Закуски з червоної риби – це завжди розкішні страви, які прикрашають будь-яке свято, особливо такий значущий, як Новий рік. Одними з кращих рибних страв вважаються новорічні салати з сьомгою, ці смачні делікатеси є в меню всіх дорогих ресторанів, тепер побалувати себе шиком можете і ви. Приготувати витончений делікатес дуже просто, та й поєднувати червону рибу можна з багатьма продуктами, в цьому і криється його особливу перевагу.
Салат-коктейль з солоною сьомгою: новорічний рецепт
Вишуканий делікатес вимагає особливого оформлення та подачі. Багатошаровий салат-коктейль з червоної риби в креманках – прекрасна презентація смачної страви. Загальна вартість закуски не буде занадто високою, а ось виглядати страва буде істинно по-королівськи.
Складові
- Картопля – 2-3 шт .;
- Яйце – 2 шт .;
- Солона сьомга – 80-100 г;
- Майонез – 6-8 ч. Л .;
- Огірок – 1-2 шт.
Приготування новорічного салату
- Відварюємо яйця, охолоджуємо, очищаємо від шкаралупи, відокремлюємо варений білок від жовтка. Білок натираємо на крупній тертці, жовток подрібнюємо трохи пізніше.
- Від сьомги відрізаємо 1-2 тонких скибочки і на час відкладаємо їх, щоб потім прикрасити ними готову страву. Частину риби дрібно нарізаємо.
- Огірок моєму, натираємо на крупній тертці разом з шкіркою.
- Відварюємо картопля, очищаємо його, трьом на тертці (теж великої).
- Приступаємо до викладання шарів новорічного салату:
- насамперед кладемо нарізану сьомгу;
- посипаємо рибу тертим яєчним білком, змащуємо інгредієнти 1/3 від загальної порції майонезу;
- викладаємо тертий огірок;
- присипаємо його тертим вареним картоплею, змащуємо 2/3 частини майонезу. Кладемо стільки заправки, щоб з неї можна було зробити на салаті невеликий горбок;
- прямо на картоплю натираємо яєчний жовток. Якщо натерти його окремо, а потім просто пересипати, то він може втратити свою «пухнастість»;
- з відкладених раніше смужок сьомги робимо трояндочку, їй же і прикрашаємо салат.
Блюдо краще розкладати по високим креманкам, щоб можна було подавати порційно. Якщо саме так ви і збираєтеся робити, тоді постарайтеся загальна кількість майонезу розподілити на ту кількість порцій, які плануєте подавати.
Перед подачею святкового салату з рибою на стіл – поставте його на 1-2 години в холодильник. В охолодженому вигляді делікатес виходить ще смачніше.
Салат на Новий рік «Святковий вечір»
Простий в приготуванні легкий салат має дуже вишуканий смак, який надає йому поєднання червоної риби, спецій, свіжих овочів і сухариків. Завдяки оригінальній подачі делікатес виглядає на новорічному столі вельми привабливо, що, безсумнівно, притягує захоплені погляди голодних гурманів.
Складові
- Огірок (свіжий) – 2 шт .;
- Сьомга (слабосолона) – 300 г;
- Майонез (при бажанні його можна замінити на йогурт або нежирну сметану) – 100 г;
- Сіль за смаком;
- Зелений салат – 1 пучок;
- Житній хліб – 150 г;
- Мелений перець – за смаком.
Як приготувати салат
- Листя салату і свіжі огірки моєму, перекладаємо їх на тканинну серветку з метою трохи підсушити.
- Огірок ріжемо невеликими шматочками, також чинимо і з сьомгою.
- Листя салату руками рвемо на «клаптики».
- Хліб ріжемо кубиками, сушимо їх на сковороді без додавання масла, або просто в духовці. Даємо сухарів час охолонути, після чого змішуємо їх з рибою і овочами.
- Заправляємо блюдо майонезом (або будь-який інший заправкою, на свій розсуд), перчимо, солимо його на смак.
Подаємо наш рибний салат на стіл в салатних листках. Для цього викладаємо абажуром порвані листя салату на тарілці, а потім пересипаємо на них готовий делікатес. Виглядати блюдо буде дуже просто і вишукано одночасно.
Читайте ще схожі записи:
Прості салатики на новорічний стіл
Салат «Новорічні вогні»: рецепт з ікрою
Приготування надзвичайно смачного новорічного салату з червоної риби стане справжнім задоволенням для будь-якої господині. Чого тільки варта процес прикраси святкової страви, адже ви із звичайних інгредієнтів створите справжній кулінарний шедевр, який буде висвітлювати урочисте застілля сяйвом «вогників» з червоної ікри.
Складові
- Червона ікра – 70 г;
- Листя салату – на смак;
- Огірок – 3 шт .;
- Сьомга – 300 г;
- Майонез – за смаком;
- Кукурудза (консервована) – 1 банка;
- Яйця – 6 шт .;
- Петрушка – за смаком;
- Морква – 3 шт .;
- Ріпчасту цибулю – 100 р
Приготування салату з сьомгою і ікрою
- На великій тертці натираємо свіжі огірки і варену моркву. Огірки можна не очищати, якщо тільки шкірка у них не жорстка.
