М’ясний обід

м'ясний обід
Ближче до полудня розумовий процес господині налаштовується на частоту кухні, адже зовсім скоро голодні домочадці піднімуть бунт. Похмуро поглядаючи на шматок яловичої вирізки, домашня кулінарка починає усвідомлювати, що можна приготувати на обід з м’яса, щоб погасити назріваючу революцію. Рецептів різних супів і відбивних за весь час існування кухарів з’явилася тьма-тьмуща, але як же з цього достатку вибрати щось одне?

Наш сьогоднішній пост якраз складався для вирішення цього нелегкого завдання, і ми постаралися підібрати найбільш цікаві страви для денного сімейного застілля.

Суп харчо

Харчо – це національне надбання грузинської кухні, яке є улюбленим делікатесом багатьох чоловіків через свою пікантності, гостроти і ситності. Тому не варто відкладати відмінну можливість зробити дружину приємний сюрприз і зварити смачну страву з м’яса на обід.

Складові

  • Яловичина на кістці – 0,6 кг;
  • Рис круглозерний – 170 г;
  • Морквина – 1 коренеплід;
  • Лук-ріпка – 2 головки;
  • Паста томат – 90-100 г;
  • Чищення волоські горіхи – 100-150 г;
  • Часник – 4-6 часточок;
  • Перець горошком – 5 шт .;
  • Перець червоний мелений – 1/3 – ½ ч.л .;
  • Сіль – ½ -1 ст.л .;
  • Хмелі-сунелі – 2/3 ч.л .;
  • Свіжа петрушка – 1 пучок;
  • Зелень кінзи – 1 пучок;

Що приготувати на обід з м'яса

Приготування

  1. М’ясо опускаємо в холодну воду і ставимо на плиту. Доводимо бульйон до кипіння і далі, підсолити, варимо протягом 60-90 хвилин при малій температурі. Не забуваємо періодично знімати піну.
  2. Тим часом підготуємо зажарку. Нашатковані цибулини і терту моркву обсмажуємо в маслі до зарум’янювання. Потім додаємо до них томатну пасту, приправу хмелі-сунелі і червоний перець. Все перемішуємо, заливаємо ½ ст. води, даємо заправці закипіти і вимикаємо.
  3. Коли м’ясо повністю звариться, виймаємо його з рідини, і, відокремивши від кісток філе, нарізаємо його порційними шматочками. Сам же бульйон проціджуємо і знову ставимо на вогонь разом з промитої рисової крупою і перцевими горошинами.
  4. Тепер візьмемося за ароматичну складову супу. У блендері перемелює горіхи і часник, і як тільки рис звариться, викладаємо горіхову масу в харчо. Також заправляємо обід томатної заправкою, все перемішуємо і через кілька хвилин знімаємо з вогню.
  5. Щоб грузинська юшка дійшла до потрібної кондиції, їй потрібно дати настоятися 30 хвилин під кришкою. І вже потім розливаємо суп по тарілках, додаємо шматочки м’яса і щедро посипаємо блюдо подрібненою зеленню.

Шурпа по-кавказьки

Кавказькі страви відрізняються своєю оригінальністю, відмінним смаком і поєднанням непоєднуваного. Шурпа – це чудовий м’ясний обід, в якому пліч-о-пліч з класичної бараниною, великою кількістю прянощів і зелені гармонійно сусідять сухофрукти, яблука або лимон.

Складові

  • Баранина на реберцях – 0,5 кг;
  • Томат – 2 шт .;
  • Перець болгарка – 2 шт .;
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки;
  • Яблука – 2 шт .;
  • Картопля – 5 бульб;
  • Часник – 5-8 часточок;
  • Базилік – 1 пучок;
  • Лимон – 1 шт .;
  • Свіжа зелень кінзи і петрушки -2 пучка;
  • Перець мелений;
  • Італійські трави – ½ ч.л .;
  • Сіль адигейська;

