Для любителів медовиков пропоную приготувати цей медовий торт всього за 20 хвилин. Це не подобу, а повноцінний за смаковими якостями і виду тортик. Невеликий, правда, але хто заважає нам зробити їх два?)))
необхідно:
тісто:
- Яйце – 1 шт
- Молоко – 4 ст л
- Масло рослинне без запаху – 4 ст.л.
- Мед (рідкий, якщо у вас зацукровані, то розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі) – 1 ст. л.
- Цукор – 3 ст. л.
- Борошно – 4 ст. л.
- Розпушувач – 1 ч. Л.
- Крохмаль – 1 ст. л.
- Сіль – 1/4 ч. Л.
крем:
крем може бути будь-яким, я пропоную просто варіант
- Масло вершкове 100 г
- Згущене молоко (звичайне або варене, варене дасть карамельний присмак) – 2-3 ст. л.
- ванілін
Сироп для просочення (за бажанням):
- Вода кіпячёная- 50 г
- Цукор – за бажанням
- Бренді (коньяк) – 1 ст.л. (Можна без нього)
Для обсипання і прикраси – бісквітні крихти, горішки – за бажанням.
приготування:
У рідкий мед влити всі рідкі інгредієнти. Перемішати віночком.
Додати цукор і ще трохи перемішати, щоб крупинки цукру підтанули.
Додати всі сухі компоненти. Перемішати.
Вилити в поліетиленовий пакет, вставлений в форму для СВЧ (найкращий діаметр 17 см, висота 6-7 см).
Піч в мікрохвильовій печі 3,5 хвилини на потужності 800 W (при іншій потужності печі або формі для випічки коригувати час – для 700 – 4 хв).
Злегка охолодити, розрізати на 3 коржі.
Поки охолоджується зробити крем.
Приготування крему:
М’яке масло збити міксером і по столовій ложці вливати молоко, постійно збиваючи, до отримання гладкої білої маси.
Крем можна використовувати будь-який: сметанний, Шарлотт і т. Д.
Якщо масло поганої якості, то крем може відійти рідиною.
На кожен корж по 2-3 ст. л кип’яченої води або сиропу.
Промазати кремом.
При прослаіванія можна додати горіхи, чорнослив – все в ваших руках.
Обмазати кремом зверху і обсипати крихтою, горішками або залишити просто так.
Я готувала медовий торт, щоб просто сім’єю чайку попити, тому злегка обсипала боки (крихта залишилася від випічки ЦИХ тістечок), а зверху загладити фігурним скребком.
Добре залишити його постояти на кілька годин.
А якщо ви приберете в холодильник, то за півгодинки перед їжею дістаньте його з холодильника, щоб крем відтанув.
Смачного!