Лазанья вегетаріанська з грибами

Лазанья вегетаріанська з грибамиЛазанья вегетаріанська з грибами і помідорами – одна з різновидів популярного італійського блюда. М’ясоїдам і любителям ситно поїсти ми вже пропонували приготувати лазанью з фаршем, а сьогоднішній наш рецепт для тих, хто з яких-небудь причин не вживає м’ясо. Завдяки готовим магазинним напівфабрикатів позбавимо себе від зайвого клопоту по замісу тіста, витративши зовсім небагато часу для виготовлення начинки. В результаті отримаємо апетитну овочеву лазанью, забезпечивши повноцінний вечерю.

Складові:Лазанья вегетаріанська з грибами

  • листи лазаньї – 9 шт .;
  • печериці – 500-600 г;
  • свіжі помідори – 3 шт .;
  • цибулина – 1 велика;
  • часник – 2-3 зубці;
  • рослинне масло – близько 30 мл;
  • молоко – 400 мл;
  • вершкове масло – 40 г (+ 10 г для змащування форми);
  • борошно – 40 г;
  • сир – 50 г;
  • мускатний горіх – пучку;
  • сіль, пряні трави – за смаком.

Лазанья овочева рецепт

Як приготувати лазанью вегетаріанську з грибами

  1. Печериці промиваємо проточною водою, позбавляємося від зайвої рідини. Чисті і сухі гриби шаткуємо тонкими пластинами.Лазанья вегетаріанська з грибами
  2. Видаливши лушпиння, подрібнюємо велику цибулину ножем, обсмажуємо на рослинному маслі до м’якості разом з очищеними і дрібно порубаними часниковими зубцями.Лазанья вегетаріанська з грибами
  3. Доводити цибулю до потемніння не потрібно – як тільки він стане м’яким, додаємо печериці, обсмажуючи все разом до повного випаровування вологи, виділеної грибами. За кілька хвилин до закінчення готування посипаємо вміст сковороди сіллю і гарненько перемішуємо.Лазанья вегетаріанська з грибами
  4. Займемося помідорами. Нам необхідно позбутися від овочевої шкірки і приготувати з соковитою м’якоті томатний соус. Для цього робимо на яскравою шкірці перехресні надрізи, а потім обдаємо помідори окропом, після чого відразу поміщаємо «розпалені» томати в ємність з крижаною водою. Після такої маніпуляції шкірка повинна зніматися досить легко, в іншому випадку слід повторити вищеописані дії знову.Лазанья вегетаріанська з грибами
  5. Овочеву м’якоть нарізаємо шматочками середнього розміру, поміщаємо в гущавину блендера, а потім подрібнюємо до кашоподібного стану. Отримане томатне пюре солимо за смаком, обсипає пряними травами і перемішуємо.Лазанья вегетаріанська з грибами
  6. Залишилося підготувати тільки популярний соус «Бешамель», що є обов’язковою складовою як м’ясної лазаньї, так і вегетаріанської. Для цього в окремому сотейнику або невеликій каструльці на слабкому вогні розтоплюємо 40 г вершкового масла. Далі додаємо борошно. Безперервно перемішуючи, прогріваємо суміш пару хвилин, після чого прибираємо з вогню. У гарячу олійно-борошняну масу поступово вливаємо охолоджене молоко, енергійно перемішуючи, щоб уникнути утворення грудочок.Лазанья вегетаріанська з грибами
  7. Повертаємо ємність на плиту. Доводимо молоко до кипіння, а потім зменшуємо вогонь до мінімуму. Варимо молочну суміш, помішуючи, до загустіння. Готовий соус по консистенції повинен нагадувати рідку сметану. Для аромату додаємо в «Бешамель» пучку мускатного горіха, перемішуємо.Лазанья вегетаріанська з грибами
  8. Прямокутну форму для випічки змащуємо шматочком вершкового масла. На дно укладаємо три листи лазаньї (обов’язково прочитайте інструкцію на упаковці – іноді листи вимагають попередньої варіння).Лазанья вегетаріанська з грибами
  9. Зверху наливаємо порцію білого соусу (приблизно 6-7 ст. Ложок), рівномірно розподіливши по всій площі нижнього шару. Далі розсортовувати 1/2 порції печериць, прикриваючи їх 1/2 частиною томатного соусу.Лазанья вегетаріанська з грибами
  10. Повторюємо шари в такому ж порядку. Останні листи лазаньї заливаємо залишками соусу «Бешамель».Лазанья вегетаріанська з грибами
  11. Покриваємо нашу багатошарову заготівлю сиром, натертим середньої стружкою, після чого відправляємо напівфабрикат в розпечену до того часу духовку. Запікаємо при температурі 180 градусів до зарум’янювання скоринки сирної (близько 30 хвилин).Лазанья вегетаріанська з грибами
  12. Дозволяємо готової страви трохи подостить – так лазанью буде простіше розрізати на порційні шматки.Лазанья вегетаріанська з грибами
  13. Подаємо як самостійну страву, доповнивши зеленню, свіжими овочами або соліннями. Лазанья вегетаріанська з грибами і помідорами повністю готова!Лазанья вегетаріанська з грибами

Приємного вам апетиту!