Дуже смачна страва з курячого філе. Може цілком собі прикрасити святковий стіл, дуже ароматне і красиве. У моєму варіанті я використовувала звичайний твердий сир замість моцарели і пармезану. Автентичний сир купити зараз складно, тому я навіть навмисно не займалася пошуками, адже і в такому вигляді зберігається ідея і прекрасні аромати.
необхідно:
- Філе куряче – 400-500 г
- Сир – близько 200 г (ідеально моцарелла + пармезан) головне, сир повинен добре плавитися
Для соусу «Маринара»:
- Томати в своєму соку – 500 г (або свіжі 600)
- Цибуля ріпчаста – 1 шт велика
- Часник – 2-4 зубки
- Спеції (базилік, паприка, чорний мелений, коріандр, орегано, чебрець) – за смаком (можна взяти суміш «прованські трави»
- Сіль за смаком
- Цукор – за смаком
- Масло для смаження – 2 ст.л.
Для панірування:
- Яйце – 1-2 шт
- борошно
- Сухарі паніровочні
- Сир пармезан – 100 г (за бажанням, я додавала сир тільки зверху)
- сіль
приготування:
Спочатку приготуємо соус «Маринара». До речі, цей італійський соус прекрасно підійде для піци і просто до будь-яких макаронів, ой, вибачте, до пасти, звичайно ж).
Дрібно ріжемо цибулю і часник.
Обсмажуємо на рослинному, в ідеалі оливковій, олії.
Масло має насититися ароматом цибулі і часнику.
Далі про помідори.
Я використовую власне законсервовані томати, такі.
Можна купити подібні в магазині або у свіжих зняти шкірку і нарізати. (Надрізати хрестоподібно знизу, залити окропом на 3 хвилини і обесшкуріть).
У деяких рецептах помідори подрібнюють в однорідне пюре, але мені більше подобаються в соусі помідори шматочками.
При випаровуванні частина і так перетворитися в пюре.
Додаємо помідори до цибулі і тушкуємо на середньому вогні, поки вільної рідини майже не залишиться, в процесі додаємо сіль, цукор і спеції.
Я люблю солоденький соус, але ви регулюйте за смаком.
Половину соусу перекладаємо в посуд для запікання.
Куряче філе нарізати на шматочки. Вони повинні бути приблизно однаковими по товщині, щоб присмажився одночасно.
З 0,5 кг філе у мене виходить 6-8 порцій.
Філе потрібно злегка відбити, без фанатизму.
Спочатку обваляти філе в борошні.
Потім занурюємо в злегка збите яйце.
І в кінці обвалюють в панірувальних сухарях. Можна додати в паніровці дрібно натертий сир пармезан.
Мій сир був не такий твердий, як пармезан і я вирішила його не додавати, щоб уникнути злиплих шматків в паніровці.
Обсмажуємо філе на рослинній олії буквально 1-2 хвилини до скориночки.
Філе ще запікатиметься, тому не хвилюйтеся, він не буде сирим.
У форму з соусом кладемо філе.
Зверху на курку кладемо соус, що залишився.
Посипаємо сиром.
Ставимо в розігріту духовку на 7-10 хвилин до розплавлення сиру.
Подають курку пармезан зі спагеті з додаванням того ж самого соусу «Маринара».
Смачного!