Вже скоро настане улюблений усіма Новий рік, тому саме час задуматися про те, де зустріти його, з ким і яке святкове меню підготувати. Для багатьох господинь питання «що приготувати до святкового столу» стає великою проблемою, але відповідь, насправді, проста – новорічні салати з креветками.
Блюдо легко і досить швидко готується, навіть якщо салат багатошаровий, а смак у закуски з морепродуктами виходить воістину чудовим.
Простий салат з креветками на Новий рік
Таке блюдо – бюджетний варіант новорічного салату з морепродуктами. Для його приготування потрібно мінімальний набір простих інгредієнтів і 20 хвилин часу. Всього цього достатньо, щоб отримати 6 порцій ароматної смачної закуски.
Складові
- Яйце – 6-7 шт .;
- Майонез – 100 г;
- Свіжий огірок – 3 шт .;
- Креветки – 1 кг;
- Ріпчасту цибулю – ½ шт .;
- Кукурудза – 1 банка.
Приготування салату з креветками
- Відварюємо і очищаємо креветки.
- Яйця варимо, чистимо, нарізаємо невеликими півкільцями.
- Додаємо до продуктів кукурудзу, дрібно порізану цибулю і огірки. Огірки ріжемо середньо (не крупніше / не дрібне). Ріпчасту цибулю, при бажанні, можна замінити на зелений.
- Заправляємо блюдо майонезом – даємо закусці трохи настоятися. Важливо, щоб вона просочилася заправкою і придбала ще більш насичений смак.
Чим заправити салат з креветками: варіанти для заміни
Якщо не бажаєте заправляти майонезом, тоді самостійно приготуйте щось оригінальніше.
Для делікатного салату з морепродуктами відмінно підійдуть всілякі соуси: лимонно-соєвий, солодкий з помірно гострої гірчицею, часниковий, сметанний, на основі кетчупу і т. П.
Можна також заправити звичайної сметаною, оливковою олією з лимонним соком, гірчицею (не сильно пекучої) і будь-якими іншими легкими заправками. Для м’якого смаку креветок сильно гострі і пікантні заправки не підійдуть.
Салат з креветками «Новорічна фантазія»
Поетична назва страви цілком виправдано барвистим розмаїттям його інгредіентному складу і своєрідним оформленням при подачі.
У салаті з’єднуються різні за смаковими властивостями продукти, від делікатно-солоних до терпко-солодких. Але саме в такому розмаїтті і криється унікальність новорічного частування.
Інгредієнти для салату
- Креветки в панцирах – 200 г
- Ананаси (консервовані) – 1 банка
- Сіль за смаком
- Печериці – 250 г
- Сир твердих сортів – 80 г
- Майонез – 100 г
- Рослинна олія – 2 ст. л.
- Яйця (курячі) – 3 шт.
Підготовка та нарізка продуктів
- Гриби миємо, обсушуємо, нарізаємо скибочками.
- Грибну нарізку обсмажуємо на рослинному маслі до зарум’янювання. Печериці обсмажуємо до готовності, проте пересмажувати гриби не потрібно, інакше в салаті буде чітко відчуватися присмак смаженого.
- В кінці печериці солимо і даємо їм час на охолодження.
- Яйця варимо, чистимо, натираємо на крупній тертці.
- У підсоленій воді відварюємо креветки, після чого знімаємо з них панцир.
- Твердий сир натираємо на дрібній тертці.
Укладання шарів салату «Новорічна фантазія»
- Насамперед кладемо обсмажені печериці, змащуємо їх невеликою порцією майонезу. Його будемо додавати в кожен шар, поверх нарізаних продуктів.
- На гриби викладаємо натерті яйця.
- Далі формуємо шар з нарізаних ананасів.
- На ананаси кладемо креветки.
- В кінці все посипаємо тертим сиром. Його так само, як і всі попередні шари, змащуємо майонезом.
Магазинний майонез, якщо є можливість, замініть домашнім. Майонез власного приготування робиться дуже швидко, а смак у нього в рази ніжніше того, що продається на полицях магазину. Рецепт можна знайти за посиланням нижче.
