«Курка пармезан»

«Курка пармезан»

Дуже смачна страва з курячого філе. Може цілком собі прикрасити святковий стіл, дуже ароматне і красиве. У моєму варіанті я використовувала звичайний твердий сир замість моцарели і пармезану. Автентичний сир купити зараз складно, тому я навіть навмисно не займалася пошуками, адже і в такому вигляді зберігається ідея і прекрасні аромати.

необхідно:

  • Філе куряче – 400-500 г
  • Сир – близько 200 г (ідеально моцарелла + пармезан) головне, сир повинен добре плавитися

Для соусу «Маринара»:

  • Томати в своєму соку – 500 г (або свіжі 600)
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт велика
  • Часник – 2-4 зубки
  • Спеції (базилік, паприка, чорний мелений, коріандр, орегано, чебрець) – за смаком (можна взяти суміш «прованські трави»
  • Сіль за смаком
  • Цукор – за смаком
  • Масло для смаження – 2 ст.л.

Для панірування:

  • Яйце – 1-2 шт
  • борошно
  • Сухарі паніровочні
  • Сир пармезан – 100 г (за бажанням, я додавала сир тільки зверху)
  • сіль

приготування:

Спочатку приготуємо соус «Маринара». До речі, цей італійський соус прекрасно підійде для піци і просто до будь-яких макаронів, ой, вибачте, до пасти, звичайно ж).

Дрібно ріжемо цибулю і часник.

«Курка пармезан»

Обсмажуємо на рослинному, в ідеалі оливковій, олії.

Масло має насититися ароматом цибулі і часнику.

«Курка пармезан»

Далі про помідори.

Я використовую власне законсервовані томати, такі.

Можна купити подібні в магазині або у свіжих зняти шкірку і нарізати. (Надрізати хрестоподібно знизу, залити окропом на 3 хвилини і обесшкуріть).

У деяких рецептах помідори подрібнюють в однорідне пюре, але мені більше подобаються в соусі помідори шматочками.

При випаровуванні частина і так перетворитися в пюре.

Додаємо помідори до цибулі і тушкуємо на середньому вогні, поки вільної рідини майже не залишиться, в процесі додаємо сіль, цукор і спеції.

Я люблю солоденький соус, але ви регулюйте за смаком.

«Курка пармезан»

«Курка пармезан»

Половину соусу перекладаємо в посуд для запікання.

«Курка пармезан»

Куряче філе нарізати на шматочки. Вони повинні бути приблизно однаковими по товщині, щоб присмажився одночасно.

З 0,5 кг філе у мене виходить 6-8 порцій.

Філе потрібно злегка відбити, без фанатизму.

«Курка пармезан»

Спочатку обваляти філе в борошні.

«Курка пармезан»

Потім занурюємо в злегка збите яйце.

«Курка пармезан»

І в кінці обвалюють в панірувальних сухарях. Можна додати в паніровці дрібно натертий сир пармезан.

Мій сир був не такий твердий, як пармезан і я вирішила його не додавати, щоб уникнути злиплих шматків в паніровці.

«Курка пармезан»

«Курка пармезан»

Обсмажуємо філе на рослинній олії буквально 1-2 хвилини до скориночки.

Філе ще запікатиметься, тому не хвилюйтеся, він не буде сирим.

«Курка пармезан»

У форму з соусом кладемо філе.

«Курка пармезан»

Зверху на курку кладемо соус, що залишився.

«Курка пармезан»

Посипаємо сиром.

«Курка пармезан»

Ставимо в розігріту духовку на 7-10 хвилин до розплавлення сиру.

«Курка пармезан»

Подають курку пармезан зі спагеті з додаванням того ж самого соусу «Маринара».
Смачного!

«Курка пармезан»