Страви, які представляють собою м’ясну начинку, загорнуту в тісто, смачні, але на їх приготування йде сила-силенна часу. Чи то справа – ледачі пельмені-трояндочки, які вражають своєю вишуканою красою і повнотою смаку, готуються швидко і просто не можуть не вийти. Їх невигадливий рецепт повинен бути в кулінарній книзі кожної господині як «пожежний» варіант на випадок появи на порозі нежданих гостей.
Ця смачна фантазія на одвічну пельменну тему практично не вимагає уваги, і впоратися з нею може не тільки починаюча господиня. Чоловік, який захоче здивувати кохану своєю оригінальністю, може різноманітності заради піднести їй у подарунок незвичайні і чарівні пельмені трояндочки.
Без чого не обійтися
- без глибокої миски для змішування інгредієнтів;
- без віночка;
- без ложки столової;
- без харчової плівки;
- терки з великої насадкою;
- без контейнера для приготування фаршу;
- без широкого ножа;
- качалки;
- без сковорідки з високими бортиками і ще однієї, трохи менше;
- без плити (газової або електричної).
Пельмені-трояндочки

складові
- Вода кип’ячена – 1 стаканчик
- Яйця курячі – 2-3 штуки + –
- Сіль кам’яна – 1 ч. Л. + –
- Борошно пшеничне – скільки візьме тісто + –
- Мелена свинина упереміж з яловичиною – 700 г + –
- Цибуля ріпчаста – середні 4 шт. + –
- Кріп (петрушка) – 1 пучок + –
- Чорний перець мелений – 1-2 г за смаком + –
- Морквина – 2 штучки + –
- Часник – 2 великих зубки + –
- Соняшникова олія – 2-3 ст. л. + –
- Сметана пожирнее – 2-3 ст .л. + –
- Сушений кріп – близько 1 ч. Л. + –
Приготування
Без чого не обійтися:
- без глибокої миски для змішування інгредієнтів;
- без віночка;
- без ложки столової;
- без харчової плівки;
- терки з великої насадкою;
- без контейнера для приготування фаршу;
- без широкого ножа;
- качалки;
- без сковорідки з високими бортиками і ще однієї, трохи менше;
- без плити (газової або електричної) .Для того, щоб наші красиві пельмені вийшли ще й смачними, потрібно чітко слідувати технології. Часу це займе зовсім небагато, але головне – не поспішати.
- Приготування ледачих пельменів-трояндочок почнемо з тесту, так як йому ще потрібно буде настоятися. Отже, беремо нашу глибоку мисочку і виливаємо туди половину води. До неї відразу ж додаємо яйця, балакаємо, солимо.
- Наступний інгредієнт – мука. Її бажано б просіяти. Змішуємо її з яєчної бовтанку віночком – так легше, і грудок не буде. У результаті повинно вийти туге і еластичне тісто. Воно ні в якому разі не повинно прилипати до рук!
- Гарненько вимісити, кілька разів кинемо його на стіл що є сили. Це – давній прийом вимішування тесту для того, щоб воно стало ідеально однорідним.
- Загортаємо його в харчову плівку і залишимо відпочивати і дозрівати.
- Настала черга начинки. У нашому випадку – це вже готовий фарш, який на 70% складається з свинини. Решта – мелена яловича м’якоть. Однак пропорції ці – довільні і їх, звичайно ж, можна змінювати. Отже, м’ясний фарш солимо, приправляємо перчиком.
- Очистивши 2 цибулини, перетворюємо їх в пюре за допомогою терки і додаємо в м’ясо.
- Тепер – найцікавіше. Ділимо наше тісто на три рівні частини. Дві відкладаємо, а одну допомогою незамінною помічниці-качалки перетворюємо в млинець десь товщиною 3 мм.
- На нього рівним шаром за допомогою ложки викладаємо начинку і скочується. Краї рулету по всій довжині защипуємо.
- Отриманий рулет-напівфабрикат розрізаємо на однакові шматочки. Їх ширина повинна бути трохи менше висоти приготовленої сковороди.
- У неї ми і викладаємо наші майбутні пельмені трояндочки начинкою догори і донизу.
- З рештою тестом і начинкою чинимо так само.
- Останній етап – приготування овочевої «подушки» для наших красивих пельменів. Для початку чистимо моркву, цибулю і часник. Моркву натираємо, а цибуля з часником подрібнюємо ножем.
- На злегка прогрітій невеликій сковорідці все це протушіваем в маслі, не забуваючи заважати, щоб не підгоріло
- Окремо потрібно з’єднати сметану і кріп. До речі, не обов’язково сушений – можна і свіжу зелень, в тому числі і петрушку (хто любить).
- Додавши воду, що залишилася, солимо, збовтуємо.
- В отриману сметанно-укропную бовтанку додамо наші протушенние овочі і викладемо всі разом зверху на майбутні троянди пельмені.
- Сковородочку – на вогонь і під кришку.
- Гасити пельмені трояндочки потрібно недовго – всього хвилин 12-15, поки не розпариться м’ясо.
Знявши кришку, не зможемо втриматися від захопленого вигуку: справжні троянди пельмені у нас вийшли! А як же вони смачні й ароматні! Подавати їх до столу можна прямо в сковороді або ж виклавши в глибоку посудину і обов’язково – з аджикою!