Обід з фаршу

Обід з фаршу
М’ясо, головне джерело білка, обов’язково має бути присутнім в нашому раціоні, і в перекрученому вигляді воно користується найбільшим попитом. М’ясна маса відрізняється чудовим смаком і широким потенціалом в кулінарії, так що приготувати на обід з фаршу цілий асортимент страв не складе труднощів. Супи і запіканки, підливи і котлети, рулети і начинки для несолодкої випічки – це лише мала дещиця всіх можливостей подрібненого філе.

Що особливо важливо для зайнятих господинь в роботі з фаршем, так це мінімальні тимчасові витрати. Як не дивно, але в подрібненому вигляді м’ясо готується значно швидше, зберігаючи при цьому по максимуму все соки і відрізняючись ніжністю і високими дієтичними якостями.

Ще одним важливим пунктом серед всіх цих кулінарних заслуг є дивовижна гармонійність виробів з м’ясної суміші з овочами і крупами, з тестом і макаронними виробами, з грибами та продуктами молочної промисловості. Такий розмах воістину вражає і стимулює нашу фантазію на подвиги. Ну, а час обіду вже стрімко наближається і нам пора ознайомитися з переліком деяких страв з фаршу. Рецепти підібрані так, що зробити чудовий обід не складе труднощів, навіть новачкам на кухні.

Суп з фрикадельками

Як театр починається з вішалки, так і кожен повноцінний обід стартує з ріденького і гаряченького. Приготування цього супу займе не більше 30 хвилин і стане прекрасним початком сімейного денного застілля.

  1. Насамперед необхідно зробити основу супу – фрикадельки. Для цього 0,4 кг фаршу змішуємо з 1 ч.л. пряної солі і спеціями за смаком, після чого формуємо невеликі кульки.
  2. Далі для готування нам буде потрібно казанок. Ставимо його на вогонь, наливаємо трохи соняшникової олії і обсмажуємо в ньому дрібно нарізану ріпчасту цибулину і натерту на тертці моркву (1 шт.).
  3. Як тільки засмажкою зарум’яниться, заливаємо в казан 2 літри окропу, солимо, перчимо, додаємо лавр (1-2 листки). Потім опускаємо в киплячу воду нарізаний на брусочки картопля (2-3 бульби), 1 жменя вермішелі і фрикадельки. Тепер вогонь можна зменшити і варити суп ще 15 хвилин.
  4. За 5 хвилин до закінчення варіння засипаємо в суп дрібно посічену зелень.

Суп з фрикадельками

Цей обід сподобається навіть маленьким вередунам, яких так важко посадити за стіл.

Суп з фаршем «Лентяйка»

Що готувати на обід, коли часу зовсім вже в обріз? З фаршу можна зварити дивно смачну юшку по-тайськи.

Складові

  • Яловичий фарш – 0,5 кг;
  • Сирий яєчний білок – 1 шт .;
  • Картошка- 1 бульба;
  • Морквина – 1 коренеплід;
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка;
  • Болгарський перець – ½ шт .;
  • Помідори – 2 шт .;
  • Часник – 3 зубки;
  • Рисова пропарена крупа – 70 г;
  • Вода – 1,5 л;
  • Лаврушка – 1 лист;
  • Перець чорний – ½ ч.л .;
  • Сіль за смаком;

Що приготувати на обід з фаршу

Приготування

  1. Фарш змішуємо з дрібно-дрібно нарізаною ріпчастою цибулею, яєчним білком, сіллю і перцем, і потім обсмажуємо в казанку.
  2. Коли м’ясна маса трохи зарум’яниться, перекручуємо її в блендері і знову викладаємо в ємність. Слідом туди ж додаємо нарізані тонкими кружечками помідори, натерту моркву, картопляні кубики, пропущений через прес часник і перцеву соломку.
  3. Протушкувати трохи вміст тари, заливаємо все окропом (1,5 л), солимо, умащали спеціями і всипаємо промитий рис.
  4. Через 15 хвилин пікантний і ніжний суп готовий до подаче.9

Суп тако томатний

А чи не привнести нам в обід трохи екзотики? Мексиканський томатний супчик з перекрученої яловичиною – це те, що потрібно.