- Домашній майонез
- Майонез для сироїдів (добірка рецептів)
Чим прикрасити салат з креветками «Новорічна фантазія»
Красиво прикрасити новорічні салати з креветками – значить наполовину наблизитися до успіху страви. Саме тому всім господиням наполегливо рекомендується не боятися проявляти фантазію і експериментувати з прикрасою закуски, тим більше, що назва нашого страви повністю сприяє цьому.
Варіанти для прикраси:
- новорічна ялинка з нарізаних огірків (свіжих);
- зірка з нарізаною соломкою моркви;
- ялинкові кулі з половинок помідорів;
- святковий салют з болгарського перцю і т. п.
Сміливо фантазуйте – і нехай ваша «Новорічна фантазія» підкорить всіх гостей за святковим столом.
Новорічний салат «Цезар» з куркою
У Новий рік не обійтися без знаменитого «Цезаря». Це смачне і ситне блюдо вже давно займає почесне місце на новорічному столі поруч з коханим і незамінним олів’є.
На приготування цезаря з креветками йде не менше години, проте смак готового блюда варто витрачених зусиль.
Продукти для салату
- Креветки – 300 г;
- Батон (або білий хліб) – 4 шматочка;
- Пармезан – за смаком;
- Часник – 1 часточка;
- Перепелині яйця – 5 шт .;
- Куряче філе – 200 г;
- Спеції – за смаком;
- Помідори черрі – 8 шт .;
- Салат Ромен – 1 пучок;
- Оливкова олія – за смаком.
Інгредієнти для заправки
- Гірчиця – 1 ч. Л .;
- Часник – 1 часточка;
- Мед – 1 ч. Л .;
- Яйця (курячі) – 2 шт .;
- Лимон – ½ шт.
Підготовка продуктів
- Відварюємо перепелині яйця. Остужаем їх, чистимо, розрізаємо навпіл.
- Своїм та чистимо лимон, помідори, часник.
- Помитий пучок салату ріжемо товстими смужками.
- Помідори ріжемо навпіл (можна розрізати на кілька кілець).
- Батон нарізаємо невеликими квадратиками.
У розігріту на оливковій олії сковороду пересипаємо нарізаний батон, додаємо до нього часникову нарізку, спеції і починаємо обсмажувати хліб на середньому вогні до золотистої скоринки. Весь час сухарики заважаємо, щоб вони не підгоріли.
Приготування лимонно-гірчичного соусу
Викладаємо в миску мед, гірчицю, зубчик часнику, сік з половини лимона і 2 яйця. Все ретельно збиваємо до однорідності.
У збиту масу вливаємо 1 ч. Л. оливкового масла, ще раз все гарненько збиваємо.
Підготовка курячого філе
Нарізаємо філе курки на тонкі шматочки і ретельно змащуємо їх спеціями.
Обсмажуємо курку до золотистої скоринки на оливковій олії з часником.
Змішування інгредієнтів закуски
Відварюємо креветки (кидаємо їх в кипляче воду і варимо до закипання), охолоджуємо, чистимо. Докладні кроки описані в пості нижче.
Як правильно відварити креветки
У мисці змішуємо всі подрібнені продукти, потім додаємо до них обсмажене філе. Все ретельно перемішуємо і заправляємо соусом. Безпосередньо перед подачею в салат висипаємо сухарики.
Раніше додавати сухарики не потрібно, інакше – вони розм’якнуть під дією соусу.
Ось і все – «Цезар» з куркою та креветками готовий. Подавати салат з морепродуктами і курячим філе потрібно гарячим.
Відмінним супроводом для цікавої закуски стане рис, гарніри, рибне, картопляне блюдо, овочі (сирі, запечені), зелень (спаржа, листя салату, кольорова капуста, шпинат і т. Д.).
Пропонуємо вам приготувати ще один аналог новорічного салату з морепродуктами.
«Цезар» з сьомгою
Листковий салат з креветками на новорічний стіл
Вишукане блюдо, яким, без сумніву, можна здивувати – це салат з ікрою і креветками.
Готується закуска дуже просто, незважаючи на те, що вона багатошарова. Гарне оформлення новорічного частування зробить його ще більш привабливим в очах публіки. Повірте, гості оцінять ваш витончений кулінарний смак.