- Кубиками шаткуємо цибулю.
- Яйця відварюємо, даємо їм охолонути, відокремлюємо жовтки від білків і натираємо їх на крупній тертці в окремі ємності.
- Рибу нарізаємо тонкими пластинками. 5 пластинок залишаємо для прикраси, а решту ріжемо на кубики.
- Відкриваємо банку з кукурудзою, зливаємо з неї всю рідину, і змішуємо консервовані зерна з натертими огірками, яєчним білком і жовтком.
Блюдо за смаком солимо, заправляємо майонезом, перемішуємо.
Оформляємо салат з риби
Плоску тарілку вистилає цілими листям салату, викладаємо на них наше блюдо і приступаємо до його прикрасі:
- зверху на продукти кладемо кубики риби;
- посипаємо все тертими жовтками;
- робимо на поверхні салату майонезну сітку;
- в кожну клітинку кладемо по 1/3 ч. л. червоної ікри;
- з відкладених раніше пластинок червоної риби формуємо трояндочки, їх, при бажанні, також можна прикрасити ікрою;
- з петрушки або руколи робимо стеблинки трояндочок. Має вийти приблизно так, як на фото.
Ось і все – салат «Новорічні вогні» з сьомгою готовий до вживання. Легкого вам приготування і приємного апетиту!
Новорічний овочевий салат з сьомгою: рецепт без майонезу
Дуже смачний і легкий салатик з овочів і риби можна приготувати без майонезу. Однак для цього потрібно правильно підібрати заправку для страви, адже рибний салат з вишуканого морепродукту має вельми делікатний смак.
Відповідно і заправка повинна мати нотки ніжності в смаку, щоб тонко підкреслювати, а не перебивати основний присмак делікатесу. Соєвий соус підходить для цього ідеально.
Складові
- Болгарський перець (жовтий або червоний) – 2 шт .;
- Сьомга (слабосолона) – 350 г;
- Чорний мелений перець – за смаком;
- Огірок (свіжий) – 2 шт .;
- Соєвий соус – 2 ст. л .;
- Лимонний сік – 1 ст. л .;
- Цукор – ½ ч. Л .;
- Зелений салат – 1 пучок;
- Сіль за смаком;
- Оливкова олія – 1-2 ст. л.
Приготування
- Робимо заправку для салату: змішуємо соєвий соус з цукром, оливковою олією, спеціями, соком лимона.
- Перець миємо, очищаємо від насіння, після чого нарізаємо його продовгуватими тоненькими смужками. Так само нарізаємо і огірки з сьомгою.
- Моєму листя салату, обсушуємо їх за допомогою серветки, вручну розриваємо на шматочки (не дуже великі), з’єднуємо з іншими інгредієнтами. Наостанок салат заправляємо і подаємо до новорічного столу.
Крім овочів в новорічні салати з сьомгою додають різного роду фрукти. Вони надають страві ще більше пікантності, роблячи його в рази вишуканіше, а значить – цінніше для тих, хто знає толк в делікатесах.
Новорічний рибний салат «Царський» з креветками і ананасом
У такого незвичайного страви розкішний смак, не порівнянний ні з одним іншим делікатесом з червоної риби. Дивовижне поєднання слабосоленої сьомги, креветок і солодкого ананаса робить блюдо по-справжньому «царським». Такий закускою ви однозначно прикрасите своє застілля.
- 100 г печериць обсмажуємо з цибулею (досить 1 цибулини) до золотистої скоринки на олії.
- Креветки (100 г) відварюємо, потім очищаємо.
- Свіжий огірок, слабосолону сьомгу (200 г) і варені креветки ріжемо кубиками.
- Готуємо соус-заправку для салату: помідор очищаємо від шкірки, розминаємо, змішуємо його з продавлені під пресом часником (2 зубки), 2 ст. л. лимонного соку і 2 ст. л. білого вина.
- Подрібнені інгредієнти змішуємо з заправкою, додаємо в них підсмажені цибулю і гриби. Все перемішуємо і перекладаємо блюдо в салатницю.
Прикрашаємо новорічний делікатес:
- нарізаємо тонкими пластинами ананас,
- викладаємо пластинки на блюдо,
- поливаємо його нежирною сметаною,
- зверху кладемо 2 ст. л. червоної ікри і гілочку петрушки.
Страва готова – його можна подавати гостям.
Якщо хочете «Царське» блюдо і піднести по-царськи, тоді можете замість салатниці використовувати ананас. Виріжте м’якоть, залишивши тільки шкірку, і перекладіть в ананасовий кірку готовий делікатес. Повірте, буде виглядати ефектно і оригінально.
Якщо ви дійсно хочете дивувати в Новий рік, тоді новорічні салати з сьомгою обов’язково повинні бути на вашому святковому столі. Робляться вони просто і досить швидко, зате яке приємний післясмак після себе залишають.
Дивуйте красиво, а головне – вишукано, і нехай ваші святкові дні будуть незабутніми.
З новим роком!