Курячі сердечка в соєвому соусі

kurinye-serdechki-v-soevom-souse3
Субпродукти, незважаючи на всю їх корисність для здоров’я, досить рідко використовуються для приготування будь-яких страв. Звичайно, якщо подібний продукт просто відварити в солонуватою воді, то таке «ласощі» навряд чи хтось оцінить, а от курячі сердечка в соєвому соусі явно сподобаються навіть найвибагливішим гурманам. Спробуйте і ви приготувати цей незвичайний субпродукт по одному з наведених нижче рецептів, і ви переконаєтеся, наскільки помилковим може бути попередню думку.

Рецепт курячих сердець в медово-соєвому маринаді

Складові

  • Серця курей – 1 кг + –
  • Соєвий соус – 6-7 ст.л. + –
  • Мед темний – 2 ст.л. + –
  • Чорний перець – пучку + –
  • Бальзамічний оцет – 4 ст.л. + –
  • Гірчиця «Російська» – 2 ч.л. + –
  • Оливкова олія – ​​4 ст.л. + –

Як приготувати курячі сердечка з соєвим соусом і медом

Для приготування цієї страви нам знадобляться шпажки. Щоб вони не підпалити в процесі приготування, їх слід вимочити в воді.

  1. Серця гарненько промиваємо під прохолодною проточною водою і чистимо від плівок, судин і жиру. Відкидаємо в друшляк.
  2. У глибокій мисці змішуємо оцет, оливкова олія, чорний перець, мед, гірчицю і соєвий соус. Перемішуємо цю масу до тих пір, поки вона не стане максимально однорідною.
  3. Розміщуємо очищені сердечка в цей маринад і добре перемішуємо, щоб суміш обволокла кожне серце. Накриваємо ємність кришкою і відправляємо сердечка маринуватися в холодильник на кілька годин. Найкраще виділити на цей процес ніч, так серця повністю просочаться ароматами соусу, меду та інших компонентів.
  4. Духовку ставимо прогріватися до 180-190 градусів. Шпажки дістаємо з води.
  5. Виймаємо з миски серця і нанизуємо на розмочені шпажки. Всередину духовки ставимо металеву миску або ківш з водою (щоб уникнути пересихання сердечок).
  6. Викладаємо нанизані сердечка на решітку в духовці і готуємо третину години. Ознака готовності страви – золотиста поверхня сердець.

Подаємо такі сердечка до картопляного пюре або свіжим овочам. Ви можете зняти їх з шпаг, або ж залишити нанизаними і подавати в такому вигляді.

Серця курячі мариновані в соєвому соусі

Якщо ви готуєте цей субпродукт вперше, то краще за все скористатися даними рецептом. Кількість інгредієнтів, необхідних для такої страви мінімально, та й приготування подібних класичних сердечок не відніме у вас багато часу.

kurinye-serdechki-v-soevom-souse2

Складові

  • Курячі серця – 800 г;
  • Перець чорний – пучку;
  • Соус соєвий – 2 ст.л .;
  • Часник – 3-4 зубки;
  • Олія соняшникова – 5 ст.л.

Як робляться курячі сердечка в соєвому соусі

  1. Для початку готуємо сердечка – моєму з як слід, видаляємо плівки та інші небажані частини.
  2. Відкидаємо субпродукт в друшляк і даємо стекти зайвої рідини.
  3. Висипаємо курячі серця в досить глибоку миску, сюди ж наливаємо соєвий соус, після чого перемішуємо.
  4. Додаємо 1 столову ложку масла і ще раз промешівают все як слід.
  5. Видаляємо з зубчиків часнику шкірку, максимально дрібно рубаємо і додаємо в миску.
  6. Всипаємо сюди ж перець і, ретельно вимішати, накриваємо кришкою. Відправляємо серця маринуватися в холодильник на пару годин.
  7. Після того, як сердечка промаринувалося, приступаємо безпосередньо до готування. Наливаємо в глибоку сковороду або в вок 4 столові ложки рослинної олії.
  8. Висипаємо наші сердечка (маринад треба злити) і обсмажуємо їх до тих пір, поки на поверхні не утворюється характерна коричнева скоринка. Щоб серця не пригоріли, постійно зупиняють сковороду щоб вони каталися по її дну і весь час перемішувалися, так ми забезпечимо рівномірне прожарювання.

Для таких сердечок кращим гарніром стане відварений рис. Подібне блюдо є одним з представників азіатської кухні, а тому саме ця крупа підходить до нього ідеально. При бажанні можна посипати вже готові серця обсмаженою кунжутом і подавати їх разом з кисло-солодким або гострим соусом.

Рецепт курячих сердечок з соєвим соусом в мультиварці

Навіть попередній класичний рецепт може здатися деяким кулінарам дещо складним. Що ж, якщо в процесі приготування страв ви в першу чергу цінуєте простоту, то ця рецептура вам, безсумнівно, сподобається.

kurinye-serdechki-v-soevom-souse

Складові

  • Сердечка курячі – 1 кг;
  • Перець солодкий – 3 шт .;
  • Томати свіжі – 2 шт .;
  • Морква – 1-2 шт .;
  • Лук – 1-2 шт .;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Соєвий соус – 8 ст.л .;
  • Перець чорний і спеції – за смаком.

Як зробити курячі серця з соєвим соусом в мультиварці

  1. Сердечка підготуємо аналогічно тому, як ми робили в минулих рецептах. Після всіх процедур відкидаємо їх в друшляк.
  2. Цибулю чистимо від лушпиння, обполіскувати і ріжемо досить дрібним кубиком, або шаткуємо чверть кільцями.
  3. З морквини зчищають шкірку і натираємо на крупній тертці.
  4. Солодкий болгарський перець омиваємо під проточною водою, зрізаємо капелюшок, а потім видаляємо все насіння. Ще раз обполіскувати і ріжемо тонкими півкільцями.
  5. У ємність мультиварки висипаємо підсушені серця. Включаємо режим «Випічка» і протягом пари хвилин підсмажуємо сердечка, весь час помішуючи. Кришку апарату при цьому закривати не потрібно.
  6. Додаємо сюди ж овочеву нарізку і соус, чорний перець і улюблені спеції, все перемішуємо. Закриваємо кришку, включаємо режим «гасіння», а на таймері вибираємо одну годину. Коли почуєте звуковий сигнал, почекайте ще кілька хвилин і тільки потім відкривайте мультиварку. Так блюдо остаточно просочиться усіма ароматами.

Такі курячі сердечка в соєвому соусі підійдуть до абсолютно будь-якого гарніру. Овочі в процесі гасіння розм’якшуються і з’єднуються з рідиною в мультиварці. Завдяки цьому процесу утворюється неймовірно смачний соус, який відмінно доповнить гречку, рис або іншу сухувату крупу. Безпосередньо перед подачею рекомендуємо дрібно нарубати свіжу зелень і присипати нею сердечка.