Щоб ваше святкове меню було смачним і цікавим, не потрібно боятися експериментів, навпаки, завжди потрібно готувати щось новеньке.
Салат з маком і копченою куркою не тільки прикрасить ваш стіл, а й стане одним з найсмачніших страв, до того ж приготувати страву зовсім нескладно. Якщо ви вперше будете робити таку закуску, то подбайте про те, щоб всі продукти були відмінної якості.
Як правильно робити оригінальний салат з маком
Для приготування десертів мак – просто незамінний продукт, але також успішно його можна застосовувати і в готуванні м’ясних страв, особливо салатів. Щоб частування вийшло на всі сто, потрібно знати, як готувати і поєднувати продукти.
- Якщо ви хочете приготувати салат з маком як з одним з основних інгредієнтів, тоді слід його добре обробити. Спочатку мак потрібно промити кілька разів в холодній воді. Потім замочити на кілька годин у сметані або майонезі. Смак набряклого маку, наприклад в майонезі, приємно вас здивує.
Найкраще залишити продукт на ніч, самий мінімальний термін набухання – 3-4 години.
- Сухий мак також можна додавати в салат як інгредієнт і прикраса. Перед тим, як додати мак в блюдо, можна підсушити сировину на сковороді або в духовці. Маковий аромат нікого не залишить байдужим. Але обов’язково купуйте свіже мак, щоб смак був приємним і в салаті він не гірчить.
- Мак відмінно поєднується з м’ясом птиці, особливо з копченою куркою. Використовувати можна будь-яку частину тушки: стегна, окости, грудку і т. Д. Шкірку завжди потрібно знімати і прибирати все прожилки. Також обов’язково вибирайте свіже копчене м’ясо.
- У салат обов’язково повинні входити овочі. Можна додавати свіжі плоди: огірок, помідор, селера або ж відварні картопля і морква. У будь-якому випадку овочі повинні бути добре вимитими і почищені. Можна доповнювати блюдо різними видами зелені.
- Заправляти салат краще всього домашнім майонезом. Блюдо буде більш легким і максимально натуральним. Майонез, приготований самостійно, матиме приємний смак, а якщо зроблений на домашніх яйцях, то і колір вийде відмінним. Зберігається продукт в холоді близько тижня, так що можна зробити його заздалегідь.
Покроковий святковий салат з куркою і маком «Насолода»
Складові
- Копчене м’ясо курки – 160 г + –
- Печериці – 60 г + –
- Каперси – 10 г + –
- Мак – 15 г + –
- Помідори – 2 шт. + –
- Селера (корінь) – 100 г + –
- Твердий сир – 30 г + –
- Сіль – за смаком + –
- Чорний перець – за смаком + –
- Майонез – 3 ст. л. + –
Як покроково зробити салат з маком і копченої курячої грудкою
Подати до столу смачне і ефектне частування мріє кожна господиня, і наш рецепт салату з маком і куркою відмінно для цього підійде. М’яке копчене м’ясо курки в співдружності з овочами – просто райська насолода.
Зерна маку додадуть салату пікантності і ще більше посилять смакові якості інгредієнтів. Коли гості побачать таку красу, повірте, за лічені хвилини від закуски не залишиться і сліду.
- Печериці добре вимийте і відваріть в підсоленій воді до готовності протягом 15-20 хвилин. Потім відкиньте на друшляк і остудіть. Холодні гриби поріжте тонкими пластинами.
- Корінь селери очистіть і цілком відваріть до готовності. У процесі варіння не приправляйте селера. Готовий відвареної овоч поріжте довгими смужками.
- Помідори вимийте і висушіть. Кожен плід розрізати навпіл і вийміть серцевину. Одну часточку залиште для прикраси салату, а решта поріжте кубиками.
- Копчене м’ясо також поріжте довгими смужками. Всі порізані компоненти і каперси складіть в одну миску. Посоліть і поперчіть салат до смаку.
- Твердий сир натріть на дрібній тертці і додайте до решти інгредієнтів. Заправте салат майонезом і добре перемішайте.
- Викладіть готовий салат на блюдо і посипте маковими зернами. Помідор порізати тонкими часточками і прикрасьте закуску на свій розсуд.
Простий в готуванні і дуже смачний салат з маком і куркою стане вашим улюбленим частуванням.
Листковий салат з куркою і маком: рецепт в домашніх умовах
Жодне святкове бенкет не обходиться без листкового салату. Красива подача і приємний смак страви відразу підкуповують. Листковий салат з копченим м’ясом і маком дасть можливість розкрити свої кулінарні здібності з іншого боку.
Поєднувати непоєднуване компоненти на перший погляд важко, але на ділі – дуже легко. Додатково до всього у вас на столі буде красуватися апетитна і дуже смачна башточка.
Складові
- Копчена грудка – 350 г;
- Мак – 120 г + 1 ч. Л. (для прикрас);
- Домашній майонез – 2 склянки;
- Консервований ананас – 100 г;
- Помідори черрі – 200 г;
- Яйця – 3 шт .;
- Зелень селери – 50 г;
- Голландський сир – 100 г.
Готуємо самостійно незвичайний листковий салат з куркою і маком
Готуємо компоненти для багатошарового салату
- В першу чергу промийте мак в холодній воді кілька разів. Відіжміть і перекладіть в глибоку ємність. З’єднайте мак і майонез 1: 1, добре перемішайте і відставте в сторону для набухання.
Найкраще залиште на ніч при кімнатній температурі. Ємність з маком обов’язково накрийте.
- Курячі яйця відварити в підсоленій воді протягом 10 хвилин після закипання. Потім очистіть їх і поріжте кубиками.
- Консервований ананас зцідіть через друшляк. Обсушити шматочки і дрібно поріжте. Твердий сир натріть на крупній тертці.
- Зелень і помідори добре вимийте. Кілька гілочок селери залиште для прикраси, інші дрібно поріжте. Помідори розрізати навпіл, трохи присолите і відставте в сторону на 10 хвилин. З’явився сік злийте, а кубики помідора відіжміть перед додаванням в салат.
- Копчену курячу грудку вимийте в теплій воді і обсушити. Поріжте м’ясо дрібними кубиками або невеликими смужками.
Збираємо шар за шаром святковий яскравий салат з маком
Коли всі компоненти готові, приступайте до збірки частування. Візьміть широке блюдо і відповідну роз’ємну форму.
- Дно тарілки трохи змастіть майонезом і викладіть половину нарізаного м’яса. Зверху розкладіть ананаси і добре промажте майонезом.
- Тепер викладіть мак, поверх маку розкладіть помідори і знову рясно змастіть майонезом.
- Наступний компонент – відварені яйця, їх небагато змастіть майонезом. Наверх викладіть порізану петрушку і промажте майонезом.
- Потім викладіть м’ясо, що залишилося, зверху посипати сиром і знову додайте рясний шар майонезу.
- Готовий салат присмачите маком і прикрасьте зеленню. Для оздоблення краще використовуйте кучеряву зелень.
- Поставте салат для просочення в холодильник на кілька годин. Перед подачею зніміть роз’ємну форму і, за бажанням, змастіть краю салату майонезом.
Салат з маком і копченою куркою сподобається всім, від малого до великого. Приготуйте оригінальне частування до новорічного столу і, будьте впевнені, ваші труди оцінять по заслугам.