Простий і смачний рецепт, що прийшов до нас із французької кухні. Запечене філе з гарніром, замаринованим із приправами з трав. Куряча страва, під сирною скоринкою, між шарами овочів, виходить у вигляді запіканки. Так само можна додати цибулеві кільця, із солодким болгарським перцем, і роздавленим часником. Рекомендую приготувати цю не складну страву, і відписатися в коментарях про свої враження
Інгредієнти
- Грудка / філе – 4 шт.
- Картопля – 1 кг.
- Цибуля + помідор – по 1 шт.
- Соєвий соус – 5 ст. Л.
- Приправа для курки – 1 ст. Л. Л.
- Паприка + прованські трави – по 1 ч. Л.
- Сир твердий – 150 гр.
- Майонез – 2 ст. Л.
- Олія – 2 ст. Л.
- Сіль – за смаком
Рецепт м’яса по-французьки
Відберемо необхідні продукти, м’ясо промиємо під водою, обсушимо серветками, насиплемо спеції
Щоб філе замаринувалося швидко і залишилося соковитим, його слід наколоти з двох боків, робити я це буду спеціальним пристроєм, якщо у вас його немає, можете наробити отворів, гострою виделкою або ножем
Наливаємо 5 столових ложок соусу, додаємо курячу приправу, добре перемішуємо руками
Сіль додаємо за смаком, враховуйте, що соєвий соус і так солоний
Ретельно вимішуйте, щоб маринад повністю вбрався в м’ясо, накрийте кришкою або плівкою, залиште маринуватися на 30 хв.
Очищену картоплю наріжте кружальцями, завтовшки в 2 мм
Складіть у глибоку посудину, додайте ложку рослинної олії, паприку, трави і сіль, перемішайте
Поріжте ріпчасту цибулю півкільцями
Увімкніть розігріватися духовку на 180 градусів, режим верх/низ + конвекція
Змастіть форму для випікання олією, викладіть перший шар картоплі внахлест
Зверху розкладіть шматки курки, що замаринувалася
Рівномірно розподіліть порізану цибульку
Завершіть побудову страви картоплею, що залишилася, і поставте в розігріту духовку, на 30 хв.
Потріть сир на крупній тертці, змішайте з двома ложками майонезу
Поріжте помідор півкільцями
Через півгодини дістаньте форму, розкладіть зверху помідори
Фінальним штрихом, акуратно розкладіть сир
Збільште нагрів духовки до 200 градусів, випікайте ще 15 хв.
Час приготування минув, виймаємо деко з духовки, курка по-французьки з сиром готова
Розкладаємо м’ясо з сиром і картоплею по тарілках, смачна страва, готова до вживання
Відбивна курка під сирною шубою в духовці
Готуємо смачне частування, яке ще називають, м’ясом по-французьки
Інгредієнти
- Куряча грудка 4 шт.
- Сир – 150 гр. (твердий сорт)
- Помідори – 2 шт.
- Приправа для курки – 1 ст. Л.
- Часник – 3 зубчики
- Майонез – 3 ст. Л.
- Олія для дека – 2 ст. Л.
- Сіль – 1 ч. Л.
Рецепт приготування
Необхідні продукти, для страви з сиром
Промите і висушене філе, відбиваємо, накривши плівкою, з двох боків
Ріжемо помідори кільцями
Тремо сир на крупній тертці
Змішуємо майонез, з роздавленим часником
Змащуємо деко рослинною олією, розкладаємо відбивні
Посипаємо сіллю та курячою приправою
Злегка втираємо руками спеції
Наносимо зверху, половину часникового майонезу
Залиште деко на 30 хв. Для маринування
Розкладаємо зверху помідори
Розмазуємо по помідорах майонез, що залишився
Посипаємо м’ясо тертим сиром
Відправляємо в розігріту, до 180 градусів духовку – на 30 хв.
Час приготування закінчено, курка з сиром готова
М’ясо в духовці, виходить соковитим і ніжним, спробуйте приготувати грудку, за цим простим і швидким рецептом, і пишіть коментарі