М’ясо по-французьки на сковороді

Таке блюдо традиційно готують в духовці, але що робити, якщо ваша духовка погано смажить або у вас взагалі немає духової шафи?

Тоді на виручку приходить рецепт, за яким можна приготувати м’ясо по-французьки на сковороді, і зараз цей рецепт перед вами. Блюдо таке виходить смачним, з апетитною рум’яною скоринкою і дуже ситним, словом, – закуска мрії.

Приготування м’яса по-французьки на сковороді: рецепт з фото

Гарячі закуски з м’ясом Страви з картоплі Курка 1
Зімфіра БуньковаСтатьі автора

М'ясо по-французьки на сковороді
М'ясо по-французьки на сковороді

Складові

  • Курка – 1 шт. + –
  • Картопля – 6 шт. + –
  • Твердий сир – 100 г + –
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт. + –
  • Рослинна олія – ​​3 ст.л. + –
  • Майонез – 3 ст.л. + –
  • Приправа – 2 ст.л. + –
  • Вода – 1/3 ст. + –
  • Сіль – за смаком + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

Курку обробляв і вирізаємо з неї всю м’якоть. М’ясо по-французьки на сковороді ми будемо готувати з філе курки.


  • Очищаємо картоплю і цибулю.


  • Картоплю нарізаємо кружечками. Товщина кружечків не повинна перевищувати 7 мм.


  • Лук розрізаємо навпіл, потім – ще раз навпіл. Утворені четвертинки довільно шаткуємо.


  • Готуємо соус. Для цього в окремій мисці змішуємо майонез і будь-яку приправу, яка вам подобається. Замість майонезу можна взяти сметану, але так як в моїй родині сметану не дуже полюбляють, то я використовую майонез.


  • Заливаємо соус теплою водою і добре його розмішуємо.


  • Будь-який твердий сир натираємо на крупній тертці.


  • Приступаємо безпосередньо до термічній обробці м’яса по-французьки на сковороді. Наливаємо на сковороду олію. У розігріте масло кладемо філе курки і цибулю, додаємо сіль, все розмішуємо і смажимо на середньому вогні.


  • Через 10 хвилин додаємо на сковороду картоплю. Її треба викласти поверх м’яса з цибулею рівним шаром. Заливаємо все соусом.


  • І відразу ж посипати страву сиром.


  • Зменшуємо вогонь і прикриваємо сковороду кришкою. Тушкуємо на повільному вогні протягом 20 хвилин.


  • Через 20 хвилин відкриваємо кришку і тушкуємо блюдо без кришки ще 5 хвилин. Все – м’ясо по-французьки на сковороді готово!


  • Картопля з куркою виходять соковитими і ароматними. Але якщо хочете, то страву можна подати з бульйоном – він теж дуже смачний!

    Смачного!