  • Для приготування нетривіального обіду необхідно обсмажити півкіло яловичого фаршу з подрібненим ріпчастою цибулею (1 головка).
  • Потім додаємо в сотейник 1 банку кукурудзи, 1 банку червоної квасолі, 3 ст.л. томатної пасти і сухі спеції (орегано (½ ч.л.), червоний перець (½ ч.л.), часник (½ ч.л.), зіра (1 ч.л.), чорний перець і сіль за смаком) .
  • Змішавши гарненько всю масу, заливаємо її 1 літром томатного соку і 125 мл води, після чого доводимо до кипіння і вимикаємо.

Подавати це гостре, пікантне перший обідню страву слід з кукурудзяними чіпсами і сиром, щоб в повній мірі оцінити всі принади латинської кухні.

Що можна приготувати на обід з фаршу

лінива лазіння

Друге в денний трапези грає роль основного блюда, саме тому воно повинно бути ситним і смачним. Наприклад, можна приготувати на обід ледачу лазанью з фаршу і макаронів, що зробить сервіровку оригінальної, а саме блюдо гарантовано сподобається всім присутнім.

  1. Фарш в цьому рецепті готується в спеціальному соусі. Обсмажуємо в маслі дрібно нашатковану цибулю (2 шт.) Разом з ½ кг фаршу індички. Приправляємо все сіллю і прянощами за смаком, а потім додаємо 4 ст.л. томатного соусу і тушкуємо під кришкою хвилин 15.
  2. Тим часом відварити в підсоленій воді 300 г будь-яких макаронів, а також займаємося заливкою.
  3. У сковорідці розтоплюємо 3 ст.л. вершкового масла і обсмажуємо в ньому 2 ст.л. пшеничного борошна в \ с. Потім тонкою цівкою вливаємо 0,5 л молока, постійно помішуючи соус. У висновку подсаливаем за смаком, додаємо дрібку порошку мускатного горіха і варимо на найменшому вогні до загусання.
  4. Тепер будемо «збирати» саму лазанью. У форму для запікання з промасленими краями викладаємо шар макаронів, натертий сир твердих сортів, після нього білий соус і потім фарш. Потім шари повторити, але останнім неодмінно повинен бути сир (200 г на все блюдо).
  5. Випікатися цей аналог італійського кухонного творчості повинен близько години при температурі 180оС.

Що зробити на обід з фаршу

Зрази з омлетом

Відмінним рішенням для обіду стануть котлетки з начинкою під картопельку пюре, гречку, макарони або рис. Гарнір може бути будь-яким, але незмінними залишаються зрази.

Приготування

  1. 0,6 кг яловичини, 100 г розмоченого в молоці і потім віджатого хлібної м’якушки, 100 г вершкового масла і 1 лушпиння головку пропускаємо через м’ясорубку і, додавши 2 яйця, вимішуємо фарш, попередньо посоливши його і поперчити.
  2. Для начинки збиваємо міксером 3-4 яйця з 4 ст.л. молока, подсаливаем і підсмажуємо на сковороді пишний омлет. При бажанні в яєчну масу можна також додати подрібнену зелень (цибуля, кріп) ½ пучка.
  3. З фаршу робимо коржики, в центр яких укладаємо по шматочку омлету. Потім заліплює краю коржів і формуємо котлетки.
  4. Зрази можна приготувати на пару, посмажити в сковороді або запекти в духовці до готовності (дно дека потрібно застелити пергаментом).

Рецепт обіду з фаршу

м’ясні кекси

Швидкість виконання і оригінальна подача – це все нам гарантовано нададуть м’ясні кекси.