Складові
- Яйця (курячі) – 4 шт .;
- Креветки – 200 г;
- Червона ікра – за смаком (використовуємо для прикраси салату);
- Майонез – за смаком;
- Твердий сир – 200 г;
- Зелень – за смаком;
- Часник – 2 зубки;
- Листя салату – 1 пучок.
Приготування новорічного салату з креветками
- Креветки відварюємо протягом 2-3 хвилин, після чого знімаємо з них панцир.
- Салатні листя рвемо руками на дрібні шматочки.
- Сир і варені яйця натираємо на дрібній тертці.
- Часник продавлюємо через чеснокодавку і змішуємо його з майонезом.
- Формуємо шари салату:
- першим слоём будуть порвані листя салату;
- далі викладаємо шар з креветок;
- поверх морепродуктів кладемо натертий сир;
- слідом за сиром викладаємо яйце і заправляємо салат майонезом.
Після формування шарів приступаємо до прикраси блюда. Для цього використовуємо частину відварених креветок, зелень і червону ікру. Ікра стане верхнім шаром салату, на якому ми будемо розкладати зелень і цілі (або нарізані) морепродукти.
Щоб зробити блюдо ще більш оригінальним можете зайнятися карвінгом і вирізати з овочів або яйця різні тематичні фігурки (ялинку, сніговика, звёзду т. П.).
- Сніговики з яєць
- Ялинка з апельсина
- Ялинка з лимона
Салат з креветками і авокадо на новий рік
Такий рецепт підходить для справжніх гурманів, які цінують пікантний смак і особливу подачу.
У салату з морепродуктів і авокадо є всі шанси заново підкорити серце вашого супутника життя, а заодно і гостей, які розділять з вами святкову трапезу.
Інгредієнти для новорічного салату
- Часник – 1 зубок;
- Помідори – 3 шт. середнього розміру;
- Сіль за смаком;
- Креветки – 500 г;
- Авокадо – 1 шт .;
- Майонез – 3 ст. л .;
- Кетчуп – 2 ст. л .;
- Помідори (звичайні) – 3 шт.
Приготування
- Розрізаємо авокадо навпіл, виймаємо з нього кісточку (за допомогою столової ложки або ножа). Акуратно витягуємо з фрукта м’якоть, щоб не пошкодити шкірку. Нарізаємо витягнуту м’якоть на маленькі шматочки.
- Якщо куплені сирі неочищені морепродукти, тоді потрібно їх для початку відварити, а потім повністю очистити від нутрощів і панцира. Очищені креветки з’єднуємо з авокадо.
- Помідори обшпарюємо окропом, знімаємо з них шкірку, шаткуємо і складаємо в окрему миску.
- За смаком нарізані томати солимо і залишаємо їх на лічені хвилини. Потім виділився томатний сік зливаємо.
- До помідорів додаємо креветки, часник (пропущений через прес), м’якоть авокадо.
- Робимо заправку для новорічного салату: змішуємо в окремій мисці кетчуп і майонез, у вас повинна вийти рожева суміш.
- Заправляємо салат соусом, перемішуємо продукти і, при необхідності, солимо їх.
- Наповнюємо човники авокадо заправленим салатом, так і подаємо блюдо до новорічного столу.
Однак авокадо – не єдиний фрукт, який можна включити до складу салату з креветками. Непогано поєднуються за смаком з морепродуктами манго, апельсини, лимон, ківі і багато інших фруктів.
Креветки легко уживаються практично з будь-якими інгредієнтами, і в цьому їх велика перевага. Скористайтеся і ви цією можливістю – створіть на новий рік 2016 справжній кулінарний шедевр з відмінним оригінальним смаком креветок.
Використовуйте для приготування «Тигрові» або «Королівські» креветки.
Це великий вид морепродуктів, до того ж, вони дуже соковиті і м’ясисті, а це перевага для смакових якостей і, безумовно, зовнішнього вигляду страви.
Ось такі вони в приготуванні новорічні салати з креветками. Рецепти, які ми розглянули, обов’язково допоможуть вам зробити відмінні закуски на новий рік. Вдалого і легкого вам приготування, нехай новорічні свята пройдуть для вас весело і незабутньо.
З новим роком!