І знову у мене рецепт приготування субпродукту, курячої печінки. Готувати я її буду шляхом гасіння в мультиварці. І як я раніше жила без моєї помічниці – мультиварки – розуму не прикладу.
Для приготування курячої печінки в сметані в мультиварці нам знадобиться:
- 800 грам курячої печінки (можливо трохи більше чи менше, у мене була упаковка саме такої ваги),
- 1-2 головки ріпчастої цибулі,
- 10 грам борошна,
- 100 грам сметани,
- 1 мультістакан води,
- сіль,
- перець,
- рослинна олія.
Рецепт приготування курячої печінки в сметані в мультиварці.
Основні інгредієнти: печінку і цибулю
Лук почистити і дрібно порізати.
У чашу мультиварки наливаємо трохи рослинного масла, викладаємо цибулю. Включаємо режим “випічка” або “жарка” і починаємо обсмажувати цибулю.
Печінка промиємо, приберемо плівки (якщо є), наріжемо не крупніше. Додамо печінку до цибулі і обсмажити її до тих пір, поки не зміниться колір. У процесі смаження печінку з цибулею потрібно періодично перемішувати.
Додамо до печінки борошно, перемішати.
В окремій ємності змішаємо сметану і воду, додати сіль і перець за смаком.
Заливаємо печінку сметанним соусом, перемішуємо. Закриваємо кришку мультиварки, відключаємо режим випічки, включаємо режим “гасіння” на 1 годину.
Куряча печінка тушкована в сметані в мультиварці виходить дуже м’яка і ніжна. Подавати готову курячу печінку можна практично з будь-яким гарніром.
Смачного.