«М’ясо по-французьки» також грунтовно увійшло в наш раціон, як і салат «олів’є». Це, звичайно, не дієтичне блюдо, але смачне і апетитне, з ароматом свята. Його можна приготувати з картоплею і без – вибирайте самі. Якщо робити з картоплею, то про гарнір можна вже не турбуватися.
необхідно:
- М’ясо (у мене шийка свиняча) – ок. 1 кг (це не принципово, можна приготувати і одну порцію :))
- Лук – 2-3 шт
- Помідори – 3 шт середні
- Сир – 200-250 г
- Картопля – ок 500 г
- Сіль, перець, зелень – за смаком
- Майонез – ок 200 г
приготування:
М’ясо нарізати на шматки товщиною 1,5 – 2 см. Якщо тонше, то буде не так соковито.
Відбити без фанатизму. Зручно через плівку, щоб не було бризок.
Цибулю нарізати півкільцями.
Якщо будете використовувати картоплю, то його слід порізати кружальцями. Я роблю товщиною приблизно в сантиметр і викладаю в один шар. Можна тонше і в два шари.
На злегка змащене деко викласти картоплю. Посолити.
На картоплю покласти шматки м’яса. Якщо вони дуже великі – розрізати на зручні для вас порції. Посоліть.
На м’ясо викласти цибулю і посипати перцем.
На цибулю покласти нарізаний помідор. Посипати зеленню.
Зверху посипати натертим сиром.
На сир розподілити майонез.
Поставити в духовку на одну годину. Темп. 180` Ставте ближче до низу, так як скоринка може зарум’яниться завчасно і почне горіти. Краще, через годину, потримати м’ясо ще, якщо скоринки немає.
Смачного!