Багато господині напередодні сімейного торжества починають складати меню і роздумувати, чим же таким смачненьким і незвичайним почастувати гостей. Рецепт курки з грибами в вершках, який ми детально розберемо сьогодні, відмінно впишеться в меню будь-якого вечора і неодмінно буде сприйнятий "на ура". Всупереч чуткам про надмірної сухості філе птиці, наше ніжне і дивно соковите страву обов’язково заслужить симпатії всіх запрошених.
Це частування не тільки гарантовано потішить гастрономічні смаки заглянули на вогник друзів і домашніх, воно також дуже м’яке і не зашкодить шлунку. А якщо прибрати з рецепта грибочки і спеції, то його можна давати навіть дітям.
Одним словом, курка з грибами в вершках займе почесне місце серед інших страв, і припаде до душі і дорослим, і малечі. Заінтриговані? Тоді давайте освоювати рецепт!
Курка, фарширована грибами "Втілена ніжність"
Складові
- Куряче філе – 500 г + –
- Вершки жирні – 250 мл + –
- Печериці консервовані – 250 г + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Твердий сир – 200 г + –
- Сіль – за смаком + –
- Чорний перець – за смаковими уподобаннями + –
- Рослинна олія рафінована – 100 мл + –
Приготування
Цей кулінарний шедевр викликає активне бажання продегустувати його ще на етапі напівготовності – дуже вже апетитний аромат доноситься з духовки. Смачне і незвичайне страву так і манить негайно спробувати його! Гарантовано, бо нічого не залишиться непоміченим і безумовно призведе гостей в восторг.1. Для початку займемося приготуванням начинки. Цибулину очищаємо від лушпиння і нарізаємо, як зручніше: кубиками, полуколечкамі, соломкою. Відправляємо його в сковороду з маслом і готуємо, поки він не стане прозорим.
2. Приєднуємо до лушпиння зажарки гриби (розсіл з банки зливаємо в склянку і поки відставляємо), солимо і додаємо перчик. Смажимо, постійно помішуючи, ще хвилин п’ять. Гриби вже пройшли первинну обробку і їм не потрібно багато часу, щоб досягти готовності. Викладаємо гриби з цибулею в окремий посуд для охолодження.
3. Шматочки філе миємо, обсушуємо серветками або паперовим рушником. У кожному шматочку м’яса робимо проріз у вигляді кишеньки, в який ми потім будемо закладати начинку.
4. Заповнюємо порожнини цибульний-грибною сумішшю і скріплюємо краю кожного виробу дерев’яними шпажками або зубочистками.
5. Обсмажуємо філе курки з грибами всередині на середньому полум’я конфорки в сковороді, в яку доливаємо масло, що залишилося. По закінченню цього процесу шматочки повинні мати рум’яної скоринки.
6. Готуємо суміш для заправки. Для цього нам слід натерти сир на тертці і поєднати його з вершками і розсолом, який залишився від печериць. Вводимо до складу сіль, приправляємо перчиком (кому скільки потрібно) і добре змішуємо до однорідного стану.
7. Форму змащуємо маслом і кладемо в неї наші курячі кишеньки, поверх яких викладаємо вершково-сирну суміш. Розміщуємо всі в духову шафу на півгодини.
Готову курку викладаємо на тарілку сервіровки, поливаємо зверху вершкової підливою, прикрашаємо листочками зелені.
Курка з грибами в слівкахнепременно приверне увагу всіх присутніх за столом і заслужить масу захоплених відгуків і компліментів. А вам залишиться тільки скромно приймати похвали на свою адресу.
Поради кухарчуком
- Немає консервованих грибочків? Сміливо беріть свіжі шампіньйони, тільки не забудьте збільшити термін їх теплової обробки на п’ять-десять хвилин.
- У соус-заправку можна додати дрібно покришений петрушку або кріп – це тільки зробить смак готового частування більш цікавим і пікантним.
- Маленька щіпка мускатного горіха, додана до вершків, також поліпшить смак частування.
Сподіваємося, курка з грибами в вершках міцно і надовго увійде в ваш святковий і недільний меню і полюбиться домочадцям.