Що зварити на обід з м'яса

Приготування

  1. Баранячі реберця відмочують півгодини, після чого гарненько промиваємо і перекладаємо в наповнену холодною водою каструлю. Також додаємо в ємність пучок базиліка і 1 цибулину в лушпинні. У процесі 2 годинний варіння бульйону не забуваємо додати сіль і знімати періодично шумівкою піну.
  2. Через 120 хвилин витягуємо з відвару цибулю і базилік і завантажуємо в бульйон нарізані кубиками картоплю і моркву. Вогонь в процесі додавання продуктів повинен бути слабким.
  3. Через 20 хвилин додаємо в суп соломку з перцю болгарки і яблучні ¼ часточки.
  4. Після півгодини витягаємо яблучка, а замість них завантажуємо в шурпу Пюріровать томат, перетертий з сіллю часник, спеції і видавлюємо сік лимона.
  5. Тепер же кавказького страви потрібно дати потомитися на найменшому вогні 20 хвилин і можна кликати всіх за стіл.

Подавати шурпу слід з гарячої кукурудзяної коржем і подрібненою зеленню.

Щавлевий суп з м’ясом і яйцем

З найніжнішим телячим м’ясом можна зварити на обід один з найлегших і смачних супів слов’янської кухні – щавельного. Кислі листочки є справжнім джерелом вітамінів, що особливо важливо в зимово-весняний період. А приготувати це частування можна так:

  • Беремо півкіло телятини на кісточці і, заливши м’ясо водою і підсолити, варимо протягом години бульйон.
  • Тим часом на сковороді обсмажуємо у вершковому маслі (2-3 ст.л.) нашатковану цибулю (1 головка) і 1 морква, натерту на крупній тертці.
  • В окремій каструльці ставимо варити круто 4 яйця.
  • Коли м’ясо буде готове, виймаємо його з бульйону, а в ємність закидаємо нарізаний брусками картопля (4 бульби). Через хвилин 20 слідом відправляємо 1 нарізаний тонкими часточками томат і цибульний-морквяну зажарку.
  • Через 10 хвилин завантажуємо в суп нарізані кубиками варені яйця, подрібнений щавель (200 г), лавр (2 листочка), горошковий перчик (6-8 шт.) І зелень кропу подрібнену (1 пучок). Через 5 хвилин суп готовий.

Щавлевий суп з м'ясом і яйцем

При подачі викладаємо в тарілку порційні шматочки телятини, наливаємо суп і додаємо 1-2 ст.л. сметани.

«М’ясне диво» в фользі з овочами

Найвигіднішими в усіх відношеннях блюдом на обід є запечене у фользі м’ясо. Крім того, що ці ласощі включає в себе і гарнір і основний виріб, воно до того ж неймовірно смачне, ситне і оригінальне. І ще нам не доведеться простоювати годинами біля плити, щоб приготувати його.

  • Спочатку потрібно замаринувати яловичину (0,6 кг). Нарізаємо філе кубиками 2х2см, солимо, умащали спеціями на свій смак і, змішавши з 3-5 ст.л. майонезу, залишаємо відлежатися хвилин 20.

* Цікаве від кухарчуком
Підкреслити найкращим чином гідності смаку яловичини покликані такі прянощі: базилік і орегано, тархун і перці (запашний, чорний, червоний), кмин, куркума і зерна кінзи, майоран, зерна гірчиці, чебрець і гвоздика.

  • Також буде потрібно Маринівка нарізаного ¼ кільцями ріпчастої цибулі (2 головки) в розчині 9% оцту і води (1: 1).
  • Тим часом підготуємо овочі. Картопля (6-8 бульб) нарізаємо кубиками, солимо, перчимо і присмачуємо оливковою олією. Перець болгарку (4 шт.) Подрібнюємо соломкою, а помідори (4 шт.) – тонкими часточками, після чого змішуємо їх в окремій тарі з консервованою кукурудзою, сіллю і невеликою кількістю майонезу.
  • Тепер же можна оформляти запіканку порціями. На 8 квадратів з фольги (20х20 см) викладаємо спочатку томати з перцями, слідом йде шар картоплі, після чого укладаємо м’ясо, потім цибулю (промитий від маринаду). Фольгу загортаємо в герметичні пакети та відправляємо на піддоні в розігрітий до 180оС духовку на 60 хвилин.
  • За 10 хвилин до фінішу кульки потрібно відкрити, і зверху на запіканку укласти натертий сир (200-300 г). Коли сир розплавиться і подернется апетитною скоринкою, страву можна подавати до столу прямо в човниках з фольги.