Складові

  • Фарш курячий – 300 г;
  • Ріпчасту цибулю – 1 головка;
  • Яйце куряче – 2 шт .;
  • Сметана – 1 ст.л .;
  • Сир твердий, натертий – 100 г;
  • Сіль за смаком;
  • Чорний перець – за смаком;

м'ясні кекси

Приготування

  1. У глибокій мисці необхідно змішати фарш з 1 яйцем, сіллю, перцем і нашінкованним і обсмаженою в олії цибулею.
  2. Для начинки збиваємо 1 яйце з сирної крихтою, сметаною і за смаком додаємо сіль і спеції.
  3. У промаслені форми для кексів розподіляємо рівномірно фарш, і в центрі робимо невелике заглиблення для начинки. Після цього відправляємо вироби випікатися в духовці при 200оС на півгодини.

Виймати з форм м’ясні кекси потрібно після охолодження. Подавати їх можна з абсолютно будь-яким гарніром, будь то зелений горошок, цвітна капуста, овочевий салат або картопля фрі.

Млинці з м’ясом

Який же ланч без закусок? Але що ж можна приготувати з перекусів на обід з фаршем? Національне слов’янське блюдо – млинці з м’ясом відмінно підійдуть як до чаю, так і в якості ласощів між основними стравами.

Спекти млинці наука нескладна:

  • Для тіста змішуємо за допомогою міксера 0,5 л молока з 3 яйцями, борошном пшеничним в \ с (500 г), цукровим піском (50 г) і дрібкою солі. Потім на промасленим сковороді випікаємо млинці, обсмажуючи їх в обох сторін.

Готуємо начинку:

  • У сковорідці на олії обсмажуємо до готовності дрібно нашатковану головку цибулі-ріпки і 0,4 кг посоленного і поперченного м’ясного фаршу.

Тепер же можна начиняти і готувати млинці:

  • На центр млинця викладаємо фарш і загортаємо його конвертом.
  • У гарячому маслі обсмажуємо млинчики з начинкою до апетитної скориночки з двох сторін.

Млинці з м'ясом

Подавати таку закуску можна зі сметаною під міцний солодкий чай.

фаршировані бутерброди

Найшвидша і популярна закуска – це бутерброд. А якщо приготувати його гарячим, то це вже буде повноцінне друга страва на обід. Готувати їх зовсім не важко.

  1. На скибочки білого хліба (8 шт.) Нанести шар підсоленого і поперченного фаршу (300 г) і поверх м’яса укласти по кружечку помідора.
  2. Тепер потрібно приготувати соус: майонез (2 ст.л.) змішуємо з тертим на дрібній тертці сиром (250 г) і видавлюємо в масу пару зубчиків часнику.
  3. Отриманою сумішшю обмазуємо зверху бутерброди і відправляємо їх на деку в розігріту до 180-200оС духовку на 20 хвилин.

Апетитна підсмажена сирна скоринка на випічці буде сигналізувати про готовність блюда.

obed-iz-farsha.jpg8

Гриби фаршировані

Дуже оригінальна закуска може вийти з начинених фаршем печериць. Робиться цей кулінарний шедевр простіше простого, а виглядає вельми привабливо.

  • Від печериць (200 г) відрізаємо ніжки, а порожнисті капелюшки швидко обсмажуємо в рослинному маслі до легкого зарум’янювання.
  • Фарш (300 г) також припускаємо на сковорідці (він повинен поміняти колір з червоного на світло-коричневий), а потім подрібнюємо в блендері. Після чого заповнюємо порожнечі грибочків яловичої солоноватой і приправленою спеціями начинкою.
  • На бамбукові палички надягаємо фарширований грибок, потім кубик сиру, після якого знову гриб, сир і знову гриб.
  • З листкового тіста вирізаємо прямокутники розміром 5х25 см, і в них вкутуємо «шашлички». Змастивши тісто збитим жовтком, відправляємо закуску в духовку на 15 хвилин при 180оС.

obed-iz-farsha.jpg9

Маючи вдома в запасі пакетик перекрученого м’яса, можна не ламати голову питанням, що приготувати на обід, адже з фаршу можна створювати справжні шедеври на кухні. І перше, і друге, і навіть чудова випічка до чаю припадуть до душі всім членам сім’ї.