Таке блюдо традиційно готують в духовці, але що робити, якщо ваша духовка погано смажить або у вас взагалі немає духової шафи?
Тоді на виручку приходить рецепт, за яким можна приготувати м’ясо по-французьки на сковороді, і зараз цей рецепт перед вами. Блюдо таке виходить смачним, з апетитною рум’яною скоринкою і дуже ситним, словом, – закуска мрії.
Приготування м’яса по-французьки на сковороді: рецепт з фото
Гарячі закуски з м’ясом Страви з картоплі Курка 1
Зімфіра БуньковаСтатьі автора
Складові
- Курка – 1 шт. + –
- Картопля – 6 шт. + –
- Твердий сир – 100 г + –
- Цибуля ріпчаста – 3 шт. + –
- Рослинна олія – 3 ст.л. + –
- Майонез – 3 ст.л. + –
- Приправа – 2 ст.л. + –
- Вода – 1/3 ст. + –
- Сіль – за смаком + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Курку обробляв і вирізаємо з неї всю м’якоть. М’ясо по-французьки на сковороді ми будемо готувати з філе курки.
Очищаємо картоплю і цибулю.
Картоплю нарізаємо кружечками. Товщина кружечків не повинна перевищувати 7 мм.
Лук розрізаємо навпіл, потім – ще раз навпіл. Утворені четвертинки довільно шаткуємо.
Готуємо соус. Для цього в окремій мисці змішуємо майонез і будь-яку приправу, яка вам подобається. Замість майонезу можна взяти сметану, але так як в моїй родині сметану не дуже полюбляють, то я використовую майонез.
Заливаємо соус теплою водою і добре його розмішуємо.
Будь-який твердий сир натираємо на крупній тертці.
Приступаємо безпосередньо до термічній обробці м’яса по-французьки на сковороді. Наливаємо на сковороду олію. У розігріте масло кладемо філе курки і цибулю, додаємо сіль, все розмішуємо і смажимо на середньому вогні.
Через 10 хвилин додаємо на сковороду картоплю. Її треба викласти поверх м’яса з цибулею рівним шаром. Заливаємо все соусом.
І відразу ж посипати страву сиром.
Зменшуємо вогонь і прикриваємо сковороду кришкою. Тушкуємо на повільному вогні протягом 20 хвилин.
Через 20 хвилин відкриваємо кришку і тушкуємо блюдо без кришки ще 5 хвилин. Все – м’ясо по-французьки на сковороді готово!
Картопля з куркою виходять соковитими і ароматними. Але якщо хочете, то страву можна подати з бульйоном – він теж дуже смачний!
Смачного!