Обід з фаршу м'ясного

Жульєн вершковий

Цей рецепт обіду з м’яса кури, печериць і картоплі є найціннішим подарунком від французьких кулінарів. На приготування цього шедевра підуть лічені хвилини, зате оцінять його по достоїнству всі домочадці.

  1. Насамперед відправляємо в ємність з розпеченим маслом нашатковану тонкою соломкою ріпчасту цибулю (1 головку) і нарізані часточками печериці (0,4 кг).
  2. Через 15 хвилин в «загальний казан» можна додати нарізані кубиками курячу грудку (0,4 кг) і картопля (2-3 бульби). Не забуваємо все посолити і поперчити.
  3. А ще через 5 хвилин заливаємо в сотейник соус зі сметани (150 г) солі, спецій, борошна (1-2 ст.л.) і води (консистенція підливи повинна бути, як млинцеве тісто) і під кришкою тушкуємо жульен до готовності.
  4. Потім засипаємо в ємність поверх жульєну тертий сир (0,3 кг) і відправляємо блюдо в духовку на 10-15 хвилин при 200оС.

Обід з м'яса - рецепт жульєну

Салат «чоловічі мрії»

На закуску в денному раціоні знайдеться гідне місце салату з відвареної яловичиною і пікантним маринованою цибулькою. Готується він дуже просто:

  • Беремо фіолетовий салатний цибулю і, нарізавши його соломкою, замочуємо в яблучному оцті (4 ст.л.). Через 15 хвилин віджимаємо його і змішуємо з майонезом.
  • Яловиче філе (200 г) відварюємо в підсоленій воді, а потім розбираємо на тоненькі волокна і перемішуємо з майонезом.
  • Також відправляємо кип’ятити круто 4 яйця, після чого натираємо їх на крупній тертці, додаємо до них майонез і трохи солі.
  • Крім того в рецепті нам знадобиться 200 г твердого сиру, який також слід натерти на тертці з дрібними отворами.
  • Тепер же можна викладати салат пошарово: цибуля, м’ясо, яйця і останнім йде сир, який повинен покрити верх і краю страви.

Салат «чоловічі мрії»

Обов’язково «чоловічі мрії» потрібно відправити на 2-3 години в холодильник для просочення.

Курка по-арабськи

Ця закуска на обід з курячого м’яса претендує увійти в улюблені рецепти вашого сімейства. Аж надто смачна курочка виходить, та й робиться швидко.

  1. Курячі грудки (600 г) поділяємо поперек на більш тонкі пласти, змащуємо кожен з обох сторін адигейської сіллю і гарненько відбиваємо молоточком.

*Поради кухарчуком
Щоб при відбиванні м’яса його частинки не розлітаються на всі боки, намагаючись забруднити все навколо, покладіть філе в поліетиленовий пакетик і відбивайте в такому вигляді.

  1. Після цього відправляємо курятину на сковороду і обсмажуємо з двох боків до рум’яної скоринки.
  2. В цей час приготуємо соус. У майонез (150 г) вичавлюємо 3-4 зубчики часнику і перемішуємо.
  3. Для панірування ж ядра волоських горіхів (100 – 150 г) перемелює в блендері.
  4. Коли грудка підсмажиться до готовності, обмазуємо її з двох сторін майонезним соусом і обсипаємо товченими горішками.

Курка по-арабськи готова.

Курка по-арабськи

М’ясо в нашому раціоні грає найважливішу роль, адже воно є головним джерелом тваринного білка, вкрай необхідного нам. За багатовікову історію було складено безліч різних рецептів з використанням цього продукту. Так що сьогодні з м’яса можна приготувати на обід найвишуканіші страви і порадувати смакотою своїх домочадців.