Якщо вам вже приїлися всі відомі закуски, то цей варіант простого, легкого, ситного і дуже смачного салату вас точно порадує.
Незважаючи на те, що всі інгредієнти традиційні, млинцевий салат з куркою має особливий компонент – омлетну корж, яка надає страві легкість і ніжність. Курка і яйця прекрасно поєднуються з дуже багатьма інгредієнтами: овочами, грибами, крупами, тому і гідних рецептів цього частування досить багато.
Сьогодні ми наведемо чотири варіанти салату з млинцями і курочкою на будь-який смак.
Оригінальний млинцевий салат з куркою і омлетом
Складові
- Грудне куряче філе – 1 шт. + –
- Яйця курячі «О» – 3 шт. + –
- Цибулева свіжа зелень – 1 пучок + –
- Морква велика – 1 шт. + –
- Кукурудза консервована – 0,5 банки + –
- Молоко будь-якої жирності – 35-40 мл + –
- Рослинна олія (для смаження) – 15 г + –
- Майонез салатний – 80-100 г + –
- Сіль «екстра» – 3-5 г + –
Як готувати ситний салат з куркою і яєчними млинцями
Перший рецепт, який ми хочемо запропонувати, дуже ніжний не тільки за текстурою, але і за смаком. Переважання солодкуватий овочів, нейтральне куряче м’ясо і повітряний омлет роблять цю закуску дуже ніжною.
- Грудку курячу кладемо в каструлю, заливаємо водою так, щоб м’ясо було повністю прикрите, всипаємо повну чайну ложку солі (без горочки) і варимо філе до готовності 30 хвилин.
Також можна ввести в бульйон для ароматизації м’яса прянощі, різні трави і коріння. Готове м’ясо виймаємо з бульйону, остудити і розбираємо по волокнам на тонку соломку.
печемо млинці
Для цього слід збити віночком яйця з молоком і сіллю (за смаком), після чого, наливаючи по чуть-чуть яєчну масу на промаслений сковороду, випікаємо на середньому вогні тонкі коржі.
З даної кількості яєць виходить 4-5 млинців, які потрібно нарізати тонюсенькими стрічками.
Готуємо інші овочі
- Морквину слід відварити в шкірці до готовності близько третини години, після чого овоч охолоджуємо, чистимо і нарізаємо соломкою.
- Лук шаткуємо ножем дрібненько, після чого засипаємо в миску, куди також необхідно висипати всі інші нарізані інгредієнти і кукурудзу з банки.
Салат залишилося лише підсолити, заправити майонезом і перемішати.
Найпростіший рецепт млинцевого салату з куркою
Цей варіант закуски не тільки дуже легкий в плані готування і калорійності, а й швидкий в приготуванні. На все про все піде не більше 15-20 хвилин – і пікантна закуска буде радувати вас своїм відмінним смаком.
Складові
- Копчена куряча грудка – 0,3-0,35 кг;
- Яйця курячі категорії «С1» – 4 яйця;
- Крохмаль з кукурудзи – 18 г;
- Молоко – 40 мл;
- Пекінська капуста – 200 г;
- Оливки безкостисті чорні – ½ банки;
- Огірочок короткий свіжий – 2 плоду;
- Масло топлене – 15-20 г;
- Сіль дрібна «екстра» – 5 г;
- Сметана 25% – 60-80 г;
- Майонез оливковий (густий) – 2 ст. л .;
- Гірчична паста – 10-15 м
Як швидко і смачно постряпать млинцевий салат з копченою куркою
- Копчену грудку і огірки слід порізати тонкими соломинками і пересипати в салатник.
- Пекінську капусту шаткуємо тонко і також пересипаємо в загальну ємність.
- Оливки ріжемо на 4 часточки уздовж і вводимо в склад салату.
- З яєць, крохмалю, молока і дрібки солі віночком замішуємо однорідну омлетну суміш, після чого на середньому вогні, на добре прогрітій і змащеній маслом сковороді, випікаємо кілька тоненьких яєчних млинців.
- Готові омлетного коржі звертаємо в рулет, нарізаємо тонкими смужками і пересипаємо до решти інгредієнтів.
- Тепер салат залишилося підсолити і перемішати з заправної сумішшю з гірчиці і сметани з майонезом.
Пікантний салат з млинцями, куркою і чіпсами
Цей салат нагадує своїм складом класичний цезар, однак за смаком це зовсім інша: пікантна і дуже ароматна закуска, яка, без сумніву, буде оцінена по достоїнству.
Складові
- Яйця другої категорії – 5 шт .;
- Масло «Вологодське» – 20 г;
- Копчені курячі окости – 3-4 шт .;
- Салатний майонез – 0,1 кг;
- Свіжий часник – 2-3 зубки;
- Сир твердосортний – 0,1 кг;
- Петрушка свіжа – 30 г;
- Чіпси зі смаком сметани та цибулі – 50-60 г;
- Салатні листя – 1 великий пучок.
Створюємо салат з омлетного млинчиків з куркою, чіпсами і часником
- Яйця виделкою збиваємо до рівномірного змішання білка з жовтком.
- На середньому вогні прогріваємо сковороду, змащуємо її дно вершковим маслом і випікаємо з яєчної маси 4-5 тонких млинців.
- Остигнули омлетного коржі ріжемо, як спагеті, тонкими довгими стрічками.
- Копчену курячу грудинку нарізаємо брусочками і пересипаємо в об’ємну салатницю, де вже лежать нарізані омлети.
- Петрушку рубаємо дрібно, а листя салату великими смужками, і додаємо в салат разом з сіллю за смаком.
- Часник вичавлюємо через Часничниці, змішуємо з майонезом і заправляємо отриманою сумішшю чудовий домашній салат.
- Перед подачею кожну порцію слід присипати тертим сиром і чіпсовой крихтою.
Салат з млинцями і смаженою куркою для улюбленого
Всі ми прекрасно знаємо, як і через що варто прокладати шлях до серця обранця. Щоб блиснути своїми кулінарними навиками, влаштуйте в домашніх умовах ресторанний вечір, приготувавши всі страви виключно своїми руками. Ну а на закуску радимо зробити цей смачний салат.
Складові
- Масло дезодорована (соняшник, кукурудза, оливки) – 30 мл;
- Грудне куряче філе – 2 шт .;
- Корнішони – 250 г;
- Соус (майонез) салатний «Провансаль» – 65 р .;
- Яйця курки (1 кат.) – 2-3 шт .;
- Гірчична паста – 1 ст. л.
Проста рецептура млинцевого салату з хрустким курячим філе і огірками
- Курячі грудки нарізаємо тонкими брусочками і на сильному вогні обсмажуємо в маслі до хрускоту, постійно помішуючи 3-5 хвилин.
- Готову курочку відразу ж перекладаємо в миску, де вона і буде остигати.
- У цей час нарізаємо тонкими соломинками мариновані огірочки і додаємо їх до курки.
- З збитих з дрібкою солі яєць на середньому вогні випікаємо кілька тонких коржів і нарізаємо їх тонко-тонко в дрібну соломку.
- З’єднуємо всі інгредієнти в загальній мисці, заправляємо майонезом і гірчицею, при необхідності, подсаливаем і перемішуємо.
Цей млинцевий салат з куркою є улюбленою закускою багатьох гурманів. Прийшов і ваш час покуштувати це смачне блюдо.