Курка по-французьки в духовці

Курка по-французьки в духовці з картоплею

Простий і смачний рецепт, що прийшов до нас із французької кухні. Запечене філе з гарніром, замаринованим із приправами з трав. Куряча страва, під сирною скоринкою, між шарами овочів, виходить у вигляді запіканки. Так само можна додати цибулеві кільця, із солодким болгарським перцем, і роздавленим часником. Рекомендую приготувати цю не складну страву, і відписатися в коментарях про свої враження

Інгредієнти

  • Грудка / філе – 4 шт.
  • Картопля – 1 кг.
  • Цибуля + помідор – по 1 шт.
  • Соєвий соус – 5 ст. Л.
  • Приправа для курки – 1 ст. Л. Л.
  • Паприка + прованські трави – по 1 ч. Л.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Майонез – 2 ст. Л.
  • Олія – 2 ст. Л.
  • Сіль – за смаком

Рецепт м’яса по-французьки

Промиємо м'ясо, відберемо спеції

Відберемо необхідні продукти, м’ясо промиємо під водою, обсушимо серветками, насиплемо спеції

У курячій грудці потрібно наробити отвори

Робимо проколи в м'ясі

Щоб філе замаринувалося швидко і залишилося соковитим, його слід наколоти з двох боків, робити я це буду спеціальним пристроєм, якщо у вас його немає, можете наробити отворів, гострою виделкою або ножем

Додаємо в м'ясо соєвий соус

Наливаємо 5 столових ложок соусу, додаємо курячу приправу, добре перемішуємо руками

Сіль додаємо за смаком, враховуйте, що соєвий соус і так солоний

Вимішуйте до повного розчинення маринаду в м'ясі

Ретельно вимішуйте, щоб маринад повністю вбрався в м’ясо, накрийте кришкою або плівкою, залиште маринуватися на 30 хв.

Ріжемо картоплю кружечками

Очищену картоплю наріжте кружальцями, завтовшки в 2 мм

Перемішайте картоплю з приправами та олією

Додавання спецій

Складіть у глибоку посудину, додайте ложку рослинної олії, паприку, трави і сіль, перемішайте

Поріжте цибулю півкільцями

Поріжте ріпчасту цибулю півкільцями

Увімкніть розігріватися духовку на 180 градусів, режим верх/низ + конвекція

Викладіть перший шар картоплі

Змастіть форму для випікання олією, викладіть перший шар картоплі внахлест

Розкладіть другим шаром курку

Зверху розкладіть шматки курки, що замаринувалася

Третім шаром викладіть цибулю

Рівномірно розподіліть порізану цибульку

Розкладіть картоплю, що залишилася

Завершіть побудову страви картоплею, що залишилася, і поставте в розігріту духовку, на 30 хв.

Змішуємо майонез, з з натертим сиром

Потріть сир на крупній тертці, змішайте з двома ложками майонезу

Ріжемо помідор

Поріжте помідор півкільцями

Дістаньте форму і розкладіть помідори

Через півгодини дістаньте форму, розкладіть зверху помідори

Посипте сиром і поставте назад у духовку

Фінальним штрихом, акуратно розкладіть сир

Збільште нагрів духовки до 200 градусів, випікайте ще 15 хв.

Час минув, дістаємо форму з духовки, курка з сиром по-французьки готова

Час приготування минув, виймаємо деко з духовки, курка по-французьки з сиром готова

Викладаємо курку з гарніром на тарілки, ставимо на стіл, годуємо близьких

Розкладаємо м’ясо з сиром і картоплею по тарілках, смачна страва, готова до вживання

Відбивна курка під сирною шубою в духовці

курка з сиром у духовці на сніданок

Готуємо смачне частування, яке ще називають, м’ясом по-французьки

Інгредієнти

  • Куряча грудка 4 шт.
  • Сир – 150 гр. (твердий сорт)
  • Помідори – 2 шт.
  • Приправа для курки – 1 ст. Л.
  • Часник – 3 зубчики
  • Майонез – 3 ст. Л.
  • Олія для дека – 2 ст. Л.
  • Сіль – 1 ч. Л.

Рецепт приготування

курка з сиром для страви

Необхідні продукти, для страви з сиром

відбиваємо курку молотком

Промите і висушене філе, відбиваємо, накривши плівкою, з двох боків

нарізаємо помідори пластинами

Ріжемо помідори кільцями

натираємо сир

Тремо сир на крупній тертці

перемішуємо майонез і часник

Змішуємо майонез, з роздавленим часником

розкладаємо м'ясо на деку

Змащуємо деко рослинною олією, розкладаємо відбивні

посипаємо курку спеціями

Посипаємо сіллю та курячою приправою

розтираємо приправи по грудці

Злегка втираємо руками спеції

мажемо курку майонезною масою

Наносимо зверху, половину часникового майонезу

Залиште деко на 30 хв. Для маринування

кладемо помідори на курку

Розкладаємо зверху помідори

Курка по-французьки в духовці з картоплею

Розмазуємо по помідорах майонез, що залишився

Курка по-французьки в духовці з картоплею

Посипаємо м’ясо тертим сиром

Відправляємо в розігріту, до 180 градусів духовку – на 30 хв.

смачна курка з сиром лежить на тарілці

Час приготування закінчено, курка з сиром готова

М’ясо в духовці, виходить соковитим і ніжним, спробуйте приготувати грудку, за цим простим і швидким рецептом, і пишіть коментарі