М’ясо по французьки

М'ясо по французьки

«М’ясо по-французьки» також грунтовно увійшло в наш раціон, як і салат «олів’є». Це, звичайно, не дієтичне блюдо, але смачне і апетитне, з ароматом свята. Його можна приготувати з картоплею і без – вибирайте самі. Якщо робити з картоплею, то про гарнір можна вже не турбуватися.

необхідно:

  • М’ясо (у мене шийка свиняча) – ок. 1 кг (це не принципово, можна приготувати і одну порцію :))
  • Лук – 2-3 шт
  • Помідори – 3 шт середні
  • Сир – 200-250 г
  • Картопля – ок 500 г
  • Сіль, перець, зелень – за смаком
  • Майонез – ок 200 г

приготування:

М’ясо нарізати на шматки товщиною 1,5 – 2 см. Якщо тонше, то буде не так соковито.

М'ясо по французьки

Відбити без фанатизму. Зручно через плівку, щоб не було бризок.

М'ясо по французьки

Цибулю нарізати півкільцями.

М'ясо по французьки

Якщо будете використовувати картоплю, то його слід порізати кружальцями. Я роблю товщиною приблизно в сантиметр і викладаю в один шар. Можна тонше і в два шари.

М'ясо по французьки

На злегка змащене деко викласти картоплю. Посолити.

М'ясо по французьки

На картоплю покласти шматки м’яса. Якщо вони дуже великі – розрізати на зручні для вас порції. Посоліть.

М'ясо по французьки

На м’ясо викласти цибулю і посипати перцем.

М'ясо по французьки

На цибулю покласти нарізаний помідор. Посипати зеленню.

М'ясо по французьки

Зверху посипати натертим сиром.

М'ясо по французьки

На сир розподілити майонез.

М'ясо по французьки

Поставити в духовку на одну годину. Темп. 180` Ставте ближче до низу, так як скоринка може зарум’яниться завчасно і почне горіти. Краще, через годину, потримати м’ясо ще, якщо скоринки немає.

М'ясо по французьки

Смачного!

М'ясо по французьки