт, ви назавжди залишитеся його шанувальником!
Інгредієнти: печінка – 400 г; вівсяні пластівці – 1 стакан; борошно – 2 неповні ст.л .; цибулина – 1 шт .; яйце – 1 шт .; сіль і перець – по перевагах.
Як зробити печінкові оладки шедевром швидкої кухні?
- Дайте приготовленої для оладок масі набрякнути і настоятися, щоб інгредієнти міцно зчепилися між собою.
- Чи не смажте вироби занадто довго – тільки сік став прозорим при проколюванні, відразу знімайте зі сковороди.
- Оладки зі свинячої печінки будуть більш пишними, якщо готувати їх під кришкою.
- Блюдо буде смачніше, якщо додати в тісто дрібно рубану петрушку. Вона не встигне змінити колір, оскільки вироби не піддаються тривалій тепловій обробці.
- Після закінчення обсмажування виробів, складіть їх в сотейник, хлюпніть півсклянки окропу і протушкувати протягом 5 хвилин. Вони наберуть вологи і стануть надзвичайно соковитими.
- Печінкові оладки, який би рецепт ви не вибрали, подавайте зі сметаною чи вершками. Поєднання смаку печінки з кислою сметаною – сама довершеність смаку!
Дізнавшись стільки нового про печінкових оладках, ви неодмінно станете готувати їх частіше – адже їх приготування не забирає багато часу і вони досить доступні за матеріальними витратами!
Як зробити печінкові оладки
“>