Всім привіт!
Довго думала, як же мені так приготувати курку, щоб я такий ще не їла. І щоб не треба було смажити. Оскільки всім відомо, що смажене, м’яко кажучи, не дуже корисно. Знайшла. Курка з ананасами, запечена в духовці. Готується не складно, всі інгредієнти доступні. Бентежило тільки не дуже сумісний, на мій погляд, поєднання солодких ананасів і курки.
Забіжу вперед і скажу, що вийшло незвично, не звично, але смачно!
Щоб приготувати курку з ананасами в духовці нам знадобиться:
- 800 грам курячого філе,
- велика банка консервованих ананасів,
- 250-300 грам твердого сиру,
- майонез,
- 2 столові ложки соєвого соусу,
- сіль,
- перець.
Рецепт приготування курки з ананасами в духовці.
Куряче філе вимиємо. Не знаю хто як, а в мене є такий пунктик, все що можна вимити, мою. Поріжемо його на тонкі широкі шматочки. Дамо стекти воді. Складемо куряче філе в глибокий посуд, заллємо соєвим соусом і хорошенечко пожамкать (так і не змогла підібрати правильного синоніма для цього процесу :)). Будьте обережні з додаванням соусу. Деякі з них занадто солоні. Відправимо курочку в холодильник, приблизно на годинку, можна більше.
Викладемо шматочки курки на деко в один шар, зверху помажеш майонезом і трохи поперчити. Можна спочатку поперчити, потім помазати майонезом. Тепер з приводу солі. Якщо соєвий соус досить солоний, то краще не присаливать. Я не солила, вийшло трохи недосолене, але, як то кажуть,
“Недосол на столі”.
Ананаси поріжемо кубиками і викладемо зверху на курку. Сироп від ананасів не використовуємо.
На великій тертці натерти сир і покладемо його на ананаси.
Відправимо курку в розігріту духовку. Готувати будемо 40-50 хвилин.
Гарніром до такої курочку найкраще, на мій погляд, підійде картопляне пюре. Але особисто я зробила рис.
Смачного.
Дуже чекаю Ваших коментарів.
Щоб дізнатися про нові рецепти, підпишіться на розсилку. Для цього введіть свій E-mail у поле нижче і натисніть “Підписатися